Hírlevél feliratkozás

Kedden és szerdán is történelmi csúcsot döntött az arany ára, ami az utóbbi évek jó szériájának folytatódása, pedig magasak voltak a kamatok, és éppen közeli válság sem fenyeget.

Tovább olvasom

Nem látja akadályát a román versenyhivatal annak, hogy az OTP-csoport eladja helyi érdekeltségét a legnagyobb román banknak, a Banca Transilvaniának, ezzel végleg eldőlt, hogy a pénzintézet kivonul Romániából.

Tovább olvasom

Stubnya Bence
2024. július 15. 05:32 Pénz, Tech

Egyre többen látják pesszimistán a mesterséges intelligencia jövőjét

Energiaigényes infrastruktúra, kis haszon nagy költségek mellett, a dotkomhoz hasonló piaci buborék: egyre több a borúlátó elemzés az elmúlt másfél év slágertechnológiájáról.

Tovább olvasom

Gergely Péter
2024. július 13. 05:39 Pénz

Pénzzel, nyereményjátékkal és utalványokkal is toboroznak a nyugdíj- és egészségkasszák

Több szolgáltató is toborzó akciókkal próbálja bővíteni ügyfélkörét, ám ezektől függetlenül is érdemes megfontolni a belépést.

Tovább olvasom

Al-Hilal István
2024. július 6. 05:47 Pénz

Jó befektetési lehetőségekről maradhat le, aki a banki ökölszabályt követi

Az egyszerű magyarázat úgy szól, hogy ha csökkennek a kamatok, akkor a bankok kisebb profitra tudnak szert tenni, a valóság azonban sokkal árnyaltabb.

Tovább olvasom

Júniusban csak Észtországban és Görögországban ítélték meg negatívabban a fogyasztók a pénzügyi helyzetüket az Európai Unió tagállamaiban, mint Magyarországon.

Tovább olvasom

Gajda Mihály
2024. július 2. 15:11 Pénz, Vállalat

Már 200 milliárd dollár felett jár, és nincs még vége a felvásárlási hullámnak az amerikai olajiparban

Az amerikai tőzsdén jegyzett olajipari cégek száma öt év alatt 65-ről 41-re csökkent a felvásárlások nyomán, és valószínűleg ez még csak a kezdet.

Tovább olvasom

Mészáros R. Tamás
2024. július 2. 05:46 Pénz, Világ

Ahol tudják, büntetik a választók a gyenge valutát

A gyenge valuta és a leértékelés a demokratikus országokban mérhetően rontja a kormánypártok választási eredményét - a hatás azonban csak erős politikai verseny mellett tud érvényesülni.

Tovább olvasom

Kiss Péter
2024. június 30. 05:51 Pénz

Mit adott nekünk az EU-tagság 20 éve, ha befektettük a pénzünket?

Elsőre jól néz ki a magyar állampapírok és a részvények hozama, de ha figyelembe vesszük az inflációt és a forint leértékelődését, akkor például a román eszközök jobban teljesítettek.

Tovább olvasom

Jövő héten kezdhetik igényelni az otthonfelújítási támogatást az 1991 előtt épült házakban élők, amit a 108 milliárd forintos keretösszeg kimerüléséig biztosít a kormány uniós forrásból. A nagyjából húszezer családi ház energetikai felújítására elegendő összeget Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének Repower fejezetéből hívta le a kormány.

Tovább olvasom