Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. szeptember 11. 16:26 Vállalat

Ételben talált döglött patkány küldte mélybe egy étteremlánc árfolyamát

Összesen közel 18 százalékot zuhantak egy kínai étteremláncot üzemeltető cég részvényei a hongkongi tőzsdén, miután kiderült, hogy egyik éttermének vendége döglött patkányt talált az ételében.

Az esetről eredetileg a kelet-kínai Santung tartomány Weifang városának egyik hírportálja számolt be, a Xiabuxiabu nevű vállalat egyik ottani étterméről van ugyanis szó. Az élelmiszer-biztonsági hatóság azóta már ellenőrzést tartott a helyszínen, és egyelőre bezáratta az éttermet, közölve azt is, hogy meg fogja büntetni – írja a Bloomberg.

A vállalat részvényeinek árfolyama hétfőn 6, kedden pedig újabb 11 százalékkal zuhant. Az eset amúgy is a lehető legrosszabbkor történt a cég szempontjából, mert pont hétfőn jelentették be, hogy a hongkongi és a sencseni tőzsdék közötti kapcsolatot kihasználva a Hongkongon kívüli kínai befektetők is vásárolhatnak Xiabuxiabu-részvényeket.

Szombaton a cég azt tette közzé, hogy előzetes vizsgálata szerint nem higiéniai vagy üzemeltetési okból került a rágcsáló az ételbe. Később ezt a közleményt eltávolították.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat étteremlánc Hongkong Kína tőzsde Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Hajdu Miklós
2024. március 31. 04:32 Élet, Vállalat

Hosszú út vezetett odáig, míg ismét magyar céghez kerül a Boci csokoládé

Élénk visszhangot váltott ki, amikor a Nestlé húsz éve Csehországba vitte az édesség gyártását, amelynek eredete közel száz évre vezethető vissza.

Fontos

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.