Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2021. június 25. 12:34 Adat

Egyértelműen Magyarország a labdarúgó-Eb meglepetéscsapata

A fogadóirodák oddsai alapján a magyar válogatott okozta a legnagyobb pozitív meglepetést az Európa-bajnokság csoportmérkőzésein. Az Oddsportal adatai szerint bár összességében nem a magyar, hanem a lengyel csapat meccseinek kimenetelét pontosan megtippelők nyerhették a legtöbbet, ám Lengyelország esetében a legjobban pont a szlovákok elleni mérkőzés fizetett, ahol kikaptak. Magyarország ezzel szemben két meglepetésnek számító döntetlennel került fel az Eb eddig legtöbbet fizető meccseinek listájára.

Ezt a rangsort egyébként a finn-dán meccs vezeti. A mérkőzésen egyértelműen Dánia volt az esélyesebb, mégis a finnek nyertek. Más kérdés, hogy az összecsapás ennek ellenére egész biztosan nem emiatt, hanem Christian Eriksen drámájáról marad emlékezetes. A második legnagyobb meglepetést már Magyarország szolgáltatta, méghozzá a tegnapelőtti müncheni döntetlennel, de ötödik helyre került ezen a listán a franciák elleni 1-1 is*Az oddsportal adatai természetesen eltérhetnek más fogadóirodák oddsaitól, és akadnak is olyan meccsek, ahol voltak különbségek, de jellemzően nem jelentősek, ráadásul a számok, mivel egy irodától származnak, összehasonlíthatóak..

Aki a magyar válogatott mind a három meccsének kimenetelét előre megtippelte, az a feltett összeg 81-szeresét nyerhette. Ugyanez a lengyeleknél több mint százszoros pénzt jelentett, minden más csapatnál azonban jóval kevesebbet. Közülük ráadásul egyértelműen pozitív meglepetést talán csak a finnek és a svédek okoztak, a spanyolok két gyengébb eredmény miatt kerülhettek fel a listára.

A magyar válogatott egyébként a csoportmeccsek meglepetésével időközben még a végső győzelemre is növelni tudta az esélyét. Bár ez az Eb rajtja előtt is csak minimális volt, de a Compare.bet adatai szerint a francia meccs után (annak ellenére, hogy a továbbjutáshoz is egy biztos németországi győzelem kellett volna) kismértékben még nőtt is a magyar válogatott Eb-győzelmének valószínűsége.

A csoportmeccsek alapján a Compare.bet szerint egyébként az olaszok, a németek és a hollandok sansza nőtt látványosan a végső sikerre, az angoloké, a belgáké és a portugáloké viszont csökkent.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAdatdopping a foci Eb-nA hatalmas adatbázisok feldolgozásával készülő big data elemzések elég pontos választ adnak arra, hogy mi különbözteti meg a sikeres csapatokat a többitől.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat eb Foci Eb futball Magyarország válogatott Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Váczi István
2024. április 26. 04:39 Adat, Világ

Kimeríthetetlen orosz hadsereg? Egyre fogy az egyik legfontosabb fegyverük

Népszerű elképzelés, hogy az orosz hadsereg szinte bármekkora veszteséget képes pótolni, ám a Szovjetunióról örökölt fegyverkészletek sem végtelenek.

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Fontos

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.