Hírlevél feliratkozás
Kolozsi Ádám
2023. október 4. 10:20 Élet

Európa legveszélyesebb országában hétszer annyi embert ölnek meg, mint Magyarországon

A legtöbb gyilkosságot a balti államokban követik el Európában népességarányosan, igaz, néhány posztszovjet és ex-jugoszláv országból nincs adat.

A legrosszabb statisztikákkal Lettország rendelkezik, őket a litvánok, a törökök, Montenegró és Albánia követi, majd – talán meglepő módon – Finnország jön a sorban.

A legbékésebb ebből a szempontból Málta, Szlovénia és Csehország, bár az itt látható 2021-es adatokat befolyásolhatja, hogy országonként a járványügyi lezárások hossza és szigora különbözött.

  • Svédországban 2015 óta nő a gyilkosságok száma. Európában ezzel az első tízet közelítik, a lőfegyverrel elkövetett gyilkosságokban azonban már csak a horvátok előzik meg őket.

Magyarországon a 2010-es években a felére esett vissza a gyilkosságok száma, amivel az EU-s átlag alá kerültünk. A 2018-ban történt 97 gyilkossághoz képest azonban a Covid alatt gyors romlás jött: 2022-ben már 238 gyilkosságot követtek el Magyarországon.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA magyar kormánymédia alapján nehéz lenne megérteni, mi történik éppen SvédországbanBevándorlógettók, vérbosszú és gengszterrap: a svéd hadsereget is bevetnék az elszabadult bandaháborúk megállítására.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA bandavezérek biztonsági tanácsa békét hozott, de kiszorította az államot a világ egykori kokainfővárosábanA védelmi pénz adóként működik, kevesebb a bandaháború és a leszámolás, de a békének ára van ott, ahol azt a törvény a saját erejéből nem tudja kikényszeríteni.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet bűnözés bűnügy gyilkosság Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Váczi István
2024. február 22. 12:15 Élet

A gáz után a víz drágulása fenyegeti a panelek árát felsrófoló távhős rezsicsökkentést

Bajba sodorta a távhőszolgáltatókat a vízdíjak megemelése, a problémára vagy a szabályok módosítása, vagy további állami támogatás lehet megoldás.

Hajdu Miklós
2024. február 18. 18:03 Élet, Vállalat

Az egykor legnépszerűbb autómárka lassan háttérbe szorul a magyar piacon

Elvesztette az Opel a kivételes népszerűségét a magyarországi újautó-piacon.

Debreczeni Anna
2024. február 18. 13:13 Adat, Élet

Tarolnak a társkereső alkalmazások, egyre többen hajlandóak fizetni is értük

Csaknem 5 milliárd dollárosra (1800 milliárd forint) nőtt az online társkereső alkalmazások piaca 2022-ben, amit toronymagasan vezet a Tinder.

Fontos

Hajdu Miklós
2024. február 25. 15:58 Közélet

A bevándorlás már a 2000-es években is terítéken volt a magyar politikában

A kétezres években is jellemző volt a munkaerőhiány a magyar gazdaságban, a mostanihoz hasonló reakciókat kiváltva az akkori Orbán-kormányból.

Debreczeni Anna
2024. február 25. 04:34 Vállalat

Hogyan lehet egy ruhamárkának 8000 új terméke naponta?

A kínai Shein a világ egyik legnagyobb fast fashion ruhamárkája, amit annak köszönhet, hogy olcsó és nem akar kreatív lenni.

Nagy Zsolt
2024. február 24. 16:19 Világ

Erősíteni kellene Európát katonailag, de ez nem olyan egyszerű

Európának szembe kell néznie azzal a lehetőséggel, hogy legnagyobb katonai szövetségese, az Egyesült Államok nem lesz mindig a segítségére.