Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2021. június 8. 17:10 Adat

0,191 százalék, hogy Magyarország nyeri a foci Eb-t

Látványosan rosszabb esélyekkel vág neki Magyarország a pénteken kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokságnak, mint amilyenekkel a 2016-oson indult, legalábbis a fogadóirodák szerint. A torna előtti oddsok alapján öt évvel ezelőtt még a negyeddöntő elérésére is több mint 10 százalék esélye volt a magyar válogatottnak, ezúttal azonban a csoportból való továbbjutásra is csak egy az öthöz a sansz.

Ez persze nem meglepő annak fényében, hogy most sokkal keményebb csoportba kerültük, mint legutóbb. Akkor előzetesen a négyesünkben legerősebb portugálok sem tartoztak a torna legnagyobb esélyesei közé*Függetlenül attól, hogy végül megnyerték az Eb-t., ezúttal azonban mindhárom ellenfelünk jó eséllyel pályázik a végső győzelemre. A bukmékereknél a világbajnok franciák az abszolút favoritok, de közel 10 százalék a valószínűsége egy német sikernek és egy portugál címvédésnek is*A számításhoz 22 fogadóiroda oddsait vettük figyelembe, ezekből számoltunk valószínűségeket..

Most egyébként általánosságban is bizonytalanabb az Eb kimenetele, mint 2016-ban. Öt éve a fogadóirodák szerint előzetesen a francia-német-spanyol hármas nagyon kiemelkedett a mezőnyből, és jóval 50 százalék feletti volt a valószínűsége, hogy közülük kerül ki az Európa-bajnok. Rajtuk kívül akkor csak az angolok esélyét tették 9 százalék fölé.

Az idén viszont összesen hét olyan csapat is van, amelynél a végső győzelem valószínűsége meghaladja ezt a szintet. A már említetteken kívül a belgák, a portugálok és az olaszok is reális eséllyel pályáznak az Eb-címre a bukmékerek szerint. Ráadásul most a hollandok is ott vannak az Európa-bajnokságon, szemben a 2016-os kontinensviadallal.

A nagyon erős ellenfelek miatt egyébként az összes résztvevő közül a magyar válogatottnak van a legkisebb esélye, hogy továbbjusson a csoportból. Az oddsok alapján majdnem 80 százalék a valószínűsége, hogy már itt kiesünk, ráadásul elég nagy a sansz (42 százalék) arra is, hogy három vereséggel. Ennél még a torna leggyengébb válogatottjának számító, a világranglistán mindössze 62. észak-macedónoktól is jobb szereplést várnak a csoportkörben, igaz, nekik nem a francia-német-portugál, hanem a holland-ukrán-osztrák hármassal kell meccselniük. Ha viszont a csoportból továbbjutunk, akkor már jobbak az esélyeink az észak-macedónoknál.

A csoportkörben egyébként az angolok és a hollandok véreznek el a legkisebb valószínűséggel, az esélyesek közül a portugálok viszont komoly veszélyben vannak a halálcsoportban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKértek 170 milliárdot a magyar focira, a kormány négyszer annyit adottAz volt a terv, hogy 2019-re a labdarúgás a költségvetés nettó befizetője lesz, azaz nem viszi, hanem hozza majd a közpénzt. Ehelyett az idén több mint 100 milliárd megy el focira.

Adat európa-bajnokság labdarúgás labdarúgó Eb magyar válogatott Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Stubnya Bence
2022. május 20. 11:03 Adat, Pénz

A magyar lakásárak közel 20 százalékos csökkenés után lennének reális szinten a jegybank szerint

Rekordszintet ért el a magyar ingatlanpiac túlárazottsága a jegybank új Lakáspiaci jelentése szerint, de attól mégsem tartanak, hogy túlfut a hitelezés, mint 2008 előtt.

Trippon Mariann
2022. május 18. 18:01 Adat, Pénz

Erős volt az első negyedéves növekedés, de fenntartható-e?

Az utóbbi években a magyar gazdaság tartósan az uniós és régiós átlag felett tudott növekedni, az egyensúlytalanságok miatt azonban elkerülhetetlen a gazdaságpolitikai fordulat.

Pálos Máté
2022. május 10. 04:22 Adat, Közélet

Egybeesik a magyar gyermekvállalási kedv csökkenése az egyik járványügyi intézkedés bevezetésével

Történelmi mélypontra süllyedt a születések száma idén, három hónap alatt húszezer alatt maradt az újszülöttek száma.

Fontos

Jandó Zoltán
2022. május 26. 04:12 Pénz

Visszafizettél 20 milliót a 10 milliós hiteledből és még mindig tartozol 10 millióval – így állna egy frankhitel ma

A háború újabb durva pofont adott volna a frankhiteleseknek. Lemodelleztük, hogy állna most egy ilyen tartozás: a forintosítással sokat spóroltak a devizahitelesek, de a legjobb döntés a forinthitel volt.

Avatar
2022. május 25. 13:34 Élet

Kétszer akkora erővel csap le az infláció a szegényebb brit háztartásokra, mint a gazdagokéra

70 százalékkal többet fizetnek a rezsiért, mint tavaly ilyenkor, az év második felében újabb nagy áremelés jöhet.

Váczi István
2022. május 25. 11:31 Világ

Az a csoda, hogy az ukrán hadseregnek még jut üzemanyag

Nyolcvan százalékos importarány, fehérorosz és fekete-tengeri beszerzési útvonalak: Ukrajna üzemanyag-ellátása hihetetlenül sérülékeny volt a háború előtt.