Hírlevél feliratkozás
Debreczeni Anna
2024. február 18. 13:13 Adat, Élet

Tarolnak a társkereső alkalmazások, egyre többen hajlandóak fizetni is értük

Csaknem 5 milliárd dollárosra (1800 milliárd forint) nőtt az online társkereső alkalmazások piaca 2022-ben, amit toronymagasan vezet a Tinder.

  • A Tinder 1,79 milliárd dollár bevételt ért el, több mint kétszer annyit, mint a második helyen álló Bumble, a Businessofapps jelentése szerint. Az alapvetően ingyenes alkalmazások főleg előfizetésekhez kapcsolódó extra szolgáltatásokból – a profilok korlátlan számú megtekintése, saját profil előresorolása másoknál, superlike-ok vásárlása és sok más – szerzik bevételüket.
  • 2015 és 2022 között több mint a háromszorosára nőtt a társkereső appok bevétele, a felhasználók száma világszerte is több mint a másfélszeresére nőtt. A Tinder felhasználóinak több mint 10 százaléka, 6,6 millió ember volt előfizető 2020-ban, bevételének 70 százaléka jött előfizetésekből 2019-ben.
  • Minden ötödik internethasználó fenn van egy társkereső alkalmazáson az USA-ban.
  • Megnőtt ugyanakkor a „romantikus csalások” száma is, 2020-ban 304 millió dollárt csaltak ki így az áldozatokból, a mediánösszeg 2500 dollár volt (900 ezer forint).

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHosszú távon cinikussá tesz és kiéget a Tinder, de közben nem eresztA társkereső alkalmazások használata sokaknál vezet kiégéshez, aminek egyszerű neurológiai okai is vannak.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz egyik legmélyebb társadalmi változásnak ágyaz meg az internetes párkeresésAz Egyesült Államokban a 2017-ben összejött párok közel 40 százaléka az interneten ismerkedett össze. Nagyobb lett a társadalmi osztályok közötti átjárás.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz internet kiiktatta a barátok közvetítő szerepét a párválasztásbólPár éve még nehéz lett volna elképzelni, hogy nem a közvetett vagy közvetlen ismeretségi körük segítségével választanak párt az amerikaiak, de most már ez a jellemző.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat Élet online társkeresés szerelem társkeresés Tinder Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.

Fontos

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.