Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. január 3. 11:43 Vállalat

Bruttó 362 ezer lett a kezdő nyolc órás fizetés az Aldiban

Az Aldi Magyarország évek óta elég átláthatóan kommunikálja, hogy mekkora fizetést ad a dolgozóinak, a kezdő diplomás, területi értékesítési vezetők béréről például legutóbb akkor írtunk, amikor az átlépte a havi bruttó egymillió forintot.

2022-től a cég minden munkakörben egységesen nyolc százalékos béremelést ad, a kezdő, nyolc órában dolgozó áruházi eladók vagy logisztikai munkatársak havi fizetése így most bruttó 362 600 forint lett. Ez gyermek nélkülieknél nettó 241 ezer forintnak felel meg, a másik tipikus véglet pedig a három kedvezményezett gyermek esete, amelyben a családi pótlékkal együtt számolva nettó 388 ezer forintra emelkedik az összeg.

A 240 ezres nettó szint egyébként körülbelül a jelenlegi mediánnak felelhet meg, ami azt jelenti, hogy ha egy országos általános bértáblát látnánk, akkor ettől az összegtől felfelé és lefelé is nagyjából ugyanennyi alkalmazott lehet. Az összeget a cégnél eltöltött idővel lehet növelni, hat év után a havi bruttó 432 ezer forint fölé emelkedik, a pozícióban elérhető maximális bér pedig jelenleg bruttó 502 ezer forint.

Az áruházlánc egy új pozíciót is létrehozott, az üzletvezető-helyettesek bére havi bruttó 522 800 forintnál kezdődik. Az áruházvezetők kezdőbére bruttó 651 700 forinttól indul.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTöbb mint havi 1,2 millió forintra és egy 3-as BMW-re tette az Aldi a pályakezdő vezetőinek fizetésétA diszkont modell népszerűsége lehetővé teszi, hogy a munkaerőhiányra és az inflációra válaszolva a német cég emelje a tétet, és minden bizonnyal nincs ezzel egyedül.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Aldi bér béremelés bruttó eladó fizetés kiskereskedelem Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2024. május 7. 14:03 Tech, Vállalat

Elmegy a piac a magyar e-kereskedők mellett

Vége annak az egyszerű korszaknak, amikor a Kínából nagyban megvett árut kettes szorzóval itthon simán el lehet adni.

Jandó Zoltán
2024. május 6. 14:24 Adat, Vállalat

Most látszik, mennyire megütötte az oroszokat, hogy nem veszik a gázukat Európában

Az európai piac összeomlása miatt lett közel negyed évszázadnyi nyereséges működés után 2023-ban veszteséges a Gazprom orosz gázóriás.

Jandó Zoltán
2024. május 6. 05:32 Pénz, Vállalat

Nem a Gazprommal lesz a politikai haszonszerzés eszköze a Fradi és a magyar labdarúgás

Mert már régen az. A magyar futballban soha nem alakult ki valódi szponzoráció. A Fidesz hatalomra kerülését követően a baráti pénzeket a politikai motiváció váltotta fel.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. május 7. 11:08 Adat, Közélet

Magyar egészségügy 2024: inkasszó, eszközhiány, 100 milliárdos adósság

A magyar tulajdonban lévő egészségügyi beszállító cégek lehetnek a kórházi adósságállomány folyamatos növekedésének vesztesei. Több vállalat is elhagyhatja a piacot.

Stubnya Bence
2024. május 7. 05:38 Közélet, Világ

A románok fogyasztanak, a magyarok beruháznak, de ki lesz ettől gazdagabb hosszú távon?

Románia fogyasztásorientált gazdasági stratégiával hagyta le egy főre eső GDP-ben Magyarországot. A magyar gazdaságpolitika viszont még inkább a beruházásokra fókuszálna.

Torontáli Zoltán
2024. május 5. 05:32 Élet, Világ

Már egészen messziről is átjárnak a magyarok Szlovákiába élelmiszerért

Tényleg megéri 80-100 kilométerről rendszeresen kijárni cigiért, sörért, sajtért és sok minden másért? Egyre többen gondolják úgy, hogy igen.