Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2021. június 8. 17:10 Adat

0,191 százalék, hogy Magyarország nyeri a foci Eb-t

Látványosan rosszabb esélyekkel vág neki Magyarország a pénteken kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokságnak, mint amilyenekkel a 2016-oson indult, legalábbis a fogadóirodák szerint. A torna előtti oddsok alapján öt évvel ezelőtt még a negyeddöntő elérésére is több mint 10 százalék esélye volt a magyar válogatottnak, ezúttal azonban a csoportból való továbbjutásra is csak egy az öthöz a sansz.

Ez persze nem meglepő annak fényében, hogy most sokkal keményebb csoportba kerültük, mint legutóbb. Akkor előzetesen a négyesünkben legerősebb portugálok sem tartoztak a torna legnagyobb esélyesei közé*Függetlenül attól, hogy végül megnyerték az Eb-t., ezúttal azonban mindhárom ellenfelünk jó eséllyel pályázik a végső győzelemre. A bukmékereknél a világbajnok franciák az abszolút favoritok, de közel 10 százalék a valószínűsége egy német sikernek és egy portugál címvédésnek is*A számításhoz 22 fogadóiroda oddsait vettük figyelembe, ezekből számoltunk valószínűségeket..

Most egyébként általánosságban is bizonytalanabb az Eb kimenetele, mint 2016-ban. Öt éve a fogadóirodák szerint előzetesen a francia-német-spanyol hármas nagyon kiemelkedett a mezőnyből, és jóval 50 százalék feletti volt a valószínűsége, hogy közülük kerül ki az Európa-bajnok. Rajtuk kívül akkor csak az angolok esélyét tették 9 százalék fölé.

Az idén viszont összesen hét olyan csapat is van, amelynél a végső győzelem valószínűsége meghaladja ezt a szintet. A már említetteken kívül a belgák, a portugálok és az olaszok is reális eséllyel pályáznak az Eb-címre a bukmékerek szerint. Ráadásul most a hollandok is ott vannak az Európa-bajnokságon, szemben a 2016-os kontinensviadallal.

A nagyon erős ellenfelek miatt egyébként az összes résztvevő közül a magyar válogatottnak van a legkisebb esélye, hogy továbbjusson a csoportból. Az oddsok alapján majdnem 80 százalék a valószínűsége, hogy már itt kiesünk, ráadásul elég nagy a sansz (42 százalék) arra is, hogy három vereséggel. Ennél még a torna leggyengébb válogatottjának számító, a világranglistán mindössze 62. észak-macedónoktól is jobb szereplést várnak a csoportkörben, igaz, nekik nem a francia-német-portugál, hanem a holland-ukrán-osztrák hármassal kell meccselniük. Ha viszont a csoportból továbbjutunk, akkor már jobbak az esélyeink az észak-macedónoknál.

A csoportkörben egyébként az angolok és a hollandok véreznek el a legkisebb valószínűséggel, az esélyesek közül a portugálok viszont komoly veszélyben vannak a halálcsoportban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKértek 170 milliárdot a magyar focira, a kormány négyszer annyit adottAz volt a terv, hogy 2019-re a labdarúgás a költségvetés nettó befizetője lesz, azaz nem viszi, hanem hozza majd a közpénzt. Ehelyett az idén több mint 100 milliárd megy el focira.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat európa-bajnokság labdarúgás labdarúgó Eb magyar válogatott Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.

Debreczeni Anna
2024. április 3. 10:22 Adat, Élet

Lettországban él a legtöbb, Görögországban a legkevesebb gyermek állami gondozásban lakosságarányosan

Magyarországon a 20 463 állami gondozott gyermek 70 százaléka családoknál, 30 százaléka intézményekben élt a 2021-es adatok szerint.

Fontos

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.