Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. november 5. 10:36 Élet

Adókedvezményt kaphatnak a céges biciklik Magyarországon

Révész Máriusz aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos egy sajtórendezvényen ma azt mondta, szerdán elkezdték az egyeztetéseket a Pénzügyminisztériummal arról, hogy a magyar cégek valamilyen kedvezményes formában vállalati kerékpárflottákat üzemeltethessenek.

A részletek még nem ismertek, de a kormánybiztos azt mondta, a minisztérium adóügyekért felelős szakembereivel kezdtek bele az egyeztetésekbe, ami arra utal, hogy céges, vagy esetleg munkavállalói adókedvezményekben gondolkodhatnak.

Nemrég írtunk arról, hogy például Finnországban, a 2021-es költségvetés tervezésekor merült fel a céges biciklik adótámogatásának ötlete. Az ottani pénzügyminisztériumi javaslat szerint a munkáltató vásárolná meg a biciklit, amelyet szabad használatra átadna a munkavállalónak. A cég a bicikli árával csökkenthetné a munkáltatói személyi jövedelemadó fizetési kötelezettségét, vagyis a költséget leírhatná a fizetendő adó összegéből.

Visszatérve a magyar ösztönzőkhöz: nemrég indult el az elektromos biciklik vásárlásának állami támogatásos rendszere, ebben a pedálszenzoros e-biciklikhez legfeljebb 90 ezer, a nyomatékszenzoros modellekhez pedig legfeljebb 150 ezer forintos támogatást lehet igényelni.

Révész Máriusz azt mondta, tavaly 3500 elektromos biciklit értékesítettek Magyarországon, de összesen 350 ezer e-kerékpár készült az országban, ebből 270 ezret a tószegi központú Accell Hunland Kft. készített. Ebben az üzemben egyébként nemrég készült el a 3 milliomodik kerékpár.

2019-ben a cég elérte a 100 milliárd forintos árbevételt, 600 embert foglalkoztat jelenleg, és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a harmadik legnagyobb vállalattá nőtte ki magát – mondta Vass Attila ügyvezető igazgató.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAkár 260 ezer forintos céges bringákat is kaphatnának a finn munkavállalókNem is azon megy a vita, hogy szükség van-e a környezetbarát megoldásra, hanem azon, hogy a 750 eurós felső határ elég, vagy kevés.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Accell Hunland bicikli céges bicikli támogatás Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2024. május 1. 04:34 Élet, Vállalat

Hogyan lehet olcsóbb az Afrikából ideszállított eper, mint a magyar?

Az semmi, hogy a görög-spanyol-egyiptomi szamóca olcsóbb, mint a magyar, de lassan a német-holland-belga is az lesz, ha nem fejlesztjük sürgősen az ágazatot.

Bucsky Péter
2024. április 29. 04:33 Adat, Élet

Külföldi polgármestert is választhatna több magyar település a nagy arányuk alapján

Nem feltétlenül ott él a legtöbb külföldi állampolgár Magyarországon, ahol azt a gazdasági fejlettség alapján várnánk.

Hajdu Miklós
2024. április 28. 04:33 Élet

Ha így megy tovább, az alapkamat helyett a folyók vízállása határozza meg az inflációt

Eddig a globális felmelegedés árakra gyakorolt hatásait többnyire átmenetinek, esetlegesnek tartották az elemzők, de eljött az ideje a szemléletváltásnak.

Fontos

Bucsky Péter
2024. május 3. 04:31 Adat, Közélet

Átformálta a lakáspiacot a kormány a sok százmilliárdos támogatásokkal

A legalább három gyermeket nevelőknél látványos a lakástulajdonosok arányának növekedése, a falvakban pedig fogyni kezdtek az üresen álló házak.

Mészáros R. Tamás
2024. május 2. 04:32 Világ

Egyre több az elektromos autó, egyre több a panasz is Kínában

A kínai vásárlók nagyobb hatótávolságot és jobb tölthetőséget várnak, nő az elektromos autókkal elégedetlenek aránya. Délkelet-Ázsiában ugyanakkor egyre jobban megy a biznisz a kínai gyártók számára.

Váczi István
2024. április 30. 04:37 Világ

Olyan lehetőség előtt áll az orosz hadsereg Ukrajnában, mint utoljára két éve

Nem sikerült kihúzniuk az ukránoknak jelentősebb területveszteség nélkül a lőszerutánpótlás és létszámbeli erősítés beérkezéséig, és az is kérdés, nem kerülnek-e még nagyobb bajba.