Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2021. június 8. 17:10 Adat

0,191 százalék, hogy Magyarország nyeri a foci Eb-t

Látványosan rosszabb esélyekkel vág neki Magyarország a pénteken kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokságnak, mint amilyenekkel a 2016-oson indult, legalábbis a fogadóirodák szerint. A torna előtti oddsok alapján öt évvel ezelőtt még a negyeddöntő elérésére is több mint 10 százalék esélye volt a magyar válogatottnak, ezúttal azonban a csoportból való továbbjutásra is csak egy az öthöz a sansz.

Ez persze nem meglepő annak fényében, hogy most sokkal keményebb csoportba kerültük, mint legutóbb. Akkor előzetesen a négyesünkben legerősebb portugálok sem tartoztak a torna legnagyobb esélyesei közé*Függetlenül attól, hogy végül megnyerték az Eb-t., ezúttal azonban mindhárom ellenfelünk jó eséllyel pályázik a végső győzelemre. A bukmékereknél a világbajnok franciák az abszolút favoritok, de közel 10 százalék a valószínűsége egy német sikernek és egy portugál címvédésnek is*A számításhoz 22 fogadóiroda oddsait vettük figyelembe, ezekből számoltunk valószínűségeket..

Most egyébként általánosságban is bizonytalanabb az Eb kimenetele, mint 2016-ban. Öt éve a fogadóirodák szerint előzetesen a francia-német-spanyol hármas nagyon kiemelkedett a mezőnyből, és jóval 50 százalék feletti volt a valószínűsége, hogy közülük kerül ki az Európa-bajnok. Rajtuk kívül akkor csak az angolok esélyét tették 9 százalék fölé.

Az idén viszont összesen hét olyan csapat is van, amelynél a végső győzelem valószínűsége meghaladja ezt a szintet. A már említetteken kívül a belgák, a portugálok és az olaszok is reális eséllyel pályáznak az Eb-címre a bukmékerek szerint. Ráadásul most a hollandok is ott vannak az Európa-bajnokságon, szemben a 2016-os kontinensviadallal.

A nagyon erős ellenfelek miatt egyébként az összes résztvevő közül a magyar válogatottnak van a legkisebb esélye, hogy továbbjusson a csoportból. Az oddsok alapján majdnem 80 százalék a valószínűsége, hogy már itt kiesünk, ráadásul elég nagy a sansz (42 százalék) arra is, hogy három vereséggel. Ennél még a torna leggyengébb válogatottjának számító, a világranglistán mindössze 62. észak-macedónoktól is jobb szereplést várnak a csoportkörben, igaz, nekik nem a francia-német-portugál, hanem a holland-ukrán-osztrák hármassal kell meccselniük. Ha viszont a csoportból továbbjutunk, akkor már jobbak az esélyeink az észak-macedónoknál.

A csoportkörben egyébként az angolok és a hollandok véreznek el a legkisebb valószínűséggel, az esélyesek közül a portugálok viszont komoly veszélyben vannak a halálcsoportban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKértek 170 milliárdot a magyar focira, a kormány négyszer annyit adottAz volt a terv, hogy 2019-re a labdarúgás a költségvetés nettó befizetője lesz, azaz nem viszi, hanem hozza majd a közpénzt. Ehelyett az idén több mint 100 milliárd megy el focira.

Adat európa-bajnokság labdarúgás labdarúgó Eb magyar válogatott Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Stubnya Bence
2021. augusztus 2. 06:06 Adat, Vállalat

Mi történne valójában, ha 200 ezerre emelnénk a bruttó vagy akár a nettó minimálbért?

Orbán Viktor bruttó 200 ezres ajánlata nem kiugró, Karácsony Gergely nettó 200-as licitje már komolyabb, de érdemi hatása még annak is csak más intézkedésekkel kombinálva lenne.

Jandó Zoltán
2021. július 27. 06:45 Adat, Vállalat

A negyedik hullám árnyékában épp csak lábadozik a magyar szállodaipar

Katasztrofális volt a legnagyobb hotelcégeknek 2020, és most is csak egy hajszállal jobbak a kilátások. Nagy a bizonytalanság, a korábbi nyereségre még éveket kell várni.

Váczi István
2021. július 23. 17:00 Adat, Közélet

Török csellel üti helyre a Sinopharm-fiaskót a kormány

Augusztus elején akár 700 ezer ember is megrohamozhatná az orvosokat harmadik oltásért, de attól nem kell tartani, hogy gyorsan elfogy a Pfizer.

Fontos

Papp László
2021. augusztus 2. 17:07 Pénz

Lassulhat vagy meg is állhat az ingatlanárak emelkedése a kamatemelések miatt

Olyan sokféle módon érinti mindennapjainkat a jegybank kamatemelési ciklusa, hogy a következő hónapok izgalmasak lesznek a lakosság és a cégek számára is.

Kasnyik Márton
2021. augusztus 1. 17:36 Élet

Egyre több a bizonyíték, hogy az ősember jó sok szénhidrátot evett

Vad gabonát őröltek, kenyeret sütöttek, gyökereket és hüvelyeseket főztek jóval azelőtt, hogy elindult volna a tudatos mezőgazdaság.

Avatar
2021. augusztus 1. 07:20 Közélet, Pénz

Mai szemmel szinte elképzelhetetlen állapotok között indult el a forint, épp 75 éve

Magyarország szó szerint romokban hevert, az államnak súlyos fizetési kötelezettségei voltak, bevétele viszont alig. A pengőt fel kellett áldozni.