Hírlevél feliratkozás

Az állatkészítmények illegális kereskedelme még mindig óriási mértékű szerte a világban. Ennek egy jelentős része azért maradt fent, mert az emberek azt hiszik, hogy jótékony hatása van a különböző veszélyeztetett állatokból készült termékeknek. Például sokan még mindig elefántbőr készítményt fogyasztanak, mert azt hiszik, ettől elmúlik a hasfájásuk. 

Tovább olvasom

A G7 Holnap – Jó iskola-sorozatunk segít végiggondolni a gyerekek szemszögéből, hogy milyennek kellene lennie az iskolának a XXI. században.

Tovább olvasom

A magyar válogatott szenzációs teljesítményének köszönhetően kivételes érdeklődés övezi a hétfői, Olaszország elleni budapesti meccset, amely az utolsó csoportmeccsünk lesz a barátságos mérkőzések helyettesítésére létrehozott Nemzetek Ligájában.

Tovább olvasom

A Edinburghi Egyetem élelmiszerbiztonság-oktatója a The Conversation hasábjain számosította a rovarevés előnyeit: a tápanyagban gazdag, mintegy 2000 ehető rovar előállítása ugyanis lényegesen fenntarthatóbb a természethasználat szempontjából, lényegesen zöldebb, mint a hagyományos állattenyésztés.

Tovább olvasom

Katona Hajnalka
2022. szeptember 13. 10:37 Élet, Világ

Kitalálták, hogyan kellene átalakítani az egyetemi felvételit, hogy ne legyen ennyire stresszes

Egy elméleti modell szerint jobban járhatnának a felvételizők, ha nem függne annyira a pontszámuktól, hogy melyik egyetemre kerülnek be.

Tovább olvasom

Fazekas Dóra
2022. szeptember 12. 16:20 Élet, Pénz

Most rá lehetne venni a fogyasztókat, hogy fenntartható módon reagáljanak az energiaválságra

Ha a klíma- és környezetvédelmi politikák nincsenek összehangolva a pénzügyi, adó-, lakhatási, közlekedési szabályozókkal, akkor szinte lehetetlen a hatékony megvalósításuk.

Tovább olvasom

Avatar
2022. szeptember 11. 17:04 Élet

Káoszból zűrzavarba csöppentek az iskolakezdéssel a Magyarországra menekült ukrán gyerekek

Senki sem tudja, hány ukrán menekült gyerek lehet Magyarországon, azt meg pláne, hogy az ő oktatásukat hogyan lehetne jól megszervezni.

Tovább olvasom

Sok helyen továbbra sem egyenlőek az esélyei egy nőnek és egy férfinak a munkaerőpiacon. Ez halmozottan igaz azokra csoportokra, akik alacsonyabb végzettséggel rendelkeznek, és így kevésbé jól fizető pozíciókban dolgoznak.

Tovább olvasom

Fabók Bálint
2022. szeptember 11. 04:34 Élet

„Borzasztóan hat ez rám. De mi tehetünk róla” – hogyan pusztított az aszály a községekben?

Dió nagyságú krumpli, tojás méretű karalábé és kimerült kutak. A klímaváltozás miatt többen feladták a háztáji gazdaságukat, mert csak az idejüket vesztegették vele.

Tovább olvasom

Avatar
2022. szeptember 10. 16:43 Élet, Pénz

A gazdaság megborulása magával ránthatja a magyarok egészségét is

Az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés egyre egyenlőtlenebbé válik, ahogy az állami rendszer túltelítődik, a magánszféra pedig növeli az árait.

Tovább olvasom

Ne hagyd ki