Hírlevél feliratkozás

(Böröczky Dezső a Diófa Alapkezelő Zrt. üzletfejlesztési menedzsere.)

Amikor befektetési lehetőségekről van szó, általában a kötvények, részvények, nyersanyagok és az ingatlanok jutnak először az ember eszébe. A termőföld Magyarország egyik legértékesebb erőforrása, a domborzati viszonyok, éghajlati- és talajadottságok sokoldalú és színvonalas mezőgazdasági tevékenységre adnak lehetőséget. Így felmerül a kérdés, milyen hozammal kecsegtet ez a reáleszköz és van-e értelme (egyáltalán lehetséges-e) napjainkban kizárólag befektetési céllal termőföldet vásárolni?

Tovább olvasom

(Lantos Tamás a Nyugdíj Másképpen pénzügyi szakértője.)

Vajon mi az oka annak, hogy a nyugdíjkorhatár egyre emelkedik? Tényleg igaz, hogy az állami nyugdíjra nem számíthatunk? Milyen lehetőségeink vannak, ha magunk szeretnénk gondoskodni nyugdíjas éveink anyagi biztonságáról, és melyiket érdemes választani?

Tovább olvasom

Kasnyik Márton
2021. április 18. 07:46 Pénz, Világ

Több ravasz terve is van a digitális jüannal a kínai vezetésnek

Kína lesz az első nagy ország, amely közvetlenül bocsát ki blokklánc alapú digitális pénzt. De elég lesz ez a világuralomhoz?

Tovább olvasom

Jandó Zoltán Torontáli Zoltán
2021. április 15. 06:48 Pénz

Jól hangzik az 50 százalékos állami támogatás napelemre, csak nem biztos, hogy megéri igénybe venni

Roham indult a napelemes ingyenpénzért, de ha elkezd valaki alaposan számolni, akkor hamar rájön, hogy hosszú távon a konstrukcióval nem feltétlenül jár jól.

Tovább olvasom

(Solymos Márton az Alapblog szerzője.)

Az elmúlt néhány hétben az infláció volt az uralkodó téma a tőkepiacokon. Jobban mondva az amerikai infláció és a várakozások hatására emelkedő állampapírpiaci hozamok.

Tovább olvasom

Bucsky Péter
2021. március 31. 06:42 Pénz

Az online vásárlások erős jelszóhoz kötése több kárt okoz, mint hasznot

Alig 1,5 milliárd forintnyi csalás csökkentését teszi lehetővé az az uniós előírás, ami miatt sok online vásárlásnál újabb jelszóra vagy applikációra van szükségünk.

Tovább olvasom

Az amerikai tőzsdék pénteken kifejezetten jó napot zártak, az utóbbi három hét legnagyobb emelkedését produkálták a tavalyi tőzsdei emelkedés kezdetének egyéves évfordulóján. A figyelmet azonban olyasvalami kötötte le, ami nagyon szokatlan, és általában vérzivataros időkben fordul elő: összesen mintegy 20 milliárd dollárnyi részvénypakettek cseréltek gazdát nagy tételekben.

Tovább olvasom

Avatar
2021. március 26. 16:58 Pénz

A tavalyi hivatalos adatok túlbecsültek, a valóságban a reálkeresetek alig emelkedhettek

Idén nyáron papírforma szerint a szocho csökkentése mellett a minimálbér emelése várható.

Tovább olvasom

Avatar
2021. március 25. 17:01 Pénz

Paks leszerelésének költségeit a gyerekeink viselik majd, de hagyunk-e nekik elég pénzt?

Változóban van a nukleáris alappal kapcsolatos költségvetési szemlélet, így talán mégsem éljük fel gyermekeink jövőjét.

Tovább olvasom

A 2014 és 2020 közötti uniós támogatási ciklusban összesen 468 milliárd forint támogatást ítéltek oda a Magyarországon működő élelmiszeripari cégeknek - ezt Felkai Beáta, az Agrárminisztérium (AM) főosztályvezetője mondta a CIB Bank által szervezett szakmai konferencián. Az összeg egy részét még nem kapták meg a pályázók, de a 468 milliárdot már odaítélték, és ez több mint másfélszerese az eredeti terveknek, amelyek szerint a ciklusban összesen 300 milliárd forint szétosztása volt a cél.

Tovább olvasom