Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2021. június 21. 12:18 Adat, Élet

Az előző Eb-n csak három meglepőbb eredmény volt, mint a mostani döntetlen a franciák ellen

A francia labdarúgó-válogatott az elmúlt évtizedek egyik legerősebb csapata. Megnyerték a legutóbbi világbajnokságot, döntőztek a legutóbbi Európa-bajnokságon, a keretében hemzsegnek a sztárklubok játékosai, és itt játszik a világ legértékesebb focistája, Kylian Mbappé.

A hét valaha volt legdrágább játékos közül négyen is tagjai a francia keretnek, közülük Ousmane Dembélé csak a cserepadon kapott helyet a szombati meccsen. Hogy mennyire álomszerű a magyar válogatott által elért döntetlen a franciák ellen, talán ez a kép szemlélteti legjobban:

Egy olyan meccsen, ahol pályára lépett a világ topfutballját évek óta meghatározó Mbappé, Antoine Griezmann, Paul Pogba vagy N’Golo Kanté, a horvát bajnokságban játszó NK Osijek középpályása, Kleinheisler László tudott a meccs legjobbja lenni.

Kleinheislert – aki több párharcot is megnyert az idei Aranylabda egyik esélyesének tartott Kantéval szemben – hektikus pályafutása során 21 évesen száműzték a magyar harmadosztályba, a német bajnokság alsóházi csapataiban játszott néhány meccs után pedig évekig Kazahsztánba adták kölcsön.

Ezzel együtt az egyik legnagyobb fogadási oddsokat összehasonlító honlap, az Oddsportal.com alapján a magyar csapat eredményénél több nagyobb meglepetés is volt. A különböző fogadóirodák oddsaiból átlagolt mutatószám alapján magasan a finnek dánok ellen aratott győzelme volt a legmeglepőbb eredmény, amelyre közel 12-szeres pénzt fizettek. Ezen kívül a szlovákok lengyelek elleni győzelme és a lengyelek spanyolok elleni döntetlenje is némileg nagyobb meglepetés volt a francia és magyar csapat meccseredményénél.

Az előző EB-n összesen csak három nagyobb meglepetés született, mint a mostani a magyar-francián. A legváratlanabb eredmény Izland győzelme volt Anglia ellen a nyolcaddöntőben, ezt pedig szintén a magyar válogatott egyik meccse követte. Az Ausztria elleni győzelemre átlagosan 6,27-szeres pénzt fizettek.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikk0,191 százalék, hogy Magyarország nyeri a foci Eb-tA három csoportellenfelünk mindegyike a végső győzelemre is leginkább esélyes hat csapat között van, a franciák abszolút favoritok.

Adat Élet Foci Eb labdarúgás Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Jandó Zoltán
2021. július 27. 06:45 Adat, Vállalat

A negyedik hullám árnyékában épp csak lábadozik a magyar szállodaipar

Katasztrofális volt a legnagyobb hotelcégeknek 2020, és most is csak egy hajszállal jobbak a kilátások. Nagy a bizonytalanság, a korábbi nyereségre még éveket kell várni.

Váczi István
2021. július 23. 17:00 Adat, Közélet

Török csellel üti helyre a Sinopharm-fiaskót a kormány

Augusztus elején akár 700 ezer ember is megrohamozhatná az orvosokat harmadik oltásért, de attól nem kell tartani, hogy gyorsan elfogy a Pfizer.

Stubnya Bence
2021. július 23. 10:23 Adat

A harmadik leginkább túlsúlyos uniós tagállam vagyunk, a csehekkel holtversenyben

A felnőtt lakosság csaknem 60 százaléka számít túlsúlyosnak. Máltán a legrosszabb a helyzet, Olaszországban a legjobb.

Fontos

Torontáli Zoltán
2021. július 29. 16:15 Élet

Száz év és egy nap kellett ahhoz, hogy a világ egyik legfontosabb gyógyszerének piacán árverseny induljon

Melyik inzulint kéri, a drágábbat vagy az olcsóbbat? - ezt a kérdést eddig nem tehette fel a patikus, de most már nem kizárt, hogy egyszer ilyen is lesz.

Hajdu Miklós Kasnyik Márton
2021. július 29. 05:19 Közélet

A melegellenes retorikával akár új szavazókat is próbálhat szerezni magának a Fidesz

A magyar szavazók 15 százaléka nem fideszes, de ellenzi a melegek jogegyenlőségét. Ők és a hezitáló fideszesek lehetnek az LMBTQ-ellenes fordulat precíziós célpontjai.

Avatar
2021. július 28. 16:11 Világ

Most már az EU is azt mondja, hogy a klímaválságra nincs csodaszer, alkalmazkodnunk kell

Az unió nemrég elfogadott adaptációs stratégiája ambiciózus, de kérdés, hogy elég ambiciózus-e? A Green Policy Center elemzése erre keresi a választ.