Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. szeptember 28. 08:56 Élet, Világ

72 millió forintba került az osztrákoknak, hogy Putyin megtáncoltatta a külügyminiszterüket

Karin Kneissl osztrák külügyminiszter esküvőjére összesen 222,75 ezer eurót, azaz 72 millió forintot költöttek állami forrásból idén augusztusban. A lagzi jelentős részben azért került ennyibe az osztrák adófizetőknek, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök is beugrott vendégnek. Putyin körülbelül egy órát töltött Gamlitz-ban, a Graztól mintegy 50 kilométerre délre fekvő osztrák kisvárosban, és még táncra is perdítette az újdonsült arát.

Egy óra elég sok ahhoz képest, hogy az orosz elnök aznap összesen csak 4 órát volt Ausztria területén, mielőtt Angela Merkel német kancellárhoz utazott volna. Amikor Grazba érkezett, Sebastian Kurz kancellár várta a reptéren, aki több kormánytaggal együtt maga is részt vett az esküvői mulatságon.

A stájerországi rendőrség helyi egységeiből 120 embert kellett kivezényelni, de a Cobra nevű speciális egység is munkában volt aznap.

Az osztrák sajtó, például a Die Presse azt kifogásolja, hogy a magán- és a közköltések kibogozhatatlanul összecsúsztak az eseményen. A külügyminisztérium hivatalosan is elismerte, hogy az esküvő részben magánesemény volt, a meghívottak magánszemélyként vettek rajta részt, de azt mondja, hogy részben munkalátogatás volt, és ezért kellett a számlát a belügyminisztériumnak állnia.

Élet Világ ausztria esküvő külügyminiszter vlagyimir putyin Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2019. május 21. 08:55 Élet

Meghalt Niki Lauda, a sebesség megszállottja földön és levegőben, sportban és üzletben

Sportautók és repülők, illetve egy legendásan horrorisztikus baleset, ez volt a legjobbnak tartott osztrák pilóta életének központi eleme.

Bucsky Péter
2019. május 20. 06:54 Élet

Tételes lista a zöld rendszámos autókról – sokuk szennyezőbb egy hagyományos kocsinál

Sok tölthető hibridnél teljesen érthetetlen, miért támogatja az állam a vásárlásukat és a fenntartásukat.

Torontáli Zoltán
2019. május 18. 07:40 Élet, Vállalat

Kész a félig magyar önvezető kamion, már csak a világot kell hozzáigazítani

A technológia ma már nem kérdés, sokkal izgalmasabb, hogy megéri-e az embert leváltani egy gépre. A válasz ugyanis korántsem egyértelmű.

Fontos

Tóth István János
2019. május 21. 17:48 Adat, Közélet

Nyolc ábra egy magyar csodáról

Ha piacgazdaság van, akkor kétségtelenül Mészáros Lőrinc cégei a legjobbak az országban, és nekik kellene nyerniük az összes közbeszerzést. De van alternatív magyarázat is.

Jandó Zoltán
2019. május 21. 06:46 Közélet, Vállalat

Körbezártak minket az oroszok, és a kormány önként sétál a karjaikba

Gázkörgyűrű építésével foglalja vissza Kelet-Közép-Európát a Gazprom. Bár a magyar hatóság a régióban egyedüliként résen volt, a kormány ezt az előnyt is eldobhatja.

Váczi István
2019. május 20. 16:22 Világ

Jó időre meghatározza Európa sorsát a hétvégi választás

Hosszú időre lekerül a szorosabb integráció a napirendről, ha az euroszkeptikus pártok nagyon megerősödnek az Európai Parlamentben.