Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. szeptember 11. 16:26 Vállalat

Ételben talált döglött patkány küldte mélybe egy étteremlánc árfolyamát

Összesen közel 18 százalékot zuhantak egy kínai étteremláncot üzemeltető cég részvényei a hongkongi tőzsdén, miután kiderült, hogy egyik éttermének vendége döglött patkányt talált az ételében.

Az esetről eredetileg a kelet-kínai Santung tartomány Weifang városának egyik hírportálja számolt be, a Xiabuxiabu nevű vállalat egyik ottani étterméről van ugyanis szó. Az élelmiszer-biztonsági hatóság azóta már ellenőrzést tartott a helyszínen, és egyelőre bezáratta az éttermet, közölve azt is, hogy meg fogja büntetni – írja a Bloomberg.

A vállalat részvényeinek árfolyama hétfőn 6, kedden pedig újabb 11 százalékkal zuhant. Az eset amúgy is a lehető legrosszabbkor történt a cég szempontjából, mert pont hétfőn jelentették be, hogy a hongkongi és a sencseni tőzsdék közötti kapcsolatot kihasználva a Hongkongon kívüli kínai befektetők is vásárolhatnak Xiabuxiabu-részvényeket.

Szombaton a cég azt tette közzé, hogy előzetes vizsgálata szerint nem higiéniai vagy üzemeltetési okból került a rágcsáló az ételbe. Később ezt a közleményt eltávolították.

Vállalat étteremlánc Hongkong Kína tőzsde Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2019. május 23. 14:42 Vállalat

Huszonhat munkással kaszált 3,6 milliárdot az állami megbízásokkal kitömött építőcég

Árbevételét megduplázta, nyereségét pedig megháromszorozta tavaly a 190 milliárdból épülő Puskás Stadion kivitelezésén is dolgozó Magyar Építő Zrt.

Váczi István
2019. május 23. 13:13 Vállalat

Vajna örökösei megütötték a főnyereményt: 12 milliárdos osztalék

Magyarország legnagyobb kaszinós cége, az öt fővárosi játékhelyet és a vegas.hu online kaszinót üzemeltető LVC Diamond 12,2 milliárd forint osztalékot fizetett.

Torontáli Zoltán
2019. május 23. 11:30 Vállalat, Világ

Már nem az olcsóság vonzza a vásárlókat, át kell alakítani az Aldi-Lidl modellt

Németországban egyre kevésbé árérzékenyek a vásárlók, a diszkont modellnek alkalmazkodnia kell ehhez, és ez elég sokba kerül.

Fontos

Hajdu Miklós
2019. május 24. 06:40 Adat, Közélet

A győztesekhez tartozni jó, akkor is, ha politikai táborokról van szó

Az MSZP-sek jóval boldogabbak voltak a fideszeseknél, amíg az ő pártjuk volt kormányon. 2010 óta viszont a szocialisták bizonyulnak a szomorúbb csoportnak az egyre derűsebb Fidesz-szimpatizánsokkal szemben.

Váczi István
2019. május 23. 06:40 Közélet

580 millióból tervezik meg, hogy Velence legyen Budapesten

Megkötötték a szerződést az Észak-Csepel és Dél-Pest megújítására vonatkozó részletes beépítési terv elkészítésére. Már-már túl szép ahhoz, hogy meg is valósuljon.

Jandó Zoltán
2019. május 22. 17:53 Adat

A migránsok helyett most már az oktatástól és az egészségügytől rettegnek a magyarok

Ahol három éve még az emberek 40 százaléka félt a migrációtól, most már csak 11, az egészségüggyel viszont háromból két magyar szerint komoly gondok vannak.