Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. szeptember 28. 08:56 Élet, Világ

72 millió forintba került az osztrákoknak, hogy Putyin megtáncoltatta a külügyminiszterüket

Karin Kneissl osztrák külügyminiszter esküvőjére összesen 222,75 ezer eurót, azaz 72 millió forintot költöttek állami forrásból idén augusztusban. A lagzi jelentős részben azért került ennyibe az osztrák adófizetőknek, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök is beugrott vendégnek. Putyin körülbelül egy órát töltött Gamlitz-ban, a Graztól mintegy 50 kilométerre délre fekvő osztrák kisvárosban, és még táncra is perdítette az újdonsült arát.

Egy óra elég sok ahhoz képest, hogy az orosz elnök aznap összesen csak 4 órát volt Ausztria területén, mielőtt Angela Merkel német kancellárhoz utazott volna. Amikor Grazba érkezett, Sebastian Kurz kancellár várta a reptéren, aki több kormánytaggal együtt maga is részt vett az esküvői mulatságon.

A stájerországi rendőrség helyi egységeiből 120 embert kellett kivezényelni, de a Cobra nevű speciális egység is munkában volt aznap.

Az osztrák sajtó, például a Die Presse azt kifogásolja, hogy a magán- és a közköltések kibogozhatatlanul összecsúsztak az eseményen. A külügyminisztérium hivatalosan is elismerte, hogy az esküvő részben magánesemény volt, a meghívottak magánszemélyként vettek rajta részt, de azt mondja, hogy részben munkalátogatás volt, és ezért kellett a számlát a belügyminisztériumnak állnia.

Élet Világ ausztria esküvő külügyminiszter vlagyimir putyin Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2018. november 18. 21:45 Élet

Annyira pokoli lett egy egyszerű gázkazán-csere, hogy az emberek inkább áttérnek fafűtésre

Azért szigorította az EU a kazáncsere-szabályokat, hogy csökkenjen a környezetszennyezés. Magyarországon ebből olyan drágulás és bürokrácia-túltengés lett, hogy az emberek inkább a fa- vagy villanyfűtést választják.

Torontáli Zoltán
2018. november 18. 13:36 Élet, Világ

Az almák Ferrarija finom, piros, drága, és hihetetlenül erős marketing van mögötte

Átalakítja a gyümölcstermesztés mögötti üzleti modellt a Pink Lady és a nyomában meginduló klub almák serege, de ennek megvannak a veszélyei is. Magyarország kimarad az új almahullámból.

Rigó Anita
2018. november 18. 07:29 Élet

Az általánost végzettek és a tizenévesek körében beindult a baby-boom Magyarországon

Harminc fölött és húsz alatt vállalnak több gyermeket a magyar nők. Több a gyereknélküli vagy a sokgyerekes család, kevesebb a kétgyerekes család.

Fontos

Jandó Zoltán
2018. november 17. 07:22 Pénz, Piac

Háromszáz milliárdnyi Mészáros-vagyon vált láthatóvá

Hiába estek a Mészáros-részvények, a felcsúti milliárdos nem lett szegényebb. Közel 120 milliárd forintra értékelték az állami megrendelésekkel kipárnázott építőipari cégeit, a Mészáros és Mészáros Kft-t és az R-Kordot.

Wiedemann Tamás
2018. november 16. 17:50 Állam, Piac

A gazdálkodók két százaléka használja a magyar termőföldek kétharmadát

Az Orbán-kormány sem csökkentette érdemben a nagybirtokok arányát. Közben két évtized alatt egymillió ember felhagyott a földműveléssel.

Rigó Anita
2018. november 16. 12:06 Világ

Az erdőtüzek felgyorsíthatják a klímaváltozást, miközben a klímaváltozás miatt több az erdőtűz

Kutatók aggódnak, hogy az erdőtüzekből származó szén-dioxid kibocsátás nem várt mértékben tovább gyorsíthatja a globális felmelegedést.