Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. március 5. 14:56 Vállalat

Egyszerűsödik az adózás a távmunka érdekében Németországban

Németországban 2021. januártól visszamenőleges hatállyal módosították a kisvállalkozásoknál a számítógépek és a szoftverek amortizációját, helyesebben a gyakorlatban eltörölték azt. Az eddigi leírási kulcs jellemzően évi 33 százalék volt, vagyis egy újonnan vett számítógép költségét a vállalkozó tipikus esetben három év alatt könyvelhette el.

Az új szabály szerint a beszerzési költség ezentúl azonnal, vagyis a tárgyévben teljes egészében elszámolható. A lépéssel a koronavírus-járvány következtében egyre jobban elterjedő otthoni munka körülményeihez szeretnék jobban igazítani a szabályozást.

A teljes azonnali leírás csak a 2021. január 1-től megvásárolt berendezésekre és szoftverekre vonatkozik, a tavaly vagy azelőtt vett gépeket továbbra is a beszerzéskori leírási kulcsok szerint kell amortizálni.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgy generáció talpraesettségét teszteli a járvány a távmunkás pályakezdésselA végzősök nagy része úgy kezdett el dolgozni az elmúlt időszakban, hogy gyakran csak hónapok után találkozott először személyesen a kollégáival.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHeti 10 óránál is többet videokonferenciázik a magyar felnőttek tizedeA rezsibe nem száll be a munkáltató, de eszközt a dolgozók közel fele kapott az online meetingekhez.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKözel egy órával meghosszabbította a járvány a munkanapotTöbb kisebb részre szakította szét a munkanapot a járvány, de legalább rövidebbek lettek a meetingek.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat home office járvány távmunka Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.