Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. július 21. 11:48 Világ

Az üdülősziget, ahová csak nők tehetik be a lábukat

Van egy kis üdülősziget Finnországban nem messze Helsinkitől, ahová csak nők tehetik be a lábukat. A SuperShe sziget alapítója, Kristina Roth szerint egyáltalán nem a férfigyűlöletre épül a koncepció, sőt, a férfigyűlölő nőket be sem veszik a csoportba. Egyszerűen csak a nőket kívánja segíteni azzal, hogy biztosít egy békés helyet, ahol testileg, lelkileg feltöltődhetnek, megerősödhetnek, és magukhoz hasonló nőkkel építhetnek ki kapcsolatot.

A dolog persze nem jár ingyen, nagyon is húzós ára van és elég exkluzív. A Financial Times beszámolójából kiderül, hogy alapból legfeljebb nyolc vendég tartózkodhat egyszerre a 3,4 hektáros szigeten (a Margitsziget körülbelül 28-szor nagyobb), akiket több ezer jelentkező közül választanak ki. Az egyhetes pihenés ára pedig fejenként 4000 euró (1,3 millió forint) körül van, ami viszont all-inclusive, és a szuper egészséges ételek mellett a reptérről való transzfer, a szállás, a jógaóra, a szauna, a masszázs, az arcápolás és minden jóság benne van. Kivéve az alkoholt, mert azt nem lehet kapni a szigeten.

A SuperShe sziget júniusban indult és egész nyáron üzemel. A szigeten nemcsak a vendégek, hanem az összes dolgozó is nő, a séftől a takarítón át a halbeszállítóig mindenki. Ők egyébként szintén együtt étkeznek és beszélgetnek a vendégekkel: a szigeten teljes az egyenlőség, leszámítva azt, hogy férfiak nem mehetnek oda.

Az alapító, Kristine Roth egyébként maga is „supershe”. 2003-ban Németországból költözött ki New Yorkba, ahol 12 év alatt egy több millió dollár értékű tanácsadó vállalkozást épített fel. A Matisia Consultants nevű cége 2015-ben felkerült a Forbes leggyorsabban növekvő, női kézben lévő vállalkozásainak listájára, abban az évben 45 millió dolláros árbevétellel. Roth két éve döntött úgy, hogy eladja vállalkozását, és megalapítja a SuperShe-t, ehhez saját zsebből vette meg a kis finn szigetet.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ feminizmus finnország nemek közötti egyenlőség nők Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.