Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2021. szeptember 25. 16:40 Élet

A demokratikus országokban élők jó dolgukban egyre inkább belefáradnak a sokasodó választásokba

A választásokon világszerte csökken a részvételi arány, a kutatók egy része szerint különösen a fiatalabbak kényelmesedtek bele a demokráciába.

Tovább olvasom

A Netflix országonként eltérő kínálata miatt sok előfizető próbál a szolgáltatás más területeken elérhető változataihoz hozzáférni, a magyar felhasználók azonban egyáltalán nem panaszkodhatnak az itthon elérhető műsorok minőségére, legalábbis a brit Uswitch elemzése szerint. A filmek és sorozatok IMDb értékelésein, díjazásain, illetve jelölésein alapuló szeptemberi adatok szerint a magyar repertoár a hatodik helyre került a Netflix-lokalizációk rangsorában.

Tovább olvasom

Bő egy hónap maradt az idei nyári időszámításból, október végén, ezúttal éppen 31-én hajnalban szokás szerint egy órával vissza kell majd forgatnunk az óramutatókat. Ennek azonban most nem feltétlenül kellene így lennie, hiszen az eredeti elképzelések szerint idén az európai országoknak már ki kellett volna választani azt az időszámítást, amit hosszú távon megtartanak. Vagyis a mostani átállításnak már csak akkor kellene megtörténnie, ha Magyarország a téli verziót választja véglegesnek. Máskülönben maradhatnánk a nyári rendszerben.

Tovább olvasom

Tízéves könyvkiadási csúcs dölt meg 2020-ban, a pandémia begyűrűzésének és a boltzárak évében: az elmúlt tíz évben tavaly adták ki a legtöbb címet, az összpéldányszám azonban 31,6 millió kiadótt példányról 28 millióra csökkent – írta meg a Világgazdaság. Egyre nagyobb szeletet hasít ki a forgalomból az online értékesítés.

Tovább olvasom

A távmunkában dolgozók kétszer akkora eséllyel dolgoznak heti 48 óránál (ami már hat munkanapnak felel meg) többet, mint akik bejárnak a munkahelyükre - többek között ez derült ki a Eurofound, egy EU-s kutatóalapítvány nemrég közzétett tanulmányából.

Tovább olvasom

Minél fiatalabb egy vásárló, annál több pénzt hajlandó fizetni a zöld termékekért.

Tovább olvasom

Jandó Zoltán
2021. szeptember 13. 06:30 Élet

A magyar parasport legnagyobb sikere, amiért pár ezer forint járt, és szinte senkit nem érdekelt

Az ország vezető napilapjai alig néhány sorban tudósítottak a magyar parasport máig legnagyobb sikeréről, az érmesek pedig pár havi átlagbérnek megfelelő jutalmat kaptak.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2021. szeptember 10. 06:02 Élet

A magyar családok karbonlábnyomát a munkába járás és a nyaralás nagyon megdobja

Egyértelműen kiderült, hogy az utazás milyen nagy arányt képvisel a magyar családok karbon-lábnyomában, és ezt elég nehéz lesz visszafogni.

Tovább olvasom

Debreczeni Anna
2021. szeptember 4. 16:32 Élet

A gyerekek és tanáraik is nagyon megszenvedték a bezártságot

Első alkalommal mérték fel átfogó módon, hogyan hatottak a magyar gyerekek lelki egészségére a járvány miatti lezárások, amelyek tanáraik mentális egészségén is mély nyomot hagytak.

Tovább olvasom

A nemek közti bérszakadék jelentős részét magyarázhatja, hogy a munkahelyeken a férfi főnökök többet barátkoznak férfi beosztottjaikkal, akiket így nagyobb arányban is léptetnek elő. 

Tovább olvasom