Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2021. június 21. 12:18 Adat, Élet

Az előző Eb-n csak három meglepőbb eredmény volt, mint a mostani döntetlen a franciák ellen

A francia labdarúgó-válogatott az elmúlt évtizedek egyik legerősebb csapata. Megnyerték a legutóbbi világbajnokságot, döntőztek a legutóbbi Európa-bajnokságon, a keretében hemzsegnek a sztárklubok játékosai, és itt játszik a világ legértékesebb focistája, Kylian Mbappé.

A hét valaha volt legdrágább játékos közül négyen is tagjai a francia keretnek, közülük Ousmane Dembélé csak a cserepadon kapott helyet a szombati meccsen. Hogy mennyire álomszerű a magyar válogatott által elért döntetlen a franciák ellen, talán ez a kép szemlélteti legjobban:

Egy olyan meccsen, ahol pályára lépett a világ topfutballját évek óta meghatározó Mbappé, Antoine Griezmann, Paul Pogba vagy N’Golo Kanté, a horvát bajnokságban játszó NK Osijek középpályása, Kleinheisler László tudott a meccs legjobbja lenni.

Kleinheislert – aki több párharcot is megnyert az idei Aranylabda egyik esélyesének tartott Kantéval szemben – hektikus pályafutása során 21 évesen száműzték a magyar harmadosztályba, a német bajnokság alsóházi csapataiban játszott néhány meccs után pedig évekig Kazahsztánba adták kölcsön.

Ezzel együtt az egyik legnagyobb fogadási oddsokat összehasonlító honlap, az Oddsportal.com alapján a magyar csapat eredményénél több nagyobb meglepetés is volt. A különböző fogadóirodák oddsaiból átlagolt mutatószám alapján magasan a finnek dánok ellen aratott győzelme volt a legmeglepőbb eredmény, amelyre közel 12-szeres pénzt fizettek. Ezen kívül a szlovákok lengyelek elleni győzelme és a lengyelek spanyolok elleni döntetlenje is némileg nagyobb meglepetés volt a francia és magyar csapat meccseredményénél.

Az előző EB-n összesen csak három nagyobb meglepetés született, mint a mostani a magyar-francián. A legváratlanabb eredmény Izland győzelme volt Anglia ellen a nyolcaddöntőben, ezt pedig szintén a magyar válogatott egyik meccse követte. Az Ausztria elleni győzelemre átlagosan 6,27-szeres pénzt fizettek.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikk0,191 százalék, hogy Magyarország nyeri a foci Eb-tA három csoportellenfelünk mindegyike a végső győzelemre is leginkább esélyes hat csapat között van, a franciák abszolút favoritok.

Adat Élet Foci Eb labdarúgás Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Debreczeni Anna
2022. augusztus 16. 16:18 Adat, Támogatói tartalom

Őrült verseny folyik az elsősökért a hipermarketek között

Akár tízezer forint alatt is megúszhatjuk az iskolakezdő csomag nagy részét összehasonlításunk szerint, az ilyenkor keresett sztenderd termékek pár tíz- esetleg százforintos különbséggel kaphatók, és nagyjából minden második iskolai papír-írószer már most akciós.

Hajdu Miklós
2022. augusztus 15. 17:15 Adat

Egész másként értékelik a gazdasági helyzetet a cégek és a háztartások

A lakosságot és a vállalatokat jellemző konjunktúramutatók alakulása a 2006-os megszorítások időszakára emlékeztet.

Katona Hajnalka
2022. augusztus 14. 13:13 Adat

A közösségi média növeli a depresszió esélyét a fiatal felnőtteknél

Adatokkal is alátámasztották, hogy a közösségi média által közvetített hamis kép súlyos negatív következményekkel járhat az egyetemisták mentális egészségére.

Fontos

Stubnya Bence
2022. augusztus 16. 09:37 Vállalat, Világ

Bill Gates a nukleáris energiára teszi fel a lapjait, egy Magyarországon is termelő akkumulátorgyár már beszállt befektetőként

250 millió dollárt fektet a Magyarországon Komáromban és hamarosan Iváncsán is gyártó SK csoport a kisméretű moduláris reaktorokat fejlesztő cégbe.

Avatar
2022. augusztus 15. 09:53 Tech

Ukrajnában építene gyártóüzemet a Bayraktar, sorban állnak az országok a harci drónjukért

Három évre lekötöttek a kapacitások, miközben Törökország folyamatos hintapolitikával egyszerre próbál kedvezni az ukránoknak és az oroszoknak.

Mészáros R. Tamás
2022. augusztus 15. 04:34 Világ

Van, ahol már sikerült átvészelni az energiaválságot 15 százalékos spórolással

Japánban a fukusimai atomkatasztrófa után hasonló mértékű energiafogyasztás-csökkentést vittek véghez, mint amire most Európa készül.