Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. szeptember 28. 08:56 Élet, Világ

72 millió forintba került az osztrákoknak, hogy Putyin megtáncoltatta a külügyminiszterüket

Karin Kneissl osztrák külügyminiszter esküvőjére összesen 222,75 ezer eurót, azaz 72 millió forintot költöttek állami forrásból idén augusztusban. A lagzi jelentős részben azért került ennyibe az osztrák adófizetőknek, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök is beugrott vendégnek. Putyin körülbelül egy órát töltött Gamlitz-ban, a Graztól mintegy 50 kilométerre délre fekvő osztrák kisvárosban, és még táncra is perdítette az újdonsült arát.

Egy óra elég sok ahhoz képest, hogy az orosz elnök aznap összesen csak 4 órát volt Ausztria területén, mielőtt Angela Merkel német kancellárhoz utazott volna. Amikor Grazba érkezett, Sebastian Kurz kancellár várta a reptéren, aki több kormánytaggal együtt maga is részt vett az esküvői mulatságon.

A stájerországi rendőrség helyi egységeiből 120 embert kellett kivezényelni, de a Cobra nevű speciális egység is munkában volt aznap.

Az osztrák sajtó, például a Die Presse azt kifogásolja, hogy a magán- és a közköltések kibogozhatatlanul összecsúsztak az eseményen. A külügyminisztérium hivatalosan is elismerte, hogy az esküvő részben magánesemény volt, a meghívottak magánszemélyként vettek rajta részt, de azt mondja, hogy részben munkalátogatás volt, és ezért kellett a számlát a belügyminisztériumnak állnia.

Élet Világ ausztria esküvő külügyminiszter vlagyimir putyin Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Jandó Zoltán
2019. február 13. 18:23 Élet

Úgy érzed, sokat állsz dugóban? Ha még tudnád, hogy mennyit buksz vele

Romlik a dugóhelyzet Budapesten: egy fővárosi ingázó 162 órát töltött forgalmi dugóban 2018-ban, ami 16 órával több az egy évvel korábbinál.

Fabók Bálint
2019. február 13. 08:44 Élet

A félelmetes krumplidrágulás csak tünete a magyar krumplitermelés vergődésének

1960-hoz képest közel tizedére esett a magyar burgonyatermelés, és egyre nagyobb mértékben vagyunk kiszolgáltatva az importnak és az éghajlatváltozásnak.

Fabók Bálint
2019. február 12. 18:30 Élet

Az egyik legmélyebb társadalmi változásnak ágyaz meg az internetes párkeresés

Az Egyesült Államokban a 2017-ben összejött párok közel 40 százaléka az interneten ismerkedett össze. Nagyobb lett a társadalmi osztályok közötti átjárás.

Fontos

Jandó Zoltán
2019. február 15. 18:34 Adat

Sehol nem gazdagszik olyan ütemben a foci, mint Magyarországon

Beverekedte magát Európa 20 leggazdagabb ligája közé az nb1, de a régióban mindenhol egészségesebb a focicsapatok bevételi struktúrája.

Torontáli Zoltán
2019. február 15. 10:00 Vállalat

A kamionosok után a buszosoknál is kitörhet a kelet-nyugati európai csata

Az Európai Parlament lényegében helybenhagyta azt a javaslatcsomagot, amely alaposan átrendezheti a buszos közlekedést az unióban.

Fabók Bálint
2019. február 15. 06:53 Vállalat

“Lassacskán kezdenek minket emberszámba venni”: Miskolcig söpör az audis sztrájkhullám

A miskolci SEG Automitive-nál sosem sztrájkoltak, de részben az audisok hatására szokatlan összefogás valósult meg. A vezetők azonban megtörték a lendületet.