Hírlevél feliratkozás

Tíz százalékos minimálbéremelést és ugyanekkora nyugdíjemelést jelentett be szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök. A döntést azzal indokolta, hogy a várakozásoknál magasabb inflációra lehet idén számítani, ezért kompenzálni kell a jövedelmek értékének csökkenését.

Tovább olvasom

Fél éves várakozás után pénteken elindul Lengyelországban az a nagyszabásúnak szánt lakástámogatási program, amely egyszerre próbálja meg stimulálni az ingatlanpiacot és a gyermekvállalási hajlandóságot. A lengyel kormány azoknak akar segíteni, akik egy lakáshitel havi törlesztő részleteit ugyan ki tudnák gazdálkodni a fizetésükből, de a kölcsönhöz szükséges önrészt képtelenek összespórolni.

Tovább olvasom

Jandó Zoltán
2022. május 26. 04:12 Pénz

Visszafizettél 20 milliót a 10 milliós hiteledből és még mindig tartozol 10 millióval – így állna egy frankhitel ma

A háború újabb durva pofont adott volna a frankhiteleseknek. Lemodelleztük, hogy állna most egy ilyen tartozás: a forintosítással sokat spóroltak a devizahitelesek, de a legjobb döntés a forinthitel volt.

Tovább olvasom

Avatar
2022. május 25. 15:25 Pénz

Valójában nincs plafon az idei államháztartási hiánynál

Mire számíthat Magyarország, ha mégis maradnak a maastrichti kritériumok?

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2022. május 24. 16:39 Pénz, Vállalat

Nem is az árstop, hanem az infláció fájhat a nagy boltoknak

A sarki bolt és a multi lánc működési modellje mára teljesen eltérő lett, de utóbbi sem védtelen az inflációs nyomás ellen.

Tovább olvasom

A háború kitörése óta jelentős, az országos átlagot is meghaladó módon kezdtek emelkedni a keleti országrész albérleti díjai - derült ki az Ingatlan.com G7-nek összeállított adataiból. Az utóbbi években nemcsak Magyarországon, nemzetközi szinten is erőteljes drágulást lehetett tapasztalni, a kelet-európai régió országaiban ez már olyan méreteket öltött, amelyek miatt az Európai Központi Bank is figyelmeztetést adott ki.

Tovább olvasom

Mészáros R. Tamás
2022. május 24. 04:34 Pénz

Nem varázsfegyver, de van, ahol jó gazdaságfejlesztési módszer az autópálya-építés

A kisebb gazdasági visszaesések idején a kormányok előszeretettel nyúlnak az infrastruktúrafejlesztéshez, és ez nem véletlen.

Tovább olvasom

Pletser Tamás
2022. május 23. 16:03 Pénz

A rezsicsökkentés igazi nyerteseit nem a szegények között, hanem a luxusvillákban kell keresni

Három különböző jövedelmű család, három különböző életvitel. Kinek segít igazán a rezsicsökkentés?

Tovább olvasom

Erős adatokat közölt a magyar ingatlanpiacról a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új elemzése: a szerdán publikált Lakáspiaci jelentés szerint a tavalyi utolsó három hónapban a lakásárak országos átlagban 21,4 százalékkal emelkedtek. Ezen belül a vidéki városokban 25 százalékos éves drágulást mértek, amire még nem volt példa a magyar ingatlanpiac 2014 óta tartó fellendülése során.

Tovább olvasom

Stubnya Bence
2022. május 20. 04:34 Pénz

Milyen meredek lejtőre kerül a magyar gazdaság? Attól függ, hogy Elon Musk vagy Bill Gates jóslata jön be

Az elemzők lassulást vagy recessziót várnak a második félévben. Hogy melyik lesz, attól is függ, hogyan alakulnak a dolgok a világgazdaság központjaiban.

Tovább olvasom