Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2021. június 21. 12:18 Adat, Élet

Az előző Eb-n csak három meglepőbb eredmény volt, mint a mostani döntetlen a franciák ellen

A francia labdarúgó-válogatott az elmúlt évtizedek egyik legerősebb csapata. Megnyerték a legutóbbi világbajnokságot, döntőztek a legutóbbi Európa-bajnokságon, a keretében hemzsegnek a sztárklubok játékosai, és itt játszik a világ legértékesebb focistája, Kylian Mbappé.

A hét valaha volt legdrágább játékos közül négyen is tagjai a francia keretnek, közülük Ousmane Dembélé csak a cserepadon kapott helyet a szombati meccsen. Hogy mennyire álomszerű a magyar válogatott által elért döntetlen a franciák ellen, talán ez a kép szemlélteti legjobban:

Egy olyan meccsen, ahol pályára lépett a világ topfutballját évek óta meghatározó Mbappé, Antoine Griezmann, Paul Pogba vagy N’Golo Kanté, a horvát bajnokságban játszó NK Osijek középpályása, Kleinheisler László tudott a meccs legjobbja lenni.

Kleinheislert – aki több párharcot is megnyert az idei Aranylabda egyik esélyesének tartott Kantéval szemben – hektikus pályafutása során 21 évesen száműzték a magyar harmadosztályba, a német bajnokság alsóházi csapataiban játszott néhány meccs után pedig évekig Kazahsztánba adták kölcsön.

Ezzel együtt az egyik legnagyobb fogadási oddsokat összehasonlító honlap, az Oddsportal.com alapján a magyar csapat eredményénél több nagyobb meglepetés is volt. A különböző fogadóirodák oddsaiból átlagolt mutatószám alapján magasan a finnek dánok ellen aratott győzelme volt a legmeglepőbb eredmény, amelyre közel 12-szeres pénzt fizettek. Ezen kívül a szlovákok lengyelek elleni győzelme és a lengyelek spanyolok elleni döntetlenje is némileg nagyobb meglepetés volt a francia és magyar csapat meccseredményénél.

Az előző EB-n összesen csak három nagyobb meglepetés született, mint a mostani a magyar-francián. A legváratlanabb eredmény Izland győzelme volt Anglia ellen a nyolcaddöntőben, ezt pedig szintén a magyar válogatott egyik meccse követte. Az Ausztria elleni győzelemre átlagosan 6,27-szeres pénzt fizettek.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikk0,191 százalék, hogy Magyarország nyeri a foci Eb-tA három csoportellenfelünk mindegyike a végső győzelemre is leginkább esélyes hat csapat között van, a franciák abszolút favoritok.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat Élet Foci Eb labdarúgás Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Fabók Bálint
2024. március 18. 10:11 Adat, Élet

Hol eszik a legtöbb zöldséget és gyümölcsöt Európában?

Több mint négyszer annyi gyümölcsöt és zöldséget esznek átlagosan Albániában, mint Szlovákiában. A magyar fogyasztás Európa alsó negyedében van.

Hajdu Miklós
2024. március 16. 04:37 Adat, Élet

Kihajítaná az összes gázkazánt az EU a következő 15 évben

Elfogadta az Európai Parlament a gázfűtés kivezetésére irányuló szabályokat, a lépés erősen hat majd a magyar háztartásokra.

Hajdu Miklós
2024. március 12. 18:09 Adat

Sokat költött gazdasági terjeszkedésre a kormány, aztán jött az energiaválság

Mindig is többet költött a Fidesz-kormány gazdasági ügyekre az uniós átlagnál, majd ezt tovább növelte az energiaárak elszállása. Az államadósság terhe már szintén kiemelkedővé vált.

Fontos

Pálos Máté
2024. március 18. 04:34 Élet, Közélet

Több ezer oktató szólalt fel az egyre méltatlanabb bérek ellen három nagy állami egyetemen

Azonnali béremelést, az anyagi megbecsültség hiányának megszüntetését, továbbá a zavartalan és színvonalas oktatás biztosítását kérik a fenntartótól.

Lukács András
2024. március 17. 04:33 Élet

Gyermekeink egészségét veszélyezteti a műfű és a gumiburkolat

Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a sportpályákon, játszótereken is használt műfüves, illetve gumiburkolatú felületeknek komoly környezeti és egészségi kockázatai vannak.

Pintér Róbert
2024. március 15. 04:36 Tech, Világ

Már most is nyomasztó a totális megfigyelőrendszer Kínában, de lesz ez még rosszabb

Az új technológiák lehetővé teszik egy digitális szörnyállam létrejöttét, Kína egyre inkább annak intő példája, hogyan ne akarjunk társadalmat építeni.