Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. július 20. 11:17 Tech

Nem titkolózik tovább a fizetésekkel az egyik legnagyobb német mobiljáték-fejlesztő, nehogy szűkmarkúnak nézzék őket

A hamburgi székhelyű InnoGames GmbH, Németország második legnagyobb bevételű mobiljáték-fejlesztő cége kiterítette a lapjait. A vállalat, amely például a Forge of Empires vagy a The Tribes fejlesztője, nyilvánosságra hozta, hogy mennyit keresnek nála az alkalmazottak.

Természetesen nem név szerinti listákat közöltek, hanem általános adatokat, kilenc munkakörben részletezik, hogy a kezdő szinttől a vezetőkig milyen sávok között keresnek az alkalmazottak.

A fejlesztők például belépő, azaz junior szinten évi bruttó 48-58 ezer euró között kezdenek a cégnél, és ez emelkedik négy lépcsőben a szenior csoportvezetőknél 96-115 ezer euróig.

Ezen felül is van még két kategória, de ott már nincs megadva a kereseti sáv felső határa.

A játéktervezők 34-42 ezer eurós fizetéssel léphetnek be a céghez, náluk összesen csak négy szint van, és a negyedikben legalább 85 ezer eurót keresnek. Ezek a számok egyébként sok meglepetést nem tartalmaznak azoknak, akik járatosak az iparágban.

Az egyes karrierutak között lényeges eltérések nem nagyon látszanak, az adatok alapján a legkisebb fizetés a cégnél jelenleg évi bruttó 32 ezer euró, a szenior pozíciók majdnem minden esetben 80-100 ezer euró között vannak, az e feletti vezetői állásoknak pedig nincs megadva felső értékhatára.

A cég vezetője egyébként a Berliner Zeitungnak többek között azzal indokolta a fizetési sávok nyilvánosságra hozatalát, hogy látható legyen, nem fizeti alul az embereket a társaság. A lap megjegyzi, hogy a cégnél elérhető kezdő fizetések férfi munkavállalóknál alig vannak az országos átlag felett, nőknél viszont jóval felülmúlják az átlagot. Az InnoGames hangsúlyozta, hogy nem tesz különbséget nők és férfiak között a fizetésekben, azt azonban nem tudjuk, mekkora a nők tényleges aránya a foglalkoztatottak között.

A lépéstől többek között azt is várják, hogy növeli a cég vonzerejét a munkaerőpiacon, az új állásokra jelentkezők is rögtön tisztában lehetnek azzal, hogy anyagilag hosszabb távon mire számíthatnak. Az elérhető sávokat a jövőben az álláshirdetésekben is közlik majd.

A cég csak a németországi fizetéseket vette számításba, azt nem közölte, hogy más országokban mennyit keresnek az alkalmazottai, pedig honlapja szerint több mint 40 országban van jelen foglalkoztatóként.

A teljes fizetési sávlisták ebben a pdf-ben találhatóak.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBruttó 362 ezer lett a kezdő nyolc órás fizetés az AldibanGyermek nélkül ez nettó 240 ezer forintos belépő szint, ami körülbelül megfelhehet a mai magyar nettó medián bér értékének.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA magyar tanárok fizetése a fasorban sincs, pedig több pénz jut az oktatásraNem csoda, ha elégedetlenek a hazai pedagógusok, a fejlett országok körében ők keresik a legkevesebbet a diplomás átlagbérhez képest.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech fizetés informatika InnoGames játék Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Torontáli Zoltán
2024. február 18. 04:34 Élet, Tech

Megvan a rés a pajzson, engedélyeztethető egy erkélynapelem Magyarországon

A telepítéshez egyórányi villanyszerelő munka kell, de más nem, így mostantól akár a társasházi lakóknak is könnyen lehet napelemük.

Nagy Zsolt
2024. február 12. 15:41 Tech, Vállalat

Besokalltak a szédületes tempóban taroló Temutól a magyar e-kereskedők

Átrendezi az e-kereskedelmi piacot a Temu, a kereskedők a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordulnak segítségért.

Váczi István
2024. január 4. 13:06 Tech, Világ

Lesajnált, elfeledett fegyver támadt fel az ukrajnai háborúban

Úgy nézett ki, hogy a légvédelmi gépágyúk felett eljárt az idő, de a drónok tömeges harctéri megjelenése fordulatot hozott.

Fontos

Debreczeni Anna
2024. február 25. 04:34 Vállalat

Hogyan lehet egy ruhamárkának 8000 új terméke naponta?

A kínai Shein a világ egyik legnagyobb fast fashion ruhamárkája, amit annak köszönhet, hogy olcsó és nem akar kreatív lenni.

Nagy Zsolt
2024. február 24. 16:19 Világ

Erősíteni kellene Európát katonailag, de ez nem olyan egyszerű

Európának szembe kell néznie azzal a lehetőséggel, hogy legnagyobb katonai szövetségese, az Egyesült Államok nem lesz mindig a segítségére.

Debreczeni Anna
2024. február 24. 15:09 Világ

Csak tíz évvel később tudjuk meg, ha átléptük a 1,5 fokos küszöböt

Tavaly volt a legforróbb év a Földön a mérések kezdete óta.