Hírlevél feliratkozás
Stubnya Bence
2021. április 21. 13:41 Világ

Használt műszaki boltot nyitott Lengyelországban a Carrefour üzletlánc

Használt elektronikai eszközöket árul a varsói Arkadia bevásárlóközpontban nyitott új üzletében a francia Carrefour. Az üzletlánc új típusú boltjában használt vagy felújított elektronikai eszközöket, például mobilokat, laptopokat, számítógépeket és más elektronikai eszközöket lehet kapni.

Antoine Matevet, a Carrefour Polska stratégiai igazgatója a Wiadomości Handlowe online kiadásának arról beszélt, hogy az új üzletek lehetővé teszik, hogy a Carrefour “diverzifikálja a kínálatát, és alkalmazkodjon egy hosszú távú vízióhoz, ami a szemét csökkentése és a termékek élethosszának növelése mellett kínálja a fogyasztás új formáját”.

A Carrefour eddig is több üzlettípussal volt jelen a lengyel piacon: a francia multi 900 üzlete között van szuper- és hipermarket, nagykereskedés, diszkont, szakbolt és webshop is, emellett pedig 20 plázát és 40 benzinkutat is üzemeltetnek. A cégnek nem a használt elektronikai eszközöket áruló bolt mostanában az első kísérleti formátuma, nemrég ugyanis hat outlet boltot is nyitott, ahol a vásárlók a kimenő termékeket – például elektronikai eszközöket, lakberendezési árukat – tudják olcsóbban megvásárolni.

A hírről beszámoló lengyel lapok azt is megjegyzik, hogy nem a Carrefour az első lánc, amely hasonlóval próbálkozik a lengyel piacon: a Biedronka évek óta üzemeltet hasonló boltokat, a Lidl pedig nemrég nyitotta meg az első olyan boltját, ahol élelmiszer egyáltalán nem kapható, viszont elektronikai eszközök, ruhák, cipők akár 80 százalékos leárazással is megtalálhatóak.

A Carrefour az idei év első negyedévében globálisan 4,2 százalékkal növelni tudta az árbevételét, amihez a francia és belga piacokon elkönyvelt erős forgalom járult hozzá a leginkább. A lengyel és román piacain a francia multi 1,7 és 1,8 százalékos visszaesés könyvelt. 

Az e-kereskedelmi üzletág nagyon jelentősen, 56 százalékkal növelte a forgalmát. Alexandre Bompard vezérigazgató a negyedéves eredményeket kommentálva megjegyezte, hogy további befektetéseket terveznek az olyan gyorsan növekvő üzletformátumokban, mint a kisboltok és a diszkontok.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAldi-Lidl méretű választékot tartó bio/öko élelmiszerbolt nyílt Varsóban, és még csak nem is drágaEz történik, amikor egy igazán nagy piaci szereplő rááll a divatos vonalra. A Carrefour 2500 terméket listázó boltja alapos nyomás alá helyezi a kisebb helyi bioboltokat.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ Carrefour elektronikai eszközök használt cikk kiskereskedelem Lengyelország Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Debreczeni Anna
2024. március 25. 09:33 Világ

Nem a német gazdaság fogja kihúzni a gödörből a magyart

Továbbra is egy helyben jár a német gazdaság, ami nem jó hír a magyar exportkilátások szempontjából.

Mészáros R. Tamás
2024. március 25. 04:34 Világ

Trump miatt egyesek új atomkortól tartanak 

Ha az Egyesült Államok jövő januártól valóban feloldja védelmi garanciáit, Dél-Koreától Lengyelországig számos helyen felmerülhet, hogy nincs más módja az önvédelem biztosításának. 

Fontos

Bucsky Péter
2024. március 28. 04:34 Közélet, Pénz

Több százmilliárdos állami forrás olajozhatta meg Tiborcz és Jellinek terjeszkedését

A NER nagyvállalkozói akkor is bőkezű állami segítséget élveznek, ha nem indulnak közbeszerzéseken.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.