Hírlevél feliratkozás

Idén augusztusban évtizedek óta nem látott mértékű, 31 százalékos élelmiszerár-inflációt mért éves szinten a statisztikai hivatal. Legutóbb 1995 júliusában volt 30 százalék felett az élelmiszerek drágulása az előző évihez képest. A múlt hónapban a kenyér és a margarin drágult a legjobban, 64 és 67 százalékkal tavaly augusztushoz képest. A tojás ára 42 százalékot nőtt, a sajtoknál ennél is nagyobb, 61 százalékos volt a drágulás, míg más tejtermékeknél 55 százalékos volt a tavaly augusztusi árakhoz képest.

Tovább olvasom

Kiss Péter
2022. szeptember 25. 16:44 Közélet, Pénz

Alaposan betárazva indul harcba az MNB az infláció ellen

De vajon elegendő lesz-e a muníció a forint árfolyamának stabiliziálásra, és a pénzromlás megfékezésére?

Tovább olvasom

Avatar
2022. szeptember 24. 15:27 Pénz, Világ

Fontos részleteket takar el a nyilvánosság elől a brit udvartartás, a közvélemény ennek ellenére kitart mellettük

III. Károly népszerűsége sokat javult, mióta király lett, bár vannak, akik szerint túl sokba kerül a királyi intézmény fenntartása.

Tovább olvasom

Bod Péter Ákos
2022. szeptember 23. 18:06 Pénz

Gazdaságunk kilátásai: sima landolás, teljes összeomlás vagy elhúzódó pangás?

A gazdaságpolitika, amely súlyosan megkésett a makrogazdasági kiigazítással, majd az árrögzítés, különadóztatás, szociális tétlenség mixelésével tudott csak reagálni a helyzetre, vajon milyen válságkezelési megoldásokat alkalmaz majd?

Tovább olvasom

A német kereskedelemben komolyan tartanak attól, hogy a nemsokára induló karácsonyi szezonban a vásárlóknak annyi negatív élményük lesz, hogy az súlyos hosszabb távú következményekkel jár majd - írja a Tagesschau egy felmérésre hivatkozva. Nem újdonság, hogy két fő problémával küzdenek a boltosok: egyrészt továbbra is rendkívül nehézkes az áruk beszerzése, másrészt az infláció elérte azt a szintet, amely csökkenti a keresletet.

Tovább olvasom

Banyár József
2022. szeptember 20. 16:19 Pénz

Több gyerek születne, ha feltőkésítenénk a nyugdíjrendszert?

Hajdan a gyermeknevelés „jó üzlet volt”, volt is elegendő gyermek. A modern korban pedig nincs semmilyen mechanizmus arra, hogy ez újra azzá váljon

Tovább olvasom

Az Európai Unió intézményei a jövőben előírhatnák a vállalatoknak, hogy mit termeljenek, milyen megrendeléseket részesítsenek előnyben és milyen stratégiai cikkeket állítsanak elő egy súlyos válsághelyzet esetén, a tagállamoknak ugyanakkor nem engednék meg, hogy egy ilyen helyzetben lezárják a határaikat, és megtiltsák az emberek és az áruk Unión belüli szabad mozgását. Ez az egyik legmarkánsabb eleme a Bizottság által hétfőn bemutatott tervezetnek, mely azt készíti elő, hogy egy komoly válság esetén milyen jogosítványokat kapjon, és milyen lehetőségeket zárjon ki az Európai Unió.

Tovább olvasom

Pletser Tamás
2022. szeptember 19. 16:53 Pénz

Hiába akarja Putyin megroppantani Európát a gázcsap elzárásával, Oroszországnak okoz vele nagyobb kárt

Ebben a háborúban nincsenek győztesek, de az körvonalazódik, hogy Oroszországra nehezebb évek várnak, mint Európa államaira.

Tovább olvasom

Egymás után érkeznek a dühös telefonhívások a német energiaszolgáltatókhoz a számlákon szereplő egyre nagyobb összegek miatt, ezért a cégeknek bővíteniük kellett az ügyfélkapcsolattartási és  panaszkezelési részlegeiket. A legnagyobb német szolgáltatónál, az Utility E.ON-nál a munkatársak naponta kapnak friss tájékoztatást az aktuális változásokról, részletfizetési lehetőségekről és hasonlókról, de közben folyamatos mentális felkészítésre is szükségük lenne. Bár az emberek többsége tudja, hogy nem a szolgáltatók tehetnek az emelkedő rezsiről, a beszámolók szerint sokan mégis rajtuk töltik ki a dühüket, míg mások elsírják magukat hívás közben, aminek a kezeléséhez nagyfokú empátiára és kompetenciákra lenne szükség.

Tovább olvasom

Avatar
2022. szeptember 19. 04:34 Közélet, Pénz

A kivéreztetett magyar falvak az energiaválságban nem tudnak segíteni sem magukon, sem a lakosaikon

Nagyon éles kezd lenni a helyzet a kisebb telepükéseken, az önkormányzatok állami segítséget kérnek, és nincs pézük a lakosok megsegítésére.

Tovább olvasom

Ne hagyd ki