Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. július 24. 11:15 Világ

A világ legegyszerűbb termékével jön az IKEA, pillanatok alatt el fogják kapkodni

Az IKEA fogott egy sima fehér pólót és egy fehér kapucnis pulóvert, a hátára nyomta a saját logóját, előre pedig egy nagy vonalkódot. Ez a két meghatározó darabja a svéd áruházlánc történetében először piacra kerülő saját ruhakollekciónak, amelyet néhány hasonló stílusú kiegészítővel együtt nemsokára elkezdenek árulni.

Fotó: IKEA

A hasonló, saját logós ruhák divatja (elsősorban egy bizonyos szubkultúrában, a fejlett országok városi fiataljainak körében) egyre nagyobb dobásnak számít, legutóbb mi is bemutattuk, hogy a Lidl saját logóval ellátott zoknija, papucsa és főleg cipője milyen keresett termék lett.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA Lidl 13 eurós sportcipőjét majdnem 1300 euróért árulják a netenIlyen az, ha egy olcsó termékből kevés van, de a keresletet a divat az egekbe tolja.

Az IKEA kollekciójáról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a július 31-én nyíló új tokiói áruházban lesz kapható, de csak augusztus 6-ig. A svéd lánc nyilvánvalóan rájátszik arra a trendre, hogy a kínálatot és a hozzáférést globális szinten nagyon szűken tartja, és így próbálja erősíteni a termékek kultikus tárgyakká váljanak.

A Lidl-nél is megfigyelhető, hogy a cipőket csak bizonyos ideig és korlátozott mennyiségben árulják, ennek következtében a vevők azonnal elkapkodják, és a másodlagos piacon akár százszoros áron értékesítik.

Hasonló, bár nem teljesen saját logós termékkel idén nyáron a McDonald’s is kijött, az osztrák leányvállalat a forgalomból kivont műanyag szívószálakból készített olyan fürdőruhákat, amelyek a cég hagyományos csíkos szívószál mintáját utánozzák.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ divat hipszter Ikea Japán Lidl McDonald's póló pulóver saját logós termék Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Mészáros R. Tamás
2024. július 25. 05:15 Világ

Kifürkészhetetlen, hogy milyen gazdaságpolitika jön, ha Trump nyer

Egyszerre védené a „dolgozó emberek", a hazai ipar és a milliárdos befektetők érdekeit, újabb vámháborút ígér, ami az exportfüggő Magyarországnak is fájhat.

Hajdu Miklós
2024. július 24. 17:39 Világ

A Lukoil-blokád csak újabb ürügy az ukrajnai magyar vétóra, meddig mehet ez?

A fegyverszállításokat ugyan nem tudja blokkolni Magyarország, de a támogatások kifizetését igen, és minden jel szerint meg is teszi, amíg lehet.

Jandó Zoltán
2024. július 22. 16:23 Adat, Világ

Mennyi esélye van Kamala Harrisnek legyőzni Trumpot?

A fogadóirodák oddsai alapján 38 százalék, de az elmúlt hetekben már minden felmérés azt mutatta, hogy több, mint a regnáló elnöknek.

Fontos

Bucsky Péter
2024. július 25. 18:19 Élet, Pénz

Tele van kérdőjelekkel az álomszerű utasszám-növekedés, amit a MÁV kommunikál

Egyelőre nem látszik, hogy az ország- és vármegyebérletek bevezetése óta érdemben nőtt volna a közösségi közlekedést választók száma.

Jandó Zoltán
2024. július 24. 05:46 Adat

Csak egy rekordot hagyott érintetlenül Magyarország eddigi legdurvább hőhulláma

Végül 15 napig volt érvényben hőségriasztás, de hétfőre is meg lehetett volna hosszabbítani. Az abszolút melegrekord nem dőlt meg, de sok más csúcs igen.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.