Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2023. január 27. 04:34 Pénz, Vállalat

Kis alföldi faluból indult, ma már százezrek előtt villog Ferrarijaival a legkülöncebb magyar multimilliárdos

Top 50-es magyar milliárdos még nem engedte be annyira a nyilvánosságot a magánéletébe, mint az életéről milliós nézettségű videókat posztoló Jákob Zoltán.

Tovább olvasom

Ezt a hetet eddig 390-es szint alatt töltötte az euró forinttal szembeni árfolyama, amire legutoljára május végén, tehát nyolc hónapja volt példa. Az októberig jelentősen gyengülő forint az utóbbi négy hónapban két hullámban erősödött nagyot, október elejéhez képest most nagyjából 10 százalékkal ér többet az euróhoz képest.

Tovább olvasom

Bucsky Péter
2023. január 26. 04:34 Közélet, Pénz

Az elmaradt tanári béremelés árához mérhető veszteséget okoz a NER-cégeket is segítő jegybanki program

Bárhogy is számolunk, a növekedési kötvényprogram költsége százmilliárdos nagyságrendű. A nyertesek közt sok a kormányközeli vállalat, a veszteséget jó eséllyel az adófizetőknek kell állniuk.

Tovább olvasom

A magas inflációra adott vásárlói válaszok a fejlett világban általában nagyon hasonlóak: az emberek sokkal jobban megnézik, hogy mit és mennyit vesznek. Az egyik általános hatás az úgynevezett saját márkás termékek felé fordulás, ezek olyan változatok, amelyek általában nem a gyártó, hanem a bolt által kitalált márka alatt futnak. A saját márkás termék sok esetben (de nem mindig) ugyanazt tartalmazza, mint ami az eredeti gyártói márkával ellátott csomagolásban van, de mivel a költségek kisebbek, a fogyasztói ár is jellemzően alacsonyabb.

Tovább olvasom

Jandó Zoltán
2023. január 25. 04:34 Adat, Pénz

Más országoknál is sokkal drágábban kapja az orosz gázt Magyarország

Mostanra teljesen egyértelművé vált, hogy nemzetközi összevetésben is kifejezetten drágán érkezik Magyarországra az orosz gáz.

Tovább olvasom

Török Zoltán
2023. január 23. 15:02 Pénz

Kik az infláció nyertesei?

Míg a háztartások az egyértelmű vesztesei az európai szinten is kiugró mértékű inflációnak, vannak szereplők, akik ebben a környezetben is nyerni tudnak.

Tovább olvasom

Meta (Facebook), Apple, Amazon, Netflix, Alphabet (Google), azaz FAANG-óriások, a korábbi évek sikerrészvényei. Aztán jött 2022, és derékba törte a növekedési papírok menetelését, ami tavaly legalább annyi keserűséget okozott a mániát követő befektetőknek, mint amennyi örömöt korábban. Pedig igen, lehet okosabban csinálni.

Tovább olvasom

Stubnya Bence
2023. január 22. 04:34 Adat, Pénz

Tízéves korszak zárult le a magyar ingatlanpiacon

Tíz évig drágultak Magyarországon az ingatlanok, de egyre több adat utal arra, hogy a tavalyi második félévben csökkenni kezdtek az országos átlagárak.

Tovább olvasom

Fabók Bálint Jandó Zoltán
2023. január 20. 04:34 Pénz, Vállalat

Magyar focistákat fizethettek sikkasztott ausztrál dollármilliókból

Cégtársai szerint fiktíven foglalkoztatta feleségét, luxuslakásokra és ékszerekre verte el a cég pénzét Bélteky Róbert, a Budafok állítólagos tulajdonosa.

Tovább olvasom

A brüsszeli Bruegel Intézet szerdán frissített adatbázisa alapján tavaly év végén csaknem 5 százalékpontnyi különbség volt a magyar lakosság legjobban és legrosszabbul kereső 20 százaléka által tapasztalt inflációban: a legrosszabbul keresők körében az infláció ebben a hónapban már meghaladta a 30 százalékot.

Tovább olvasom