Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2019. február 5. 13:29 Világ

Úgy megrohanták a németek az új diszkontláncot, hogy be kellett zárni a boltot

Múlt héten nyitotta meg első németországi üzletét az orosz Torgservis, de áruhiány miatt ideiglenesen máris be kellett zárnia. A cég szóvivője szerint a nagy keresletet nem bírta a Lipcsében Mere logó alatt működni kezdő üzlet, az mindenesetre biztos, hogy a beszállítói kapacitást nem sikerült jól méretezni.

Emiatt a cég inkább úgy döntött, hogy hétfőn és kedden zárva marad az üzlet, az árukészlet feltöltése után szerdán nyit ki újra. Az ezer négyzetméteres boltban elsősorban élelmiszereket lehet kapni, de vannak azért textil- és vegyi áruk, valamint háztartási eszközök is – írja a Handelsblatt.

Az orosz Torgservisnek saját adatai szerint 928 üzlete van Kelet-Európában és Szibériában, de eltökélte, hogy az egykori Kelet-Németországra is kiterjeszti a hálózatát. A lipcsei üzlet megnyitása ennek a folyamatnak az első lépése.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkRetteghet az Aldi és a Lidl: orosz diszkont törne be a német piacraA kelet-németeknek és a bevándorlóknak kínálna olcsó élelmiszert az orosz Torgservis, amely száz üzletet készül nyitni Németországban.

A cég boltjai még a diszkontláncokhoz szokott vásárlók számára is igen egyszerűek. Az üzlethelyiség úgy néz ki, mint egy kisebb csarnok, ahol raklapokon és egyszerű polcokon sorakoznak a csak részben kicsomagolt áruk. Olyan, mintha egy nagykereskedelmi cég raktárában vásárolnánk.

Az üzletekben 1500-2000 árucikk kapható, ezek 90-95 százalékban saját márkás termékek. Az orosz piacon a saját márkás cikkek átlagosan 5-20 százalékkal olcsóbbak a gyártói márkákhoz képest.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ diszkont Lipcse Mere Torgservis Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2024. április 30. 04:37 Világ

Olyan lehetőség előtt áll az orosz hadsereg Ukrajnában, mint utoljára két éve

Nem sikerült kihúzniuk az ukránoknak jelentősebb területveszteség nélkül a lőszerutánpótlás és létszámbeli erősítés beérkezéséig, és az is kérdés, nem kerülnek-e még nagyobb bajba.

Avatar
2024. április 27. 04:37 Világ

Amerika részben hátat fordít a fenntarthatóságnak, Európa még kitart

Bár az ESG-célkitűzéseket mindössze néhány évvel ezelőtt állították fel, már annyi feszültséget okoztak, hogy az Egyesült Államokban részben feladták őket.

Váczi István
2024. április 26. 04:39 Adat, Világ

Kimeríthetetlen orosz hadsereg? Egyre fogy az egyik legfontosabb fegyverük

Népszerű elképzelés, hogy az orosz hadsereg szinte bármekkora veszteséget képes pótolni, ám a Szovjetunióról örökölt fegyverkészletek sem végtelenek.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. május 1. 04:34 Élet, Vállalat

Hogyan lehet olcsóbb az Afrikából ideszállított eper, mint a magyar?

Az semmi, hogy a görög-spanyol-egyiptomi szamóca olcsóbb, mint a magyar, de lassan a német-holland-belga is az lesz, ha nem fejlesztjük sürgősen az ágazatot.

Bucsky Péter
2024. április 29. 04:33 Adat, Élet

Külföldi polgármestert is választhatna több magyar település a nagy arányuk alapján

Nem feltétlenül ott él a legtöbb külföldi állampolgár Magyarországon, ahol azt a gazdasági fejlettség alapján várnánk.

Hajdu Miklós
2024. április 28. 04:33 Élet

Ha így megy tovább, az alapkamat helyett a folyók vízállása határozza meg az inflációt

Eddig a globális felmelegedés árakra gyakorolt hatásait többnyire átmenetinek, esetlegesnek tartották az elemzők, de eljött az ideje a szemléletváltásnak.