Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2019. október 7. 12:21 Élet

Kapszulás alkoholt dobott piacra egy whiskygyártó

Talán a kapszulás kávék népszerűsége ihlette, talán csak kísérletezni akarnak a fogyasztói ízléssel, mindenesetre meglepő újítással állt elő a skót Glenlivet whiskygyártó: ehető kapszulába csomagolt italt dobott piacra Nagy-Britanniában.

Az 1824-ben alapított főzde a szakmai körökben nemzetközi hírnévnek örvendő mixert, Alex Kratenát kérte fel három whiskyalapú koktél megalkotására, ezek kerültek a tengeri algából készített kapszulákba. Utóbbiakat a környezetet nem terhelő csomagolásokban utazó startup, a Notpla tervezte meg és gyártotta le. A Glenlivet Facebook-oldala szerint, ha a kapszulák az emberek emésztőrendszere helyett a szemétben kötnek ki, akkor négy-hat hét alatt bomlanak le.

Egy-egy kapszula 23 milliliternyi koktélt tartalmaz, vagyis ha valaki mind a hármat végigpróbálja, még akkor sem fog fejre állni. (Az alkoholtartalomról egyelőre nincs hír.) A cég azzal népszerűsíti a terméket, hogy annak köszönhetően nincs szükség pohárra, jégre és koktélkeverőre. Persze minden bizonnyal egyelőre egy kísérletről van szó, amellyel nem a whiskykoktélokat hagyományosan fogyasztó közönséget akarják átszoktatni a kapszulák csócsálására, hanem új, fiatal réteget szeretnének elérni.

A Glenlivet jó pár tulajdonváltást megélt már, az ezredforduló óta a francia Pernod Ricard-csoport tagja. Az utóbbi tavaly közel 9 milliárd euró árbevételt ért el, adózott eredménye pedig megközelítette az 1,6 milliárd eurót. A csoport közel 19 ezer embert foglalkoztat.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA fröccsnek annyi, ha ilyen tempóban tör előre az alkoholos ízesített szódaMegőrülnek az emberek az új italért, amely nem hizlal annyira, mint a sör vagy a bor.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet alkohol glenlivet kapszula whisky Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Váczi István
2024. május 7. 16:33 Élet

Elkezdődött a G7 új korszaka

Újult erővel, több és frissebb cikkel térünk vissza.

Torontáli Zoltán
2024. május 5. 05:32 Élet, Világ

Már egészen messziről is átjárnak a magyarok Szlovákiába élelmiszerért

Tényleg megéri 80-100 kilométerről rendszeresen kijárni cigiért, sörért, sajtért és sok minden másért? Egyre többen gondolják úgy, hogy igen.

Torontáli Zoltán
2024. május 1. 04:34 Élet, Vállalat

Hogyan lehet olcsóbb az Afrikából ideszállított eper, mint a magyar?

Az semmi, hogy a görög-spanyol-egyiptomi szamóca olcsóbb, mint a magyar, de lassan a német-holland-belga is az lesz, ha nem fejlesztjük sürgősen az ágazatot.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. május 7. 14:03 Tech, Vállalat

Elmegy a piac a magyar e-kereskedők mellett

Vége annak az egyszerű korszaknak, amikor a Kínából nagyban megvett árut kettes szorzóval itthon simán el lehet adni.

Jandó Zoltán
2024. május 7. 11:08 Adat, Közélet

Magyar egészségügy 2024: inkasszó, eszközhiány, 100 milliárdos adósság

A magyar tulajdonban lévő egészségügyi beszállító cégek lehetnek a kórházi adósságállomány folyamatos növekedésének vesztesei. Több vállalat is elhagyhatja a piacot.

Stubnya Bence
2024. május 7. 05:38 Közélet, Világ

A románok fogyasztanak, a magyarok beruháznak, de ki lesz ettől gazdagabb hosszú távon?

Románia fogyasztásorientált gazdasági stratégiával hagyta le egy főre eső GDP-ben Magyarországot. A magyar gazdaságpolitika viszont még inkább a beruházásokra fókuszálna.