Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2021. június 21. 12:18 Adat, Élet

Az előző Eb-n csak három meglepőbb eredmény volt, mint a mostani döntetlen a franciák ellen

A francia labdarúgó-válogatott az elmúlt évtizedek egyik legerősebb csapata. Megnyerték a legutóbbi világbajnokságot, döntőztek a legutóbbi Európa-bajnokságon, a keretében hemzsegnek a sztárklubok játékosai, és itt játszik a világ legértékesebb focistája, Kylian Mbappé.

A hét valaha volt legdrágább játékos közül négyen is tagjai a francia keretnek, közülük Ousmane Dembélé csak a cserepadon kapott helyet a szombati meccsen. Hogy mennyire álomszerű a magyar válogatott által elért döntetlen a franciák ellen, talán ez a kép szemlélteti legjobban:

Egy olyan meccsen, ahol pályára lépett a világ topfutballját évek óta meghatározó Mbappé, Antoine Griezmann, Paul Pogba vagy N’Golo Kanté, a horvát bajnokságban játszó NK Osijek középpályása, Kleinheisler László tudott a meccs legjobbja lenni.

Kleinheislert – aki több párharcot is megnyert az idei Aranylabda egyik esélyesének tartott Kantéval szemben – hektikus pályafutása során 21 évesen száműzték a magyar harmadosztályba, a német bajnokság alsóházi csapataiban játszott néhány meccs után pedig évekig Kazahsztánba adták kölcsön.

Ezzel együtt az egyik legnagyobb fogadási oddsokat összehasonlító honlap, az Oddsportal.com alapján a magyar csapat eredményénél több nagyobb meglepetés is volt. A különböző fogadóirodák oddsaiból átlagolt mutatószám alapján magasan a finnek dánok ellen aratott győzelme volt a legmeglepőbb eredmény, amelyre közel 12-szeres pénzt fizettek. Ezen kívül a szlovákok lengyelek elleni győzelme és a lengyelek spanyolok elleni döntetlenje is némileg nagyobb meglepetés volt a francia és magyar csapat meccseredményénél.

Az előző EB-n összesen csak három nagyobb meglepetés született, mint a mostani a magyar-francián. A legváratlanabb eredmény Izland győzelme volt Anglia ellen a nyolcaddöntőben, ezt pedig szintén a magyar válogatott egyik meccse követte. Az Ausztria elleni győzelemre átlagosan 6,27-szeres pénzt fizettek.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikk0,191 százalék, hogy Magyarország nyeri a foci Eb-tA három csoportellenfelünk mindegyike a végső győzelemre is leginkább esélyes hat csapat között van, a franciák abszolút favoritok.

Adat Élet Foci Eb labdarúgás Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Jandó Zoltán
2022. január 21. 19:29 Adat, Élet

A slágerlisták élére ugranak az énekesek haláluk napján, és ezen valaki sokat kereshet

Nézettségi rekordot döntenek a ma elhunyt Meat Loaf kilpjei a Youtube-on, és az énekes legismertebb albuma is az iTunes toplista élére ugrott. Ki fizet ilyenkor, kinek, és mennyit?

Hajdu Miklós
2022. január 21. 15:59 Adat

Rekordszinten a fertőzöttek száma több visegrádi országban

A járvány ötödik hulláma minden visegrádi országban érzékelhető, kiváltképp Csehországban és Magyarországon, ahol rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak.

Mészáros R. Tamás
2022. január 19. 06:35 Adat, Világ

Mindenhol népszerű, de kevés helyen sikeres az újraiparosítás

Alig néhány ország van a világon, amelyet nem ért el a dezindusztrializáció, de Magyarország köztük van.

Fontos

Hobot Péter
2022. január 22. 12:58 Élet, Pénz

G7 inflációs kvíz: mennyibe került a banán két éve? És a liszt?

Tudtad követni, hogy mely termékek drágulása járul hozzá a legerősebben az inflációhoz, és hogy melyik társadalmi csoportokat érintette leginkább?

Stubnya Bence
2022. január 22. 07:20 Podcast

Fedő van a vidéki Magyarország lángoló konfliktusain, de a problémák nem oldódtak meg

A mélyszegények fegyelmezését szolgáló közmunkaprogram alapvetően alakult át a 2010-es évek második felére. Az e heti G7 Podcastban erről az átalakulásról beszélgettünk Szombati Kristóffal.

Mészáros R. Tamás
2022. január 21. 05:54 Világ

A német gazdaság olyan válságálló gerincre épül, ami nálunk alig van

Az ipari termelés gyengélkedik, de a német ipar gerincét adó kkv-k pénzügyileg stabilak és nyereségesek maradtak a járvány alatt.