Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2020. október 30. 14:27 Világ

A régióban sok helyen visszaállt a tavaszi szigor, a magyar kormány a maszkviselésben és a határzárban bízik

Az elmúlt hetekben a visegrádi országok mindegyikében meredek emelkedésbe fordultak a járványgörbék, ugyanakkor a kormányok válaszai az egyre nehezedő helyzetre korántsem egyöntetűek. A legrosszabb helyzetben lévő Csehország már átállította az iskolákat a távoktatásra, sőt, a hét közepén további szigorításokat vezetett be, mint például a távmunka előírása az arra alkalmas munkahelyeken és az éjszakai kijárási korlátozás, amihez a kiskereskedők nyitva tartását hozzáigazítják az új rendelkezések. Az egészségügyi intézmények pedig halasztani kénytelenek a tervezett kezeléseket, hogy a sürgős esetek fogadására összpontosíthassák a kapacitásaikat.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgyütt vesztettük el a járvány feletti ellenőrzést a visegrádi országokkalAz egész régióban meglehetősen rosszul alakulnak a vírussal kapcsolatos statisztikák.

Bár a régióban még Szlovákiában tűnik a legenyhébbnek a járvány, a távoktatást már ott is elrendelték a héten az egész iskolarendszerben. Kijárási korlátozások is életbe léptek az utóbbi napokban, amelyek többek között a temetőlátogatást is tiltják. Eközben az ország tíz évnél idősebb lakossága önkéntes alapon részt vehet egy kétfordulós átfogó tesztelési programban.

A távoktatást Lengyelországban is bevezették az általános iskolai alsó tagozatokat kivéve, kijárási korlátozásról azonban még nem döntött a kormány. Magyarországon pedig egyelőre a határzár meghosszabbításától és a maszkviselés szabályainak szigorításától várja a kormány a járvány csillapodását, vagyis a régióban egyedüliként itt maradhatnak nyitva az iskolák.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ covid-19 kijárási korlátozás koronavírus távoktatás Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2024. április 26. 04:39 Adat, Világ

Kimeríthetetlen orosz hadsereg? Egyre fogy az egyik legfontosabb fegyverük

Népszerű elképzelés, hogy az orosz hadsereg szinte bármekkora veszteséget képes pótolni, ám a Szovjetunióról örökölt fegyverkészletek sem végtelenek.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.