Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. december 6. 12:15 Vállalat, Világ

Száz százalékot nőtt a járványban, és tőzsdére megy a lengyel biciklibolt

Nagyot megy idén a lengyel Dadelo SA, és ez részben a szerencsének is köszönhető, mert pont két olyan jellemzője van az üzleti modelljének, amely a koronavírus-járványban hasít: online csatornán keresztül árul és pont bicikliket, illetve kerékpáros kiegészítőket, amelyek iránt idén különösen nagy a kereslet.

A cég még decemberben megjelenik a varsói tőzsdén, a társaság részvényeinek 40 százalékát vezetik be a nyilvános piacra, és az ehhez kiadott tájékoztatóból kiderül, hogy az év első kilenc hónapjában éves szinten 103 százalékkal nőtt a bevétele (amely 4,2 milliárd forintnak megfelelő zloty volt).

Ugyanezen időszak alatt az adózás előtti nyereség 15 millió zloty (1,2 milliárd forint) volt, amely 128 százalékos növekedésnek felel meg, az EBITDA szintű nyereség pedig 5,7 millió zlotyn (460 millió forinton) állt, ez 532 százalékos ugrás egy év alatt.

A céget 2005-ben egy 16 négyzetméteres lakásból indították, a mostani tervek viszont már 6 ezer négyzetméteres raktárról szólnak, a társaság 2500 megrendelést képes kezelni naponta és ezek több mint 90 százalékát 24 órán belül át is adja a vevőknek.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Világ bicikli Dadelo Lengyelország online áruház tőzsde Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2024. május 17. 05:48 Pénz, Vállalat

Hiába szeretnék sokan, nem lehet csak úgy lejönni a földgázról

Bár jelentősen csökkent a magyar vállalatok földgázfelhasználása, az ipari szereplők nagy része, ha akarna, sem tudna szabadulni a földgáztól.

Stubnya Bence
2024. május 16. 16:16 Adat, Vállalat

Nem ért véget a magyar cégek szenvedése a tavalyi csődhullámmal

Korlátozott forgalomnövekedés, csökkenő árrés és az exportáló cégek szenvedése a kereslet hiánya miatt: ezek lesznek a legnagyobb idei céges kihívások.

Hajdu Miklós
2024. május 15. 16:36 Vállalat

Az elküldött vendégmunkások veszítik a legkevesebbet az iváncsai akkugyárban

Határozott idejű szerződéssel dolgoztak, és ki kell nekik fizetni a hátralévő időre vonatkozó munkabért akkor is, ha nem talál új munkát a kölcsönbe adó cég.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. május 17. 10:45 Adat, Közélet

Megmutatjuk, hogyan gyűltek a NER-elit ezermilliárdjai

A nyolc leggazdagabb NER-üzletember együttes vagyona tíz évvel ezelőtt még 50 milliárd sem volt, most viszont már a 2000 milliárd forintot is jóval meghaladja.

Stubnya Bence
2024. május 16. 13:47 Adat, Közélet

Újra lesz pénzünk fogyasztani, de még mindig túl nagy a lyuk a költségvetésen

Ugyan több előrejelzés is kicsit borúsabban látja az idei növekedési kilátásokat, mint pár hónapja, de legalább reálbér-növekedésre és több fogyasztásra számítanak.

Jandó Zoltán
2024. május 16. 10:27 Adat, Közélet

Veresége ellenére pénzügyileg más ligában focizik a Fradi, mint a többi magyar csapat

A Fradi annyi pénzből gazdálkodik, hogy még a svájci és a belga bajnokságban is a gazdagabb csapatok közé tartozna, a Paks büdzséje viszont itthon is szerénynek számít.