Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. szeptember 11. 16:26 Vállalat

Ételben talált döglött patkány küldte mélybe egy étteremlánc árfolyamát

Összesen közel 18 százalékot zuhantak egy kínai étteremláncot üzemeltető cég részvényei a hongkongi tőzsdén, miután kiderült, hogy egyik éttermének vendége döglött patkányt talált az ételében.

Az esetről eredetileg a kelet-kínai Santung tartomány Weifang városának egyik hírportálja számolt be, a Xiabuxiabu nevű vállalat egyik ottani étterméről van ugyanis szó. Az élelmiszer-biztonsági hatóság azóta már ellenőrzést tartott a helyszínen, és egyelőre bezáratta az éttermet, közölve azt is, hogy meg fogja büntetni – írja a Bloomberg.

A vállalat részvényeinek árfolyama hétfőn 6, kedden pedig újabb 11 százalékkal zuhant. Az eset amúgy is a lehető legrosszabbkor történt a cég szempontjából, mert pont hétfőn jelentették be, hogy a hongkongi és a sencseni tőzsdék közötti kapcsolatot kihasználva a Hongkongon kívüli kínai befektetők is vásárolhatnak Xiabuxiabu-részvényeket.

Szombaton a cég azt tette közzé, hogy előzetes vizsgálata szerint nem higiéniai vagy üzemeltetési okból került a rágcsáló az ételbe. Később ezt a közleményt eltávolították.

Vállalat étteremlánc Hongkong Kína tőzsde Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

2019. február 22. 10:56 Vállalat

Mészáros Lőrinc családja magához ölelte az egykori Simicska-birodalom ékkövét

A Simicska-birodalom felosztása során a mezőgazdasági érdekeltségek Mészáros Lőrinchez kerültek, aki a fiát ültette a Mezort Zrt. igazgatóságába.

Váczi István
2019. február 21. 06:52 Közélet, Vállalat

Közel 2000 milliárd forintért vásárolt már cégeket az Orbán-kormány

Némelyik jól teljesít, más csődbe ment, és van olyan is, amely már Mészáros Lőrincé. De alapvetően csak puffadt és puffadt az állam az utóbbi években.

Hajdu Miklós
2019. február 20. 14:39 Vállalat

Lagerfeld nem csak a divathoz értett, üzletileg is nagyot alkotott

A divatipar mellett a márkaépítés területén is sikeres volt a tegnap elhunyt divattervező.

Fontos

Bucsky Péter
2019. február 19. 07:00 Pénz

Évi 50 milliárdot hagyunk az államnál egy ki nem használt adókedvezmény miatt

Százezrek nem élnek az szja-kedvezménnyel, pedig egy orvosi papírral évi 90 ezer forintot spórolhatnának. Aki eddig nem tette meg, öt évre visszamenőleg is kérheti.

Jandó Zoltán
2019. február 18. 06:53 Közélet

Káoszba süllyedt a kormány terve, hogy jobban szervezzék a nagy sportrendezvényeket

Nagyon úgy tűnik, hogy hiába volt rá törekvés, mégsem lesz egységes szervezési kerete és felelőse a magyarországi rendezésű nagy sporteseményeknek. Pedig lett volna logika benne.

Torontáli Zoltán
2019. február 17. 07:17 Élet

Mégis mit eszünk ennyire a Túró Rudin?

Szó szerint ízekre szedtük a kakaós masszával bevont túrórudat. Most kiderül, hogy miért van benne kukoricakeményítő, hidrogénezett olaj, vagy olyan vegyületek, mint a kálcium-laktát vagy a kálium-szorbát.