Hírlevél feliratkozás
Kiss Péter
2024. április 11. 04:34 Pénz

A kínai ingatlanpiaci válság Amerikával ellentétben nem fog rendszerszintű krízissé fajulni

Az ország új növekedési modellje már nem az ingatlanpiacra fog támaszkodni, így annak gazdasági súlya tovább csökken, és ez a részvénypiacra is hatással lesz.

Tovább olvasom

Tíz év alatt több mint két és félszeresére, 197-ről 522 millió euróra nőttek a külföldről Magyarországra történő hazautalások. Az EU-ból 460,8 millió euró érkezett 2022-ben Magyarországra, ebből több mint 200 millió euró Németországból. (Ezzel kapcsolatban lásd a frissítést a cikk végén.)

Tovább olvasom

Al-Hilal István
2024. március 29. 04:32 Pénz

Csodálatos hetes? A GRANOLA jobb befektetés lehet

Az amerikai sztárrészvények tündöklése kockázatokat rejt magában, a legjobb európai vállalatokat viszont sokkal kedvezőbb árazás mellett lehet megvásárolni.

Tovább olvasom

Bucsky Péter
2024. március 28. 04:34 Közélet, Pénz

Több százmilliárdos állami forrás olajozhatta meg Tiborcz és Jellinek terjeszkedését

A NER nagyvállalkozói akkor is bőkezű állami segítséget élveznek, ha nem indulnak közbeszerzéseken.

Tovább olvasom

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

Tovább olvasom

Ha egy cég folyószámláján átlagosan évi 100 millió forint állt az elmúlt időszakban, akkor ezért szinte semennyi kamatot nem kapott. Aki azonban befektette egy kockázatmentes eszközbe, akkor évi 15 millió forintot tudott vele keresni, amivel gyakorlatilag két átlagbéren foglalkoztatott kolléga fizetését tudta megkeresni – hozott egy életszerű példát Nagy Attila, a HOLD vezető online vagyonkezelője arra, hogy miért érdemes a vállalati befektetésekkel nagyon is aktívan foglalkozni.

Tovább olvasom

Trippon Mariann
2024. március 25. 16:18 Pénz

Veszélyes szinteken a forintárfolyam, mi lesz így a kamatokkal?

Legutóbb még úgy ítélhette meg a jegybank, hogy márciusban is lehetősége lesz egy százalékponttal vágni, közben azonban megváltoztak a piaci folyamatok.

Tovább olvasom

Jobb lenne a minőségi, mint a gyors gazdasági növekedés Magyarországon

A korábbi gyors növekedés szerkezete nem alapozta meg sem a válságállóságot, sem pedig a válságból való kilábalást követő egyensúlyi helyreállást.

Tovább olvasom

Gergely Péter
2024. március 10. 04:34 Élet, Pénz

Elmaradt eddig a roham, de a lakáskampány haszna csak évek múlva lesz igazán mérhető

Messze a korábban beharangozott alatt van a lakásbiztosítási kampányban eddig váltók száma, ennek ellenére nem pusztába szórt pénz a mostani kampányköltés.

Tovább olvasom

Az OTP vált az egyetlen helyi gyökerű, univerzális bankcsoporttá a régióban – jelentette ki Bencsik László vezérigazgató-helyettes, miközben a bank tavalyi rekordévét elemezte pénteken.

Tovább olvasom