Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. november 22. 14:26 Pénz

Vannak, akik a legrosszabb pillanatban táraztak be bitcoinból, kétszeres áron

Katasztrofális egy héten vannak túl a bitcoin-befektetők, a 6000 dolláros szintet korábban hónapokon keresztül nagyjából stabilan tartó kriptodeviza elvesztette értékének a negyedét. A tavaly év végén látott 20 ezer dolláros szinthez mérve pedig természetesen még ennél is többet, de ez még mindig semmi ahhoz képest, hogy akkoriban voltak olyanok, akik 40 ezer dollárt fizettek egyetlen bitcoinért.

Amikor tavaly év végén egyre gyorsulva száguldott a digitális kódsor formájában létező fizetőeszközök árfolyama, nem sok olyan tőkealap volt, ahol az intézményi ügyfelek kriptodevizába fektethettek volna. Ezek egyike volt a Grayscale Bitcoin Investment Trust, amely helyzetét kihasználva 100 százalékos felárral értékesített bitcoint ügyfeleinek. Vagyis 40 ezer dollárt kellett fizetni az azonnali piacon akkor 20 ezret érő bitcoinért.

Ez a mából nézve persze őrültségnek látszik, de akkoriban csak úgy röpködtek a százezer, sőt egymillió dolláros bitcoin-árfolyamra vonatkozó jóslatok. Sokan ugyanis az akkori árszintnél is úgy vélekedtek, hogy még éppen csak elkezdődött a kriptodevizák diadalmenete – emlékeztet a Bloomberg.

Nem lehet tudni, hogy vannak-e olyanok, akik tavaly december 18-án 40 ezer dollárt fizettek egy bitcoinért, és még mindig nem váltak meg tőle, de ha akadnak ilyenek, akkor most kevés híján 90 százalékos veszteségnél tartanak.

A napokban egyébként ismét felmerült, hogy a bitcoin nagy decemberi felfutását részben az árfolyam manipulálása okozhatta. Az amerikai igazságügyi minisztérium azt vizsgálja, nem szándékosan hajtották-e fel a kurzust egy másik, tether nevű kriptodevizával végzett műveletekkel.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTél jöhet a bitcoin befektetői számára isHosszú nyugalom után múlt héten ismét nagyot esett a bitcoin árfolyama, de elemzők szerint még innen is tovább zuhanhat, akár 1500 dollárig.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Pénz bitcoin kriptodevizák veszteség Olvasson tovább a kategóriában

Pénz

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Kiss Péter
2024. április 11. 04:34 Pénz

A kínai ingatlanpiaci válság Amerikával ellentétben nem fog rendszerszintű krízissé fajulni

Az ország új növekedési modellje már nem az ingatlanpiacra fog támaszkodni, így annak gazdasági súlya tovább csökken, és ez a részvénypiacra is hatással lesz.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.