Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2019. június 24. 12:26 Világ

Tragédiák sújtotta gépével lopta el a show-t a Boeing az Airbus elől

Finoman szólva nem jó előjelekkel készült a Boeing a pár napja véget ért párizsi légi szalonra, amely hagyományosan az Airbusszal a megrendelőkért folyó csata terepe – a világ repülőgép-gyártását uraló két vállalat előszeretettel jelenti be ezen az eseményen a nagy üzleteket.

Idén úgy tűnt, hogy abszolút az Airbusnak áll a zászló. Míg amerikai riválisa leginkább továbbra is azzal van elfoglalva, hogy a tavalyi indonéziai és az idei etiópiai légi katasztrófa nyomán földre parancsolt 737 Max gépe repülési engedélyét visszaszerezze, addig a páneurópai cég bejelentette legnépszerűbb típusa extra hosszú hatótávolságú változatának megépítését.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMegépítik a gépet, amellyel egy fapados is elrepülhet Budapestről AmerikábaA párizsi légi szalonon az Airbus bejelentette, hogy megépíti A321-es gépének igazán hosszú távú járatokra optimalizált változatát.

Egy héttel ezelőtti cikkünk idején még nem akarta bejelenteni, de rá két napra a Wizz Air közölte, hogy Párizsban szándéknyilatkozatot írt alá az Airbus képviselőivel, miszerint a vállalat élni fog a 20 Airbus A321XLR repülőgép megvásárlására vonatkozó opciójával. A repülőgépeket 2023-tól kezdődően három éven keresztül veszi majd át a légitársaság. Hozzátették, a jelenleg számos 5-6 órás útvonalat repülő magyar alapítású légitársaság az XLR révén pedig akár 7-8 órás útvonalakon is kínálhatja majd szolgáltatásait.

Szinte minden az Airbusról szólt tehát, egészen addig, míg az IAG légitársasági csoport be nem jelentette, hogy szándéknyilatkozatot írt alá 200 darab 737 Max megrendeléséről. A British Airwayst, az Iberiát, a Vuelinget és az Aer Lingust is magában foglaló csoport ezzel szimbolikus támogatást adott a Boeingnak, illetve bajban lévő típusának, amikor annak a legnagyobb szüksége volt rá.

Az IAG vezére, Willie Walsh megtette ugyanezt 2013-ban, amikor a Boeing 787 gépeit akkumulátorproblémák miatt parancsolták földre, ő pedig a korábbiak mellé még 18 Dreamlinert rendelt. Az a szituáció azonban nem volt ennyire drámai, hiszen nem előzték meg repülőgép-szerencsétlenségek.

A csúcsmenedzser egy ideje már mondogatja, hogy szeretne lazítani az Airbus A320-as típuscsaládjától való függőségen, az európai gyártót azonban így is váratlanul érte a listaáron 24 milliárd dolláros bejelentés. A Bloomberg cikke szerint ugyanis nem előzte meg a két nagy gyártó szokásos megversenyeztetése. Így aztán az Airbust mélyütésként érte az egyik legfontosabb ügyfelének bejelentése. Igaz, mivel nem biztos megrendelésről, hanem szándéknyilatkozatról van szó, még nem adta fel a reményt, hogy mégis versenybe szállhat a megrendelésért.

Azért így sem kell túlságosan keseregnie az Airbus értékesítési csapatának, mert a párizsi légi szalonon összesen listaáron 

43,6 milliárd dollárnyi megrendelést gyűjtött be, míg a Boeing csak 33,9 milliárdnyit.

Szokás szerint technológiai újdonságokat is bemutattak Párizsban, például a jövőbeli európai lopakodó vadászgépének modelljét, egy teljesen elektromos meghajtású üzleti gépet vagy éppen a valaha megépített legnagyobb pilóta nélküli repülőt.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ Airbus Boeing Boeing 737 MAX párizsi légi szalon Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Debreczeni Anna
2024. március 25. 09:33 Világ

Nem a német gazdaság fogja kihúzni a gödörből a magyart

Továbbra is egy helyben jár a német gazdaság, ami nem jó hír a magyar exportkilátások szempontjából.

Mészáros R. Tamás
2024. március 25. 04:34 Világ

Trump miatt egyesek új atomkortól tartanak 

Ha az Egyesült Államok jövő januártól valóban feloldja védelmi garanciáit, Dél-Koreától Lengyelországig számos helyen felmerülhet, hogy nincs más módja az önvédelem biztosításának. 

Fontos

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.