Hírlevél feliratkozás

Lengyelországban terjeszkedhet az OTP - írja egy lengyel gazdasági lapra hivatkozva a Portfolio. A lengyel VeloBankért az Erste is érdeklődik az OTP mellett. 

Tovább olvasom

Váczi István
2023. szeptember 25. 04:34 Közélet, Pénz

Másfél éven belül eldőlhet, Európában marad-e Magyarország

Orbán Viktor és Nagy Márton is a növekedés évének hirdette meg 2024-et, de elkerüli-e az ország a következő években, hogy török vagy latin-amerikai spirálba kerüljön?

Tovább olvasom

A magas infláció és ennek következményeként megugró kamatok alapvetően új környezetet teremtettek a befektetők számára. A nulla százalékos kamatok évtizedében a gazdaságba pumpált pénz lendületet adott a piacoknak – a korábbi gazdaságösztönző lépések ugyanakkor ma már inkább az aggodalmakat erősítik. Visszaüthet-e, hogy a magas kamatok elvonják a pénzt az egyéb eszközök piacairól? Le lehet törni az inflációt anélkül, hogy az recessziót hozzon a fejlett világban? Ifkovics Ábrahám, a HOLD Alapkezelő elemzője válaszolt a Holdblog olvasóinak kérdéseire. 

Tovább olvasom

Egymás után tartott beszédet csütörtökön a jegybankelnök és a pénzügyminiszter, a bankadóemelés és kamattámogatás-felülvizsgálat lehetőségének említésétől a piaci szereplők - a reakcióik alapján - a magyar gazdaság gyengeségére következtettek.

Tovább olvasom

Kiss Péter
2023. szeptember 15. 16:40 Pénz

Mínuszban ragad a magyar gazdaság, de legalább jelentősen lassul az infláció

A tartós hazai gyengélkedést helyesen előre jelző Amundi szerint jelenleg egyedül a román gazdaság rendelkezik érdemi növekedési momentummal a térségünkön belül.

Tovább olvasom

A kormány a korábban tervezett 1,5 százalékos gazdasági növekedés helyett nullával számol idén, és már gyakorlatilag augusztusban teljesült az idei hiánycél, ami a legrosszabb adat az elmúlt három évben.

Tovább olvasom

Az ingatlanoknak Magyarországon hagyományosan stabil helye van a befektetési portfóliókban. Az elmúlt időszak eseményei azonban alapvetően átrajzolták a piaci trendeket, ami számos kérdést vet fel. A jelenlegi inflációs környezetben is képes reáleszközként viselkedni az ingatlan? Mire érdemes számítani a hazai piacon a következő 3-5 évben? Hogyan alakulhatnak a lakásárak?

Tovább olvasom

Jandó Zoltán
2023. szeptember 11. 04:34 Pénz, Vállalat

Így lesz az állami tenderekből milliárdos luxusjacht

Egy vállalkozás néhány éve állami megbízásokból mesés profitot kezdett termelni, de a pénz jelentős része végül annak a Szíjj Lászlónak a közelébe került, akinek az elmúlt hetekben többször is elhangzott a neve zsarolással megszerzett cégekkel egy mondatban.

Tovább olvasom

A lakossági hitelkibocsátás 2023 második negyedévében 47 százalékkal, ezen belül a lakáshiteleké 67 százalékkal maradt el az egy évvel ezelőtti volumentől, derül ki a Magyar Nemzeti Bank elemzéséből. Mintegy felére esett ezen időszak alatt a babaváró hitelek kihelyezése.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2023. szeptember 7. 18:08 Közélet, Pénz

Tetszhalott állapotba kerülhet az 1,2 millió embernek beígért budai szuperkórház-projekt

A pár száz milliárdos építési projektek közül a stadionok már jól mennek, a kórházak viszont egyáltalán nem, pedig arra még uniós pénzt is lehetett volna kapni.

Tovább olvasom