Hírlevél feliratkozás

Májusról júniusra 1,9 százalékkal emelkedtek az országos átlagos ingatlanbérleti díjak az ingatlan.com adatbázisa alapján, ez jelentős gyorsulás az egy hónappal korábbi 0,7 százalékos ütemhez képest.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2024. július 12. 05:00 Élet, Tech

Jobban megéri elektromos autóval a napelemes program, amelyre 32 ezren jelentkeztek?

Ha már úgyis lesz kedvezményes árú napelem a tetőn, érdemes e-autót tölteni vele? Éjszakai műszakban dolgozóknak és benzint kiváltóknak biztos, egyébként nem annyira.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2024. július 8. 05:03 Élet, Vállalat

Versenyhátrányba kerülhetnek a magyar gazdák, mégis nehezen váltanak a talajművelésben

A páréves távlatban sok előnnyel járó talajmegújító módszerek alkalmazása embrionális állapotban van, megnéztük egy helyszínen, hogy miért.

Tovább olvasom

Stubnya Bence
2024. július 5. 05:25 Élet, Közélet

Rekord alacsony születésszámok: tankerhajót fordítana meg a kormány, de csodák nincsenek

A születésszámok és a termékenységi ráta is erősen csökkent az utóbbi hónapokban, miközben a demográfiai folyamatokat nem könnyű gyorsan megváltoztatni.

Tovább olvasom

Májusban egy szálloda átlagosan 16, egy panzió közel 12 ezer forintos szállásdíjbevételre számíthatott minden egyes, magyar turisták által ott töltött éjszaka után.

Tovább olvasom

Gyűjtésünk alapján még soha nem ért el Budapest olyan jó helyezést az Economist Intelligence Unit legélhetőbb városokat rangsoroló listáján, mint az idén.

Tovább olvasom

Jövő héten kezdhetik igényelni az otthonfelújítási támogatást az 1991 előtt épült házakban élők, amit a 108 milliárd forintos keretösszeg kimerüléséig biztosít a kormány uniós forrásból. A nagyjából húszezer családi ház energetikai felújítására elegendő összeget Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének Repower fejezetéből hívta le a kormány.

Tovább olvasom

Rekord magas a dolgozó nyugdíjasok száma – hívta fel a figyelmet a minap az OTP Nyugdíjpénztár –, mert az elmúlt években sok cég az ő visszafoglalkoztatásukkal enyhítette a munkaerőhiányt, a nyugdíjukat pedig egyre többen szeretnék (vagy kénytelenek) kiegészíteni.

Tovább olvasom

Megszűnik júliustól a magyar élelmiszerboltokra erőltetett szabályok közül az egyik, a kötelező akciózás, amely tulajdonképpen az árstop „levezető” szakasza volt, bő egy évig.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2024. június 25. 05:06 Adat, Élet

Több mint 10 ezer forinttal csökkentheti a villanyszámlát az állami támogatású napelemes program

A Napenergia Plusz Program sokkal jobb, mint a semmi, nélküle földbe állt volna a piac, de ha utánaszámolunk, nem sokaknak éri meg.

Tovább olvasom