Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2024. március 18. 10:11 Adat, Élet

Hol eszik a legtöbb zöldséget és gyümölcsöt Európában?

Több mint négyszer annyi gyümölcsöt és zöldséget esznek átlagosan Albániában, mint Szlovákiában. A magyar fogyasztás Európa alsó negyedében, napi átlaga az ajánlott 400-500 gramm közelében van.

  • A magas jövedelmű országokban alacsonyabb az éves gyümölcs- és zöldségfogyasztás (189 kg) a világátlagnál (216 kg).
  • Világszinten a legtöbb gyümölcsöt és zöldséget az Albániát egyedül megelőző Guayanában eszik, őket követi Kína és Dominika. Afrika legszegényebb országaiban pedig évi 20 kiló körüli az átlagos fogyasztás.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÖtszázmillió eurós cége van, de nem jár autóval, és épít egy saját szélerőművetA mirelit termékeket gyártó Frosta vezérének ez a lépése szimbolikus, de egy sokkal nagyobb csomag része.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkVárosi tetőkön létrehozott kertekkel reformálnák meg a zöldségtermesztéstTavaly adták át a világ legnagyobb városi tetőre épített üvegházát Montrealban, ahol a lakosok két százalékának zöldségigényét ilyen üvegházakból elégítik ki.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMegéri leköltözni vidékre, hogy zöldséget és gyümölcsöt termeljünk magunknak?Két tévhit akadályozza, hogy egy család önellátóvá váljon élelmiszerből. Az egyik, hogy a pázsit helyett káposztát és uborkát kell nézni a ház ablakából, a másik, hogy a kapálásba bele kell rokkanni a cél érdekében. A számok mást mutatnak.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat Élet albánia guayana gyümölcs Magyarország Szlovákia zöldség Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.

Debreczeni Anna
2024. április 3. 10:22 Adat, Élet

Lettországban él a legtöbb, Görögországban a legkevesebb gyermek állami gondozásban lakosságarányosan

Magyarországon a 20 463 állami gondozott gyermek 70 százaléka családoknál, 30 százaléka intézményekben élt a 2021-es adatok szerint.

Fontos

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.