Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. július 20. 11:17 Tech

Nem titkolózik tovább a fizetésekkel az egyik legnagyobb német mobiljáték-fejlesztő, nehogy szűkmarkúnak nézzék őket

A hamburgi székhelyű InnoGames GmbH, Németország második legnagyobb bevételű mobiljáték-fejlesztő cége kiterítette a lapjait. A vállalat, amely például a Forge of Empires vagy a The Tribes fejlesztője, nyilvánosságra hozta, hogy mennyit keresnek nála az alkalmazottak.

Természetesen nem név szerinti listákat közöltek, hanem általános adatokat, kilenc munkakörben részletezik, hogy a kezdő szinttől a vezetőkig milyen sávok között keresnek az alkalmazottak.

A fejlesztők például belépő, azaz junior szinten évi bruttó 48-58 ezer euró között kezdenek a cégnél, és ez emelkedik négy lépcsőben a szenior csoportvezetőknél 96-115 ezer euróig.

Ezen felül is van még két kategória, de ott már nincs megadva a kereseti sáv felső határa.

A játéktervezők 34-42 ezer eurós fizetéssel léphetnek be a céghez, náluk összesen csak négy szint van, és a negyedikben legalább 85 ezer eurót keresnek. Ezek a számok egyébként sok meglepetést nem tartalmaznak azoknak, akik járatosak az iparágban.

Az egyes karrierutak között lényeges eltérések nem nagyon látszanak, az adatok alapján a legkisebb fizetés a cégnél jelenleg évi bruttó 32 ezer euró, a szenior pozíciók majdnem minden esetben 80-100 ezer euró között vannak, az e feletti vezetői állásoknak pedig nincs megadva felső értékhatára.

A cég vezetője egyébként a Berliner Zeitungnak többek között azzal indokolta a fizetési sávok nyilvánosságra hozatalát, hogy látható legyen, nem fizeti alul az embereket a társaság. A lap megjegyzi, hogy a cégnél elérhető kezdő fizetések férfi munkavállalóknál alig vannak az országos átlag felett, nőknél viszont jóval felülmúlják az átlagot. Az InnoGames hangsúlyozta, hogy nem tesz különbséget nők és férfiak között a fizetésekben, azt azonban nem tudjuk, mekkora a nők tényleges aránya a foglalkoztatottak között.

A lépéstől többek között azt is várják, hogy növeli a cég vonzerejét a munkaerőpiacon, az új állásokra jelentkezők is rögtön tisztában lehetnek azzal, hogy anyagilag hosszabb távon mire számíthatnak. Az elérhető sávokat a jövőben az álláshirdetésekben is közlik majd.

A cég csak a németországi fizetéseket vette számításba, azt nem közölte, hogy más országokban mennyit keresnek az alkalmazottai, pedig honlapja szerint több mint 40 országban van jelen foglalkoztatóként.

A teljes fizetési sávlisták ebben a pdf-ben találhatóak.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBruttó 362 ezer lett a kezdő nyolc órás fizetés az AldibanGyermek nélkül ez nettó 240 ezer forintos belépő szint, ami körülbelül megfelhehet a mai magyar nettó medián bér értékének.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA magyar tanárok fizetése a fasorban sincs, pedig több pénz jut az oktatásraNem csoda, ha elégedetlenek a hazai pedagógusok, a fejlett országok körében ők keresik a legkevesebbet a diplomás átlagbérhez képest.

Tech fizetés informatika InnoGames játék Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Hajdu Miklós
2023. március 26. 15:47 Tech

Azok a technikusok is aggódhatnak a ChatGPT miatt, akiket a robotok hoztak jó munkaerőpiaci helyzetbe

Sőt, a legújabb fejlesztések már nem csak a rutinszerű feladatok gépesítésére alkalmasak, hanem a kreativitást igénylő tevékenységek elvégzéséből is kivehetik a részüket.

Stubnya Bence
2023. március 25. 04:34 Podcast, Tech

Csak kapkodni fogjuk a fejünket, hogy mi történik – a ChatGPT gazdasági jelentőségét szinte még felbecsülni sem tudjuk

Technológiai forradalom zajlik, de a lehető legjobbkor. Kállai Gábor és Pintér Róbert a G7 Podcast vendégei.

Nagy Zsolt
2023. március 23. 11:39 Tech

Túl gyorsan fejlődik a ChatGPT, a szabályozás csak fut utána

Geopolitikai dilemmák és etikai aggályok sora övezi az utóbbi évek legizgalmasabb technológiai újításának előretörését.

Fontos

Nagy Zsolt
2023. március 30. 17:35 Világ

A háborús bűnös Oroszország őrködhet áprilistól a világ békéje és biztonsága fölött

Az ukránok szerint ez egy rossz vicc. Ki lehet-e zárni Oroszországot az ENSZ-ből?

Nagy Zsolt
2023. március 30. 13:04 Világ

Kivégzés vár azokra az oroszokra, akik vissza akarnak vonulni a frontról

A visszavonulást megakadályozó egységek nem számítanak újdonságnak az orosz hadsereg történetében.

Jandó Zoltán
2023. március 30. 11:03 Adat

Továbbra is Magyarországra jön a legdrágábban az orosz gáz

Január volt zsinórban a negyedik olyan hónap, amikor az adatot közlő uniós országok közül hazánkba érkezett a legdrágábban az orosz földgáz.