Hírlevél feliratkozás
Debreczeni Anna
2024. február 18. 13:13 Adat, Élet

Tarolnak a társkereső alkalmazások, egyre többen hajlandóak fizetni is értük

Csaknem 5 milliárd dollárosra (1800 milliárd forint) nőtt az online társkereső alkalmazások piaca 2022-ben, amit toronymagasan vezet a Tinder.

  • A Tinder 1,79 milliárd dollár bevételt ért el, több mint kétszer annyit, mint a második helyen álló Bumble, a Businessofapps jelentése szerint. Az alapvetően ingyenes alkalmazások főleg előfizetésekhez kapcsolódó extra szolgáltatásokból – a profilok korlátlan számú megtekintése, saját profil előresorolása másoknál, superlike-ok vásárlása és sok más – szerzik bevételüket.
  • 2015 és 2022 között több mint a háromszorosára nőtt a társkereső appok bevétele, a felhasználók száma világszerte is több mint a másfélszeresére nőtt. A Tinder felhasználóinak több mint 10 százaléka, 6,6 millió ember volt előfizető 2020-ban, bevételének 70 százaléka jött előfizetésekből 2019-ben.
  • Minden ötödik internethasználó fenn van egy társkereső alkalmazáson az USA-ban.
  • Megnőtt ugyanakkor a „romantikus csalások” száma is, 2020-ban 304 millió dollárt csaltak ki így az áldozatokból, a mediánösszeg 2500 dollár volt (900 ezer forint).

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHosszú távon cinikussá tesz és kiéget a Tinder, de közben nem eresztA társkereső alkalmazások használata sokaknál vezet kiégéshez, aminek egyszerű neurológiai okai is vannak.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz egyik legmélyebb társadalmi változásnak ágyaz meg az internetes párkeresésAz Egyesült Államokban a 2017-ben összejött párok közel 40 százaléka az interneten ismerkedett össze. Nagyobb lett a társadalmi osztályok közötti átjárás.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz internet kiiktatta a barátok közvetítő szerepét a párválasztásbólPár éve még nehéz lett volna elképzelni, hogy nem a közvetett vagy közvetlen ismeretségi körük segítségével választanak párt az amerikaiak, de most már ez a jellemző.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat Élet online társkeresés szerelem társkeresés Tinder Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.

Debreczeni Anna
2024. április 3. 10:22 Adat, Élet

Lettországban él a legtöbb, Görögországban a legkevesebb gyermek állami gondozásban lakosságarányosan

Magyarországon a 20 463 állami gondozott gyermek 70 százaléka családoknál, 30 százaléka intézményekben élt a 2021-es adatok szerint.

Fontos

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.