Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. július 20. 11:17 Tech

Nem titkolózik tovább a fizetésekkel az egyik legnagyobb német mobiljáték-fejlesztő, nehogy szűkmarkúnak nézzék őket

A hamburgi székhelyű InnoGames GmbH, Németország második legnagyobb bevételű mobiljáték-fejlesztő cége kiterítette a lapjait. A vállalat, amely például a Forge of Empires vagy a The Tribes fejlesztője, nyilvánosságra hozta, hogy mennyit keresnek nála az alkalmazottak.

Természetesen nem név szerinti listákat közöltek, hanem általános adatokat, kilenc munkakörben részletezik, hogy a kezdő szinttől a vezetőkig milyen sávok között keresnek az alkalmazottak.

A fejlesztők például belépő, azaz junior szinten évi bruttó 48-58 ezer euró között kezdenek a cégnél, és ez emelkedik négy lépcsőben a szenior csoportvezetőknél 96-115 ezer euróig.

Ezen felül is van még két kategória, de ott már nincs megadva a kereseti sáv felső határa.

A játéktervezők 34-42 ezer eurós fizetéssel léphetnek be a céghez, náluk összesen csak négy szint van, és a negyedikben legalább 85 ezer eurót keresnek. Ezek a számok egyébként sok meglepetést nem tartalmaznak azoknak, akik járatosak az iparágban.

Az egyes karrierutak között lényeges eltérések nem nagyon látszanak, az adatok alapján a legkisebb fizetés a cégnél jelenleg évi bruttó 32 ezer euró, a szenior pozíciók majdnem minden esetben 80-100 ezer euró között vannak, az e feletti vezetői állásoknak pedig nincs megadva felső értékhatára.

A cég vezetője egyébként a Berliner Zeitungnak többek között azzal indokolta a fizetési sávok nyilvánosságra hozatalát, hogy látható legyen, nem fizeti alul az embereket a társaság. A lap megjegyzi, hogy a cégnél elérhető kezdő fizetések férfi munkavállalóknál alig vannak az országos átlag felett, nőknél viszont jóval felülmúlják az átlagot. Az InnoGames hangsúlyozta, hogy nem tesz különbséget nők és férfiak között a fizetésekben, azt azonban nem tudjuk, mekkora a nők tényleges aránya a foglalkoztatottak között.

A lépéstől többek között azt is várják, hogy növeli a cég vonzerejét a munkaerőpiacon, az új állásokra jelentkezők is rögtön tisztában lehetnek azzal, hogy anyagilag hosszabb távon mire számíthatnak. Az elérhető sávokat a jövőben az álláshirdetésekben is közlik majd.

A cég csak a németországi fizetéseket vette számításba, azt nem közölte, hogy más országokban mennyit keresnek az alkalmazottai, pedig honlapja szerint több mint 40 országban van jelen foglalkoztatóként.

A teljes fizetési sávlisták ebben a pdf-ben találhatóak.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBruttó 362 ezer lett a kezdő nyolc órás fizetés az AldibanGyermek nélkül ez nettó 240 ezer forintos belépő szint, ami körülbelül megfelhehet a mai magyar nettó medián bér értékének.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA magyar tanárok fizetése a fasorban sincs, pedig több pénz jut az oktatásraNem csoda, ha elégedetlenek a hazai pedagógusok, a fejlett országok körében ők keresik a legkevesebbet a diplomás átlagbérhez képest.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech fizetés informatika InnoGames játék Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bucsky Péter
2024. március 28. 12:41 Támogatói tartalom, Tech

Hidrogén-rásegítéses elektromos autóbuszokkal hatékonyabban zöldíthető a hazai buszállomány

Még keresik az ideális alternatív megoldást a buszüzemeltetők, de a Mercedes-Benz hidrogénes megoldása költséghatékony működésével áttörést hozhat a fenntartható közösségi közlekedésben.

Pintér Róbert
2024. március 15. 04:36 Tech, Világ

Már most is nyomasztó a totális megfigyelőrendszer Kínában, de lesz ez még rosszabb

Az új technológiák lehetővé teszik egy digitális szörnyállam létrejöttét, Kína egyre inkább annak intő példája, hogyan ne akarjunk társadalmat építeni.

Fontos

Hajdu Miklós
2024. április 28. 04:33 Élet

Ha így megy tovább, az alapkamat helyett a folyók vízállása határozza meg az inflációt

Eddig a globális felmelegedés árakra gyakorolt hatásait többnyire átmenetinek, esetlegesnek tartották az elemzők, de eljött az ideje a szemléletváltásnak.

Avatar
2024. április 27. 04:37 Világ

Amerika részben hátat fordít a fenntarthatóságnak, Európa még kitart

Bár az ESG-célkitűzéseket mindössze néhány évvel ezelőtt állították fel, már annyi feszültséget okoztak, hogy az Egyesült Államokban részben feladták őket.

Váczi István
2024. április 26. 04:39 Adat, Világ

Kimeríthetetlen orosz hadsereg? Egyre fogy az egyik legfontosabb fegyverük

Népszerű elképzelés, hogy az orosz hadsereg szinte bármekkora veszteséget képes pótolni, ám a Szovjetunióról örökölt fegyverkészletek sem végtelenek.