Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. szeptember 11. 16:26 Vállalat

Ételben talált döglött patkány küldte mélybe egy étteremlánc árfolyamát

Összesen közel 18 százalékot zuhantak egy kínai étteremláncot üzemeltető cég részvényei a hongkongi tőzsdén, miután kiderült, hogy egyik éttermének vendége döglött patkányt talált az ételében.

Az esetről eredetileg a kelet-kínai Santung tartomány Weifang városának egyik hírportálja számolt be, a Xiabuxiabu nevű vállalat egyik ottani étterméről van ugyanis szó. Az élelmiszer-biztonsági hatóság azóta már ellenőrzést tartott a helyszínen, és egyelőre bezáratta az éttermet, közölve azt is, hogy meg fogja büntetni – írja a Bloomberg.

A vállalat részvényeinek árfolyama hétfőn 6, kedden pedig újabb 11 százalékkal zuhant. Az eset amúgy is a lehető legrosszabbkor történt a cég szempontjából, mert pont hétfőn jelentették be, hogy a hongkongi és a sencseni tőzsdék közötti kapcsolatot kihasználva a Hongkongon kívüli kínai befektetők is vásárolhatnak Xiabuxiabu-részvényeket.

Szombaton a cég azt tette közzé, hogy előzetes vizsgálata szerint nem higiéniai vagy üzemeltetési okból került a rágcsáló az ételbe. Később ezt a közleményt eltávolították.

Vállalat étteremlánc Hongkong Kína tőzsde Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2019. február 16. 07:29 Vállalat

A fapadosok is elbújhatnak a Lufthansa utasokat büntető trükkjei mögött

Megbüntet a légitársaság, mert nem szállsz fel a járatra? Igen, ők úgy látják, hogy joguk van erre.

Torontáli Zoltán
2019. február 15. 10:00 Vállalat

A kamionosok után a buszosoknál is kitörhet a kelet-nyugati európai csata

Az Európai Parlament lényegében helybenhagyta azt a javaslatcsomagot, amely alaposan átrendezheti a buszos közlekedést az unióban.

Fabók Bálint
2019. február 15. 06:53 Vállalat

“Lassacskán kezdenek minket emberszámba venni”: Miskolcig söpör az audis sztrájkhullám

A miskolci SEG Automitive-nál sosem sztrájkoltak, de részben az audisok hatására szokatlan összefogás valósult meg. A vezetők azonban megtörték a lendületet.

Fontos

Jandó Zoltán
2019. február 15. 18:34 Adat

Sehol nem gazdagszik olyan ütemben a foci, mint Magyarországon

Beverekedte magát Európa 20 leggazdagabb ligája közé az nb1, de a régióban mindenhol egészségesebb a focicsapatok bevételi struktúrája.

Wiedemann Tamás
2019. február 14. 11:01 Közélet

Titokzatos szoftver dönt a gyanús napelemes pályázatok nyerteseiről az állami tulajdonú MFB Banknál

A bank szerint ezzel a rendszerrel nem lehet visszaélni, mert a szoftver nem korrupt. De a furfangos jogi magyarázat szerint ellenőrizni sem lehet a programot. Így még gyanúsabb lett a tavalyi egynapos naperőmű-pályázat.

Váczi István
2019. február 13. 16:44 Vállalat

Dupla vagy semmit játszik a Suzuki a botrányos kirúgással

Jogi értelemben valószínűleg bukó helyzetbe hozta magát a Magyar Suzuki, de saját szempontjából ésszerű lépés lehetett: ha nincs szakszervezet, nem lesz sztrájk és „audis” béremelés.