Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2022. május 6. 15:33 Tech

Nagy magyar lőszervásárlás segítette új rekordhoz a német Rheinmetallt

Azonos forgalom mellett 10 százalékkal növelte nyereségét a német Rheinmetall hadiipari vállalat, az egyre nagyobb rendelésállománynak köszönhetően pedig a jövőben az árbevétel is nő majd – derül ki a társaság ma nyilvánosságra hozott első negyedéves jelentéséből.

A fegyverekkel és lőszerekkel foglalkozó üzletágnál már az idei első három hónapban is volt forgalomnövekedés, 17 százalékkal 258 millió euróra (a teljes negyedéves forgalom 1,27 milliárd euró volt, a cég autóipari beszállítóként is tevékenykedik). A jelentés szerint ez annak köszönhető, hogy a vállalat nagy mennyiségben adott el lőszereket és hajtóanyagot egy meg nem nevezett nemzetközi ügyfél számára.

Az üzletág 1,15 milliárd euró új megrendelést könyvelhetett el a negyedévben, a rendelésállomány így rekord szintre, 3,79 milliárd euróra emelkedett, és ahogy a Frankfurter Allgemeine Zeitung is kiemelte a jelentés alapján, ez különösen egy magyar szerződésnek köszönhető. Erről a hazai hírekből többet is lehet tudni, a Rheinmetall – amely márciusban résztulajdonosává vált a kormányzat támogatását is maga mögött tudó 4iG-nek, Zalaegerszegen pedig páncélosokat gyártó üzemet létesít – lőszergyárat épít Várpalotán, és a megrendelt hadianyagok nagy részét ott állítja majd elő.

A szállítás 2023 és 2031 között lesz esedékes, és nem meglepő módon része lesz a csomagnak a magyar kormány által megrendelt Leopard 2 tankok, Lynx gyalogsági harcjárművek, valamint Panzerhaubitze 2000 önjáró tarackok fő fegyverzetéhez való lőszer. (Az említett páncélosok közül pedig a Lynxeket Zalaegerszegen gyártja majd a német cég.)

A Rheinmetall az év egészére csoportszinten 15-20 százalékos forgalomnövekedésre számít, ha valóban elkezdődik a német hadseregnek a kormány által – Ukrajna orosz megtámadását követően – beharangozott haditechnikai korszerűsítése.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgyre merészebben görög a NER informatikai kis gömböce, a Digit is felfaló 4iGSokmilliárdos állami megrendelésekkel pumpálták fel a céget, amelyet pont az a német hadiipari óriás tőkésít fel, amelynek Magyarország az egyik rendszeres vásárlója.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHalsperma-minősítéstől az űrbe: a közbeszerzési bajnok 4iG útja a legnagyobb magyar cégek közéHa minden tervezett felvásárlás megvalósul, a 4iG a magyar informatikai piac éllovasa lesz, jövőre akár 300 milliárd forint feletti árbevétel is összejöhet.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech 4ig nyrt. hadiipar haditechnika orosz-ukrán háború rheinmetall Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Torontáli Zoltán
2024. június 18. 16:30 Tech, Vállalat

Közép-kelet-európai versenytársak szorítják ki a magyar tőkét a magyar e-kereskedelemből

A Foxpost eladása újabb jele annak, hogy a régióban hosszabb távon a magyar cégek nem rúgnak labdába.

Hidi János Kovács Márton
2024. június 16. 05:42 Tech, Világ

Felgyorsítható a zöld átmenet, vagy bukni fogjuk a klímacélokat?

A jó trend már kialakult, de nincs elég beruházás ahhoz, hogy elérjük a párizsi klímakonferencián kitűzött klímacélt. Miben lehet mégis bízni?

Torontáli Zoltán
2024. május 23. 05:07 Tech, Vállalat

Három magyar élelmiszerboltlánc kezd kísérletezni a személyzet nélküli nyitva tartással

Nagy az óvatoskodás a témában, mert az indulás erősen kísérleti jellegű lesz.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. június 24. 14:01 Közélet

Egy pincében végzi be a rendszerváltás legnagyobb pártja, megvehető a neve és logója

Az MDF-hez kapcsolódó védjegyeket 80 ezer forintos kikiáltási áron bocsátja árverésre az utódpárt JESZ felszámolója.

Stubnya Bence
2024. június 24. 10:56 Adat, Élet

Nőtt az anyagi összeomlás szélén állók aránya Magyarországon

Az arány 1 százalékpontot romlott tavaly 2022-höz képest, de még így is jobb a helyzet, mint 2013-ban.

Ercse Kriszta
2024. június 23. 06:35 Élet, Közélet

Az oktatási rendszer alapvető hibáit mutatja, hogy ilyen sokan megbuknak elsőben

Logisztikai és nem szakmai alapon kényszerül sok gyerek túl korán az általános iskolába, ahol nem kapja meg a számára szükséges támogatást.