Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. július 20. 11:17 Tech

Nem titkolózik tovább a fizetésekkel az egyik legnagyobb német mobiljáték-fejlesztő, nehogy szűkmarkúnak nézzék őket

A hamburgi székhelyű InnoGames GmbH, Németország második legnagyobb bevételű mobiljáték-fejlesztő cége kiterítette a lapjait. A vállalat, amely például a Forge of Empires vagy a The Tribes fejlesztője, nyilvánosságra hozta, hogy mennyit keresnek nála az alkalmazottak.

Természetesen nem név szerinti listákat közöltek, hanem általános adatokat, kilenc munkakörben részletezik, hogy a kezdő szinttől a vezetőkig milyen sávok között keresnek az alkalmazottak.

A fejlesztők például belépő, azaz junior szinten évi bruttó 48-58 ezer euró között kezdenek a cégnél, és ez emelkedik négy lépcsőben a szenior csoportvezetőknél 96-115 ezer euróig.

Ezen felül is van még két kategória, de ott már nincs megadva a kereseti sáv felső határa.

A játéktervezők 34-42 ezer eurós fizetéssel léphetnek be a céghez, náluk összesen csak négy szint van, és a negyedikben legalább 85 ezer eurót keresnek. Ezek a számok egyébként sok meglepetést nem tartalmaznak azoknak, akik járatosak az iparágban.

Az egyes karrierutak között lényeges eltérések nem nagyon látszanak, az adatok alapján a legkisebb fizetés a cégnél jelenleg évi bruttó 32 ezer euró, a szenior pozíciók majdnem minden esetben 80-100 ezer euró között vannak, az e feletti vezetői állásoknak pedig nincs megadva felső értékhatára.

A cég vezetője egyébként a Berliner Zeitungnak többek között azzal indokolta a fizetési sávok nyilvánosságra hozatalát, hogy látható legyen, nem fizeti alul az embereket a társaság. A lap megjegyzi, hogy a cégnél elérhető kezdő fizetések férfi munkavállalóknál alig vannak az országos átlag felett, nőknél viszont jóval felülmúlják az átlagot. Az InnoGames hangsúlyozta, hogy nem tesz különbséget nők és férfiak között a fizetésekben, azt azonban nem tudjuk, mekkora a nők tényleges aránya a foglalkoztatottak között.

A lépéstől többek között azt is várják, hogy növeli a cég vonzerejét a munkaerőpiacon, az új állásokra jelentkezők is rögtön tisztában lehetnek azzal, hogy anyagilag hosszabb távon mire számíthatnak. Az elérhető sávokat a jövőben az álláshirdetésekben is közlik majd.

A cég csak a németországi fizetéseket vette számításba, azt nem közölte, hogy más országokban mennyit keresnek az alkalmazottai, pedig honlapja szerint több mint 40 országban van jelen foglalkoztatóként.

A teljes fizetési sávlisták ebben a pdf-ben találhatóak.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBruttó 362 ezer lett a kezdő nyolc órás fizetés az AldibanGyermek nélkül ez nettó 240 ezer forintos belépő szint, ami körülbelül megfelhehet a mai magyar nettó medián bér értékének.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA magyar tanárok fizetése a fasorban sincs, pedig több pénz jut az oktatásraNem csoda, ha elégedetlenek a hazai pedagógusok, a fejlett országok körében ők keresik a legkevesebbet a diplomás átlagbérhez képest.

Tech fizetés informatika InnoGames játék Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Fabók Bálint
2022. szeptember 24. 07:51 Tech

G7 Reggel: Goudát beérő trappista és egy spórolós óvónő

A kormány recessziós várakozása, egy szemléletformáló élményről és árdrágítók elleni razzia a mai G7 Reggelben.

Stubnya Bence
2022. szeptember 23. 11:06 Tech

Még a műtőasztalon is képes elterelni a figyelmet a fájdalomról a virtuális valóság

Hatodannyi érzéstelenítőt kértek azok a betegek, akik kézműtét közben megnyugtató virtuális közegbe kerültek, mint azok, akik nem hordtak VR-szemüveget.

Fabók Bálint
2022. szeptember 22. 09:56 Tech

G7 Reggel: Siralomház-hangulat és csökkenő életszínvonal

Borús gazdasági kilátások, az energiaválság dilemmái, egy Sevillába vágyó üzletvezetőrő és Jelcin a mai G7 Reggelben.

Fontos

Kiss Péter
2022. szeptember 25. 16:44 Közélet, Pénz

Alaposan betárazva indul harcba az MNB az infláció ellen

De vajon elegendő lesz-e a muníció a forint árfolyamának stabiliziálásra, és a pénzromlás megfékezésére?

Bucsky Péter
2022. szeptember 25. 04:34 Adat, Közélet

Rogán 446 milliót, a legszegényebb államtitkár 4 milliót keresett tavaly

A miniszterek és az államtitkárok vagyoni helyzete között óriási a különbség. Orbán Viktornál 27-en is többet keresnek. A szja-kedvezményekkel százmilliót spórolnak a miniszterek, de Rogán Antal nem él a kedvezménnyel.

Avatar
2022. szeptember 24. 15:27 Pénz, Világ

Fontos részleteket takar el a nyilvánosság elől a brit udvartartás, a közvélemény ennek ellenére kitart mellettük

III. Károly népszerűsége sokat javult, mióta király lett, bár vannak, akik szerint túl sokba kerül a királyi intézmény fenntartása.

Ne hagyd ki