Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2021. június 8. 17:10 Adat

0,191 százalék, hogy Magyarország nyeri a foci Eb-t

Látványosan rosszabb esélyekkel vág neki Magyarország a pénteken kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokságnak, mint amilyenekkel a 2016-oson indult, legalábbis a fogadóirodák szerint. A torna előtti oddsok alapján öt évvel ezelőtt még a negyeddöntő elérésére is több mint 10 százalék esélye volt a magyar válogatottnak, ezúttal azonban a csoportból való továbbjutásra is csak egy az öthöz a sansz.

Ez persze nem meglepő annak fényében, hogy most sokkal keményebb csoportba kerültük, mint legutóbb. Akkor előzetesen a négyesünkben legerősebb portugálok sem tartoztak a torna legnagyobb esélyesei közé*Függetlenül attól, hogy végül megnyerték az Eb-t., ezúttal azonban mindhárom ellenfelünk jó eséllyel pályázik a végső győzelemre. A bukmékereknél a világbajnok franciák az abszolút favoritok, de közel 10 százalék a valószínűsége egy német sikernek és egy portugál címvédésnek is*A számításhoz 22 fogadóiroda oddsait vettük figyelembe, ezekből számoltunk valószínűségeket..

Most egyébként általánosságban is bizonytalanabb az Eb kimenetele, mint 2016-ban. Öt éve a fogadóirodák szerint előzetesen a francia-német-spanyol hármas nagyon kiemelkedett a mezőnyből, és jóval 50 százalék feletti volt a valószínűsége, hogy közülük kerül ki az Európa-bajnok. Rajtuk kívül akkor csak az angolok esélyét tették 9 százalék fölé.

Az idén viszont összesen hét olyan csapat is van, amelynél a végső győzelem valószínűsége meghaladja ezt a szintet. A már említetteken kívül a belgák, a portugálok és az olaszok is reális eséllyel pályáznak az Eb-címre a bukmékerek szerint. Ráadásul most a hollandok is ott vannak az Európa-bajnokságon, szemben a 2016-os kontinensviadallal.

A nagyon erős ellenfelek miatt egyébként az összes résztvevő közül a magyar válogatottnak van a legkisebb esélye, hogy továbbjusson a csoportból. Az oddsok alapján majdnem 80 százalék a valószínűsége, hogy már itt kiesünk, ráadásul elég nagy a sansz (42 százalék) arra is, hogy három vereséggel. Ennél még a torna leggyengébb válogatottjának számító, a világranglistán mindössze 62. észak-macedónoktól is jobb szereplést várnak a csoportkörben, igaz, nekik nem a francia-német-portugál, hanem a holland-ukrán-osztrák hármassal kell meccselniük. Ha viszont a csoportból továbbjutunk, akkor már jobbak az esélyeink az észak-macedónoknál.

A csoportkörben egyébként az angolok és a hollandok véreznek el a legkisebb valószínűséggel, az esélyesek közül a portugálok viszont komoly veszélyben vannak a halálcsoportban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKértek 170 milliárdot a magyar focira, a kormány négyszer annyit adottAz volt a terv, hogy 2019-re a labdarúgás a költségvetés nettó befizetője lesz, azaz nem viszi, hanem hozza majd a közpénzt. Ehelyett az idén több mint 100 milliárd megy el focira.

Adat európa-bajnokság labdarúgás labdarúgó Eb magyar válogatott Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Jandó Zoltán
2021. június 22. 14:56 Adat

Az elmúlt 50 év leghalálosabb hetével tetőzött a harmadik hullám Magyarországon

Az elmúlt fél évszázadban népességarányosan egyetlen héten sem veszítették annyian életüket Magyarországon, mint az idén március 22 és 28. között.

Fabók Bálint
2021. június 21. 17:33 Adat

Rossz vagy közepesen szennyezett a magyar nagyvárosok levegője

Lengyelországban és Olaszországban vannak a legszennyezettebb nagyvárosok az EU-ban, a legtisztább helyek pedig Skandináviában és Észtországban találhatók.

Fabók Bálint
2021. június 21. 12:18 Adat, Élet

Az előző Eb-n csak három meglepőbb eredmény volt, mint a mostani döntetlen a franciák ellen

Az EB-n eddig az egyik legnagyobb meglepetést jelentette a franciák elleni döntetlen, 2016-ban is mindössze három ennél váratlanabb eredmény született.

Fontos

Bucsky Péter Váczi István
2021. június 22. 06:51 Közélet

Az úthálózat legjobb részét passzolja le a kormány 35 évre, a tönkrement utak maradnak az állam nyakán

A gyorsforgalmi tender generációnyi időre bebetonozott nyertese annyi bevételre számíthat 2057-ig, mint az államosított nyugdíjpénztári vagyon.

Avatar
2021. június 21. 15:07 Közélet

Egy nagy port kavart nyugdíjjavaslat védelmében

A humántőke-alapú nyugdíjrendszer nem diszkriminál, és megszerzett jogokat sem vesz el - írja a rendszer bevezetése mellett érvelő nyugdíjszakértő szerzőnk.

Hajdu Miklós Jandó Zoltán
2021. június 21. 06:03 Adat, Vállalat

Sok helyen újra munkaerőhiány van, pedig külföldre még vissza sem indultak a magyarok

Bár az ország egészében még többen keresnek állást, mint a járvány előtt, egyes régiókban már nem ez a helyzet, néhány ágazat pedig már munkaerőhiánnyal küzd.