Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. december 3. 09:48 Élet

Fontosabb a pénz a szerelemnél a gazdag amerikaiak szerint

Soha véget nem érő viták tárgya, hogy mi a legfontosabb egy párkapcsolat kialakulása szempontjából, egy több mint ezer embert érintő amerikai vizsgálat mindenesetre azt erősítette meg, hogy az anyagiak igenis lényegesek. A Bank of America online vagyonkezelési szolgáltatásokat kínáló cége által elvégeztetett felmérésben a vagyonosnak számító válaszadók 56 százaléka azt mondta, hogy olyan párt szeretne, aki pénzügyi biztonságot garantál, míg a szerelmi kapcsolatot csak 44 százalékuk részesítette előnyben.

Az előbbi táborba tartozóknak ugyanakkor nincs könnyű dolguk, amikor meg szeretnék ismerni a potenciális partner anyagi helyzetét. A Bloomberg által ismertetett felmérésből ugyanis az is kiderült, hogy a résztvevők nem szívesen beszélnek az anyagi helyzetükről, legyen az fizetés, befektetések, költési szokások vagy éppen adósság.

A fentiek alapján nem meglepő, hogy a válaszadók 63 százaléka azt mondta: a karrierjére fókuszáló társat szeretne, nem pedig olyat, aki sokat foglalkozik a társadalmi problémákkal. Mindezek után érdekes, hogy a házassághoz vagy a gyerekvállaláshoz hasonló nagy jelentőségű életeseményeket a többség nem köti előzetes anyagi célok teljesüléséhez.

Ennek persze részben a minta összetétele lehet az oka. A résztvevőket úgy válogatták össze, hogy a 18 és 40 év közöttiek befektethető vagyonának értéke 50 és 250 ezer dollár közötti, vagy ha csak 20-50 ezer dollár, akkor a jövedelme legalább évi 50 ezer. A 40 évnél idősebbek csak az első feltétel alapján kerülhettek be a felmérésbe.

A válaszadók átlagosan évi 18 ezer dollárt akarnak megtakarítani, ami több annál, mint amit a gyerekeik taníttatására, bérlésre/jelzáloghitel-törlesztésre vagy utazásra szánnak.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKeveset tudunk a leggazdagabbak jövedelmeiről, mert rejtőzködnek és trükköznekAdatokkal bizonyítható, hogy a gazdasági elit csúcsa trükközik a leginkább az adók megfizetésével, ami miatt a rájuk vonatkozó jövedelmi adatok is pontatlanokká válnak.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet gazdagság házasság szerelem vagyon Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2024. július 25. 18:19 Élet, Pénz

Tele van kérdőjelekkel az álomszerű utasszám-növekedés, amit a MÁV kommunikál

Egyelőre nem látszik, hogy az ország- és vármegyebérletek bevezetése óta érdemben nőtt volna a közösségi közlekedést választók száma.

Váczi István
2024. július 19. 11:22 Élet

Tavaly a mezőgazdaság mentette meg a magyar gazdaságot, idén viszont lehúzhatja

A forróság és a szárazság egyre inkább veszélyezteti a kukorica és a napraforgó termését, ami negatívan befolyásolhatja az ország gazdasági teljesítményét.

Torontáli Zoltán
2024. július 19. 05:26 Élet

Sok buktatót és csapdát kell elkerülnie, aki az otthonfelújítási milliókra pályázik

Nagy a rohanás az 1990 előtt épült családi házak felújítását segítő programnál, ami túlárazásokhoz és átgondolatlan korszerűsítési döntésekhez vezethet.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. július 24. 05:46 Adat

Csak egy rekordot hagyott érintetlenül Magyarország eddigi legdurvább hőhulláma

Végül 15 napig volt érvényben hőségriasztás, de hétfőre is meg lehetett volna hosszabbítani. Az abszolút melegrekord nem dőlt meg, de sok más csúcs igen.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 13:52 Adat, Pénz

Keveset költünk a kormány terveihez képest, és még a megtakarítást sem állampapírba tesszük

A magyar lakosság nem hajlandó jelentősen növelni költéseit, inkább megtakarít, az viszont átrendeződött, hogy hova teszi a pénzét.