Hírlevél feliratkozás
Stubnya Bence
2021. április 21. 13:41 Világ

Használt műszaki boltot nyitott Lengyelországban a Carrefour üzletlánc

Használt elektronikai eszközöket árul a varsói Arkadia bevásárlóközpontban nyitott új üzletében a francia Carrefour. Az üzletlánc új típusú boltjában használt vagy felújított elektronikai eszközöket, például mobilokat, laptopokat, számítógépeket és más elektronikai eszközöket lehet kapni.

Antoine Matevet, a Carrefour Polska stratégiai igazgatója a Wiadomości Handlowe online kiadásának arról beszélt, hogy az új üzletek lehetővé teszik, hogy a Carrefour “diverzifikálja a kínálatát, és alkalmazkodjon egy hosszú távú vízióhoz, ami a szemét csökkentése és a termékek élethosszának növelése mellett kínálja a fogyasztás új formáját”.

A Carrefour eddig is több üzlettípussal volt jelen a lengyel piacon: a francia multi 900 üzlete között van szuper- és hipermarket, nagykereskedés, diszkont, szakbolt és webshop is, emellett pedig 20 plázát és 40 benzinkutat is üzemeltetnek. A cégnek nem a használt elektronikai eszközöket áruló bolt mostanában az első kísérleti formátuma, nemrég ugyanis hat outlet boltot is nyitott, ahol a vásárlók a kimenő termékeket – például elektronikai eszközöket, lakberendezési árukat – tudják olcsóbban megvásárolni.

A hírről beszámoló lengyel lapok azt is megjegyzik, hogy nem a Carrefour az első lánc, amely hasonlóval próbálkozik a lengyel piacon: a Biedronka évek óta üzemeltet hasonló boltokat, a Lidl pedig nemrég nyitotta meg az első olyan boltját, ahol élelmiszer egyáltalán nem kapható, viszont elektronikai eszközök, ruhák, cipők akár 80 százalékos leárazással is megtalálhatóak.

A Carrefour az idei év első negyedévében globálisan 4,2 százalékkal növelni tudta az árbevételét, amihez a francia és belga piacokon elkönyvelt erős forgalom járult hozzá a leginkább. A lengyel és román piacain a francia multi 1,7 és 1,8 százalékos visszaesés könyvelt. 

Az e-kereskedelmi üzletág nagyon jelentősen, 56 százalékkal növelte a forgalmát. Alexandre Bompard vezérigazgató a negyedéves eredményeket kommentálva megjegyezte, hogy további befektetéseket terveznek az olyan gyorsan növekvő üzletformátumokban, mint a kisboltok és a diszkontok.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAldi-Lidl méretű választékot tartó bio/öko élelmiszerbolt nyílt Varsóban, és még csak nem is drágaEz történik, amikor egy igazán nagy piaci szereplő rááll a divatos vonalra. A Carrefour 2500 terméket listázó boltja alapos nyomás alá helyezi a kisebb helyi bioboltokat.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ Carrefour elektronikai eszközök használt cikk kiskereskedelem Lengyelország Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Mészáros R. Tamás
2024. július 25. 05:15 Világ

Kifürkészhetetlen, hogy milyen gazdaságpolitika jön, ha Trump nyer

Egyszerre védené a „dolgozó emberek", a hazai ipar és a milliárdos befektetők érdekeit, újabb vámháborút ígér, ami az exportfüggő Magyarországnak is fájhat.

Hajdu Miklós
2024. július 24. 17:39 Világ

A Lukoil-blokád csak újabb ürügy az ukrajnai magyar vétóra, meddig mehet ez?

A fegyverszállításokat ugyan nem tudja blokkolni Magyarország, de a támogatások kifizetését igen, és minden jel szerint meg is teszi, amíg lehet.

Jandó Zoltán
2024. július 22. 16:23 Adat, Világ

Mennyi esélye van Kamala Harrisnek legyőzni Trumpot?

A fogadóirodák oddsai alapján 38 százalék, de az elmúlt hetekben már minden felmérés azt mutatta, hogy több, mint a regnáló elnöknek.

Fontos

Bucsky Péter
2024. július 25. 18:19 Élet, Pénz

Tele van kérdőjelekkel az álomszerű utasszám-növekedés, amit a MÁV kommunikál

Egyelőre nem látszik, hogy az ország- és vármegyebérletek bevezetése óta érdemben nőtt volna a közösségi közlekedést választók száma.

Jandó Zoltán
2024. július 24. 05:46 Adat

Csak egy rekordot hagyott érintetlenül Magyarország eddigi legdurvább hőhulláma

Végül 15 napig volt érvényben hőségriasztás, de hétfőre is meg lehetett volna hosszabbítani. Az abszolút melegrekord nem dőlt meg, de sok más csúcs igen.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.