Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. március 5. 14:56 Vállalat

Egyszerűsödik az adózás a távmunka érdekében Németországban

Németországban 2021. januártól visszamenőleges hatállyal módosították a kisvállalkozásoknál a számítógépek és a szoftverek amortizációját, helyesebben a gyakorlatban eltörölték azt. Az eddigi leírási kulcs jellemzően évi 33 százalék volt, vagyis egy újonnan vett számítógép költségét a vállalkozó tipikus esetben három év alatt könyvelhette el.

Az új szabály szerint a beszerzési költség ezentúl azonnal, vagyis a tárgyévben teljes egészében elszámolható. A lépéssel a koronavírus-járvány következtében egyre jobban elterjedő otthoni munka körülményeihez szeretnék jobban igazítani a szabályozást.

A teljes azonnali leírás csak a 2021. január 1-től megvásárolt berendezésekre és szoftverekre vonatkozik, a tavaly vagy azelőtt vett gépeket továbbra is a beszerzéskori leírási kulcsok szerint kell amortizálni.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgy generáció talpraesettségét teszteli a járvány a távmunkás pályakezdésselA végzősök nagy része úgy kezdett el dolgozni az elmúlt időszakban, hogy gyakran csak hónapok után találkozott először személyesen a kollégáival.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHeti 10 óránál is többet videokonferenciázik a magyar felnőttek tizedeA rezsibe nem száll be a munkáltató, de eszközt a dolgozók közel fele kapott az online meetingekhez.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKözel egy órával meghosszabbította a járvány a munkanapotTöbb kisebb részre szakította szét a munkanapot a járvány, de legalább rövidebbek lettek a meetingek.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat home office járvány távmunka Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2024. május 17. 05:48 Pénz, Vállalat

Hiába szeretnék sokan, nem lehet csak úgy lejönni a földgázról

Bár jelentősen csökkent a magyar vállalatok földgázfelhasználása, az ipari szereplők nagy része, ha akarna, sem tudna szabadulni a földgáztól.

Stubnya Bence
2024. május 16. 16:16 Adat, Vállalat

Nem ért véget a magyar cégek szenvedése a tavalyi csődhullámmal

Korlátozott forgalomnövekedés, csökkenő árrés és az exportáló cégek szenvedése a kereslet hiánya miatt: ezek lesznek a legnagyobb idei céges kihívások.

Hajdu Miklós
2024. május 15. 16:36 Vállalat

Az elküldött vendégmunkások veszítik a legkevesebbet az iváncsai akkugyárban

Határozott idejű szerződéssel dolgoztak, és ki kell nekik fizetni a hátralévő időre vonatkozó munkabért akkor is, ha nem talál új munkát a kölcsönbe adó cég.

Fontos

Hajdu Miklós
2024. május 17. 13:32 Élet

Tisztulni kezd az őskáosz az elektromos rollereknél

Két hónap múlva már csak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással lehet bizonyos elektromos rollerekkel közlekedni.

Jandó Zoltán
2024. május 17. 10:45 Adat, Közélet

Megmutatjuk, hogyan gyűltek a NER-elit ezermilliárdjai

A nyolc leggazdagabb NER-üzletember együttes vagyona tíz évvel ezelőtt még 50 milliárd sem volt, most viszont már a 2000 milliárd forintot is jóval meghaladja.

Stubnya Bence
2024. május 16. 13:47 Adat, Közélet

Újra lesz pénzünk fogyasztani, de még mindig túl nagy a lyuk a költségvetésen

Ugyan több előrejelzés is kicsit borúsabban látja az idei növekedési kilátásokat, mint pár hónapja, de legalább reálbér-növekedésre és több fogyasztásra számítanak.