Hírlevél feliratkozás
Avatar
2021. május 2. 18:01 Élet

Van megoldás a széthagyott közösségi rollerekre és biciklikre

Jól kialakított pontozórendszerrel és visszajelzéssel csökkenthető a nem megfelelő használat.

Tovább olvasom

A napokban az Etna lábánál fekvő Castiglione di Sicilia is meghirdette a saját egyeurós ház- vagy lakásvásárlási programját, és ezzel elég nagy lökést adott a környékbeli kínálatnak. Ezt a városkát jelenleg 3 ezren lakják, de a 20. század elején még 14 ezer lakosa volt, így könnyű elképzelni, hogy ekkora elnéptelenedés során mennyi régi romos házat hagytak hátra az elköltözők.

Tovább olvasom

Az Egyesült Királyság statisztikai hivatala, az Office for National Statistics (ONS) számításai alapján a természeti környezet 17 milliárd fonttal, tehát nagyjából 7 ezer milliárd forinttal járult hozzá 2019-ben a turizmushoz.

Tovább olvasom

Fabók Bálint
2021. április 29. 06:33 Élet

Leszámolna a birtoklás egyeduralmával és a vég nélküli fogyasztással a jövő gazdasági modellje

A fogyasztás észszerűsítésével az emberiség ökolábnyomának jelentős csökkentését ígéri a körforgásos gazdaság, amelyre alapozva Orbán átalakítaná Magyarországot.

Tovább olvasom

A klímaváltozás sokféleképpen hat a környezetünkre és azon keresztül arra is, hogy mi mennyire maradunk egészségesek. Egy friss tanulmány azt vizsgálja, hogy az óceánok savasodása és túlhalászata milyen hatással van a csecsemők halandóságára a fejlődő országokban.

Tovább olvasom

(Balásy Zsolt a Hold Alapkezelő elemzője, az Alapblog szerzője.)

Két napig „létezett” Szuperliga, hogy aztán elsöpörje a… népharag? Pár szurkoló haragja? Médiaharag? A futballpolitika haragja? Dénes Ferenc - a Real Madrid elnökével egyetértve - úgy véli, hogy egy nagyon hangos kisebbség volt az, akik hangját felerősítették bizonyos érdekcsoportok, és ez váltotta ki a gyors és furcsa szétesését a legerősebb európai klubok és az amerikai, profitorientált sportgazdasági kultúra ezen szövetségének.

Tovább olvasom

Jandó Zoltán
2021. április 26. 06:02 Élet

Kenyér, tej, tojás, hús, üdítő, ásványvíz – minden drágulni fog

Olyan alapvető termékek ára ugrott akár duplájára is néhány hónap alatt, amelyeket rengeteg alapélelmiszer előállításánál használnak.

Tovább olvasom

Kasnyik Márton
2021. április 25. 15:50 Élet

Bajban van a banán, ezért vissza akarnak nyúlni az ősbanánhoz

Génmódosított, vízben úszó monokultúra, vagy az ősbanánok változatossága menti meg a világ legnépszerűbb gyümölcsét?

Tovább olvasom

Stubnya Bence
2021. április 25. 07:18 Adat, Élet

A klímatudatos nyugati fiatalok több húst esznek, mint az idősek

Nyugaton hiába mondják a fiatalok, hogy odafigyelnek a klímatudatos étkezésre, a fogyasztásukon ez nem látszik. Magyarországon viszont minél idősebb valaki, annál több húst fogyaszt.

Tovább olvasom

Detroit polgármestere, Mike Duggan március elején bejelentette, hogy városa polgárait kizárólag a legjobb vakcinákkal fogják beoltani. A polgármester azt vezette fel ezzel a kijelentéssel, hogy visszavonja a korábbi vásárlási szándékát a Johnson & Johnson gyártmányú vakcinákra (amelyek egyébként nemrég Magyarországra is megérkeztek, a felhasználásuk előtt azonban bevizsgálják őket).

Tovább olvasom