Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2020. október 29. 10:10 Vállalat

Rekordokat dönt a teherhajók új királya

Már több csúcsot is megjavított az éppen első fuvarszállító útját teljesítő Jacques Saadé, a francia CMA CGM teherhajózási társaság új zászlóshajója. Azt már a megépítésekor is el lehetett mondani róla, hogy 23 ezer konténeres kapacitásával ez a legnagyobb, cseppfolyósított földgázzal üzemelő konténerszállító.

Miután szeptember 22-án hivatalosan is csatlakozott a vállalat flottájához, és Szingapúrban megrakodták, egy újabb rekordot is megdöntött: korábban egyetlen hajóra sem pakoltak fel 20 723 tele konténert. A vállalat alapítójáról elnevezett, 400 méter hosszú óriás az első útján 84 nap alatt 13 kikötőt érint, kedden éppen Máltán állt meg.

Ezt a befogadóképességet a hajó puszta méretei mellett az teszi lehetővé, hogy a szerkezet teherbírásának köszönhetően fedélzetén 10 vagy 11 sorban helyezhetik el egymás fölött az egyenként akár 10 tonnánál is nehezebb rakott konténereket. Teljesen megpakolva akár 220 ezer tonna árut is képes szállítani.

Ahogy a cég közleménye kiemeli, egy ekkora hajó megrakodása különös gondosságot igényel, már csak az is, hogy a konténerek a megfelelő sorrendben érkezzenek a darukhoz. Az utóbbiak dolga sem feltétlenül egyszerű: Szingapúrban kilenc daru munkáját kellett összehangolni, egyes kikötőkben pedig a daruk nem is alkalmasak a 11. konténersor kezelésére.

Bár ezt előre lehetetlen lett volna kiszámítani, a Jacques Saadé első útja egy olyan időszakra esik, amikor a hajós társaságok több mint elégedettek a forgalommal és az ezen elért nyereséggel, annak ellenére, hogy a világgazdaság egésze finoman szólva sincs jó állapotban. Ezeket a cégeket azonban nem érdekli, hogy összeomlott a turizmus (az üdülőhajókat üzemeltetőket annál inkább), sőt, ők végső soron jól járnak azzal, hogy Észak-Amerikában és Európában sokkal többet vannak otthon az emberek, és egyebek mellett kertészeti eszközöket, bútorokat, valamint elektronikai eszközöket vásárolnak. Ezeket ugyanis jellemzően Kínában vagy Kelet-Ázsia más országában gyártják, és konténerhajókon juttatják el a fejlett országokba. (Vagyis a helyzet globális léptékben hasonló ahhoz, mint aminek köszönhetően Európa legnagyobb közúti fuvarozó cége is dübörög.)

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHasít idén Európa legnagyobb kamionos cégeA német és a brit közúti teherforgalom is meghaladja a járvány előtti szintet, a litván Girteka pedig idén 10 százalékos növekedéssel számol.

Egy 40 lábas konténerbe elférő árumennyiség átutaztatása a Csendes-óceánon jelenleg körülbelül négyezer dollár, háromszor annyi, mint az év elején, pedig már túl vagyunk az ágazat augusztustól október közepéig tartó csúcsszezonján – emeli ki a Bloomberg cikke.

Igaz, ez a helyzet nem kizárólag a koronavírus-járvány számlájára írható, szerepet játszik benne az ágazat koncentrálódása is. Egy évtizeddel ezelőtt még több tucat jelentős konténerhajózási vállalat volt, ma már tíz sincs. Így ha egyszerre több cégnél látják úgy, hogy a csökkenő kereslet miatt érdemes hajókat leállítani egy időre, akkor az sokkal jobban megmozgatja a piacot, emelve az árakat.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTeljesen más világban élnénk, ha nem lennének konténerekÉp ésszel nem lehet felfogni, mennyi áru mozog a tengeri konténerekben. És még mindig nincs vége a konténerforradalomnak.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat hajó konténer LNG Szingapúr teherhajó világkereskedelem Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Váczi István
2023. december 5. 04:34 Adat, Vállalat

Szapulták az autógumi-üzemeket, de az akkugyárak sokkal rosszabbak lehetnek

Olyan ágazatra fekszik rá az ország hatalmas erővel, amelynek nagyon alacsony a hozzáadott értéke. Ennél a korábbi mumus abroncsgyárak is többet tesznek hozzá a magyar gazdasághoz.

Váczi István
2023. december 4. 12:25 Élet, Vállalat

Egyre több szabályt hajlítanak meg a gödi akkumulátorgyár kedvéért

Nagyon meglepő lett volna az elmúlt évek folyamatai alapján, ha tényleg nem termelhetne éjszakánként a Samsung szinte folyamatosan bővített üzeme.

Mészáros R. Tamás
2023. december 4. 04:34 Vállalat, Világ

Korea is kipróbálta Matolcsy csodafegyverét, de több kárt hozott, mint hasznot

Dél-Korea 2017 után jelentősen növelte a kkv-k állami hitelezését, de az olcsó hitelek hatására romlott a vállalkozások teljesítménye.

Fontos

Karsai Gábor
2023. december 5. 16:24 Közélet, Pénz

Korai még az infláció feletti győzelmet ünnepelni

Nem érdemes előre inni a medve bőrére, ugyanis nem mindegy, mitől csökken az infláció - egy korai lazítás csak elhúzódó problémákat generál.

Pálos Máté
2023. december 5. 12:42 Közélet

Sosem teljesítettek ilyen rosszul a magyar diákok matekból a PISA-teszten

A friss adatok szerint a magyar oktatási rendszer a nemzetközi átlagnál lényegesen kevésbé képes kiegyenlíteni a társadalmi különbségeket.

Pálos Máté
2023. december 5. 11:43 Közélet

A TikTokot nem tudja betiltani a kormány, úgyhogy a telefonokat tiltaná ki az osztálytermekből

Legutóbb Nagy-Britanniában léptek az egységes tiltás irányában, de Németországban például az iskolák saját hatásköre a kérdés. Most talán fordulat készül a magyar szabályozásban.