Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2020. október 30. 14:27 Világ

A régióban sok helyen visszaállt a tavaszi szigor, a magyar kormány a maszkviselésben és a határzárban bízik

Az elmúlt hetekben a visegrádi országok mindegyikében meredek emelkedésbe fordultak a járványgörbék, ugyanakkor a kormányok válaszai az egyre nehezedő helyzetre korántsem egyöntetűek. A legrosszabb helyzetben lévő Csehország már átállította az iskolákat a távoktatásra, sőt, a hét közepén további szigorításokat vezetett be, mint például a távmunka előírása az arra alkalmas munkahelyeken és az éjszakai kijárási korlátozás, amihez a kiskereskedők nyitva tartását hozzáigazítják az új rendelkezések. Az egészségügyi intézmények pedig halasztani kénytelenek a tervezett kezeléseket, hogy a sürgős esetek fogadására összpontosíthassák a kapacitásaikat.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgyütt vesztettük el a járvány feletti ellenőrzést a visegrádi országokkalAz egész régióban meglehetősen rosszul alakulnak a vírussal kapcsolatos statisztikák.

Bár a régióban még Szlovákiában tűnik a legenyhébbnek a járvány, a távoktatást már ott is elrendelték a héten az egész iskolarendszerben. Kijárási korlátozások is életbe léptek az utóbbi napokban, amelyek többek között a temetőlátogatást is tiltják. Eközben az ország tíz évnél idősebb lakossága önkéntes alapon részt vehet egy kétfordulós átfogó tesztelési programban.

A távoktatást Lengyelországban is bevezették az általános iskolai alsó tagozatokat kivéve, kijárási korlátozásról azonban még nem döntött a kormány. Magyarországon pedig egyelőre a határzár meghosszabbításától és a maszkviselés szabályainak szigorításától várja a kormány a járvány csillapodását, vagyis a régióban egyedüliként itt maradhatnak nyitva az iskolák.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ covid-19 kijárási korlátozás koronavírus távoktatás Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Schaffhauser Tibor
2024. április 1. 04:36 Világ

Villantania kell valamit az EU-nak, mielőtt más országokat is rávenne az erősebb klímavédelemre

Egyre fontosabb a zöld diplomácia szerepe, de elegendők lesznek-e az EU által tervezett intézkedések a globális klímavédelmi törekvések felfuttatására?

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.

Kiss Péter
2024. április 11. 04:34 Pénz

A kínai ingatlanpiaci válság Amerikával ellentétben nem fog rendszerszintű krízissé fajulni

Az ország új növekedési modellje már nem az ingatlanpiacra fog támaszkodni, így annak gazdasági súlya tovább csökken, és ez a részvénypiacra is hatással lesz.

Hartvig Áron
2024. április 10. 04:34 Közélet

Ezentúl csak akkor lesz napelem a magyar háztartásokban, ha a hozzá tartozó akkumulátorra nagy támogatás jár

A jelenleg zajló háztartási napelempályázat egy dolgot már a lezárása előtt bizonyított: akkumulátorok nélkül többé nem kerülnek napelemek a háztetőkre.