Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. január 13. 14:21 Élet, Világ

Megőrülnek a vásárlók a mopszos, limitált szériás vécépapírért

Egy rózsaszín háttérbe tett csíkos ruhás mopsz virágkoszorúval a fején azt mondja: I love You. Ez az a motívum, amelyet a dm (Drogerie Markt) rátett egy saját márkás vécépapírra, majd a terméket limitált szériában a piacra dobta.

A vásárlók reakciója talán még a cég marketingeseit is alaposan meglepte. A németek megrohanták az üzleteket, és tucatszámra vásárolják fel a 8 tekercses kiszereléseket. Ahogy például a Der Westen írja, van olyan vásárló, aki a dm Facebook-oldalára tett bejegyzése szerint annyit vett belőle, hogy nem fért be a kocsi csomagtartójába.

A vécépapírnak gyorsan kialakult a másodlagos piaca is, az eBay német oldalain a terméket felvásárlók elkezdték egyre borsosabb áron kínálni a csomagokat. Pillanatnyilag ott tartunk, hogy van, aki 33 eurót (több mint 10 ezer forintot) kér a mopszos vécépapírért.

Eladásra kínált mopszos vécépapír az eBay-en. Fotó: eBay

Az őrületet sokan kritizálják, arra utalva, hogy 10 kilogramm vécépapír felhalmozásának nem sok értelme van, ráadásul mivel fogyóeszközről van szó, egyszer mindenképpen meg kell válni a terméktől.

A dm-nek mindenesetre nem először sikerült ráéreznie a német piacon kiaknázható cukiságfaktorra: egy unikornisos tusfürdő korábban hasonló karriert futott be, és volt olyan pillanat, amikor egyetlen flakont több mint 100 euróért (32 ezer forintért) sikerült valakinek eladnia az eBay-en.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Világ dm eBay limitált széria mopsz vécépapír Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2024. július 25. 18:19 Élet, Pénz

Tele van kérdőjelekkel az álomszerű utasszám-növekedés, amit a MÁV kommunikál

Egyelőre nem látszik, hogy az ország- és vármegyebérletek bevezetése óta érdemben nőtt volna a közösségi közlekedést választók száma.

Váczi István
2024. július 19. 11:22 Élet

Tavaly a mezőgazdaság mentette meg a magyar gazdaságot, idén viszont lehúzhatja

A forróság és a szárazság egyre inkább veszélyezteti a kukorica és a napraforgó termését, ami negatívan befolyásolhatja az ország gazdasági teljesítményét.

Torontáli Zoltán
2024. július 19. 05:26 Élet

Sok buktatót és csapdát kell elkerülnie, aki az otthonfelújítási milliókra pályázik

Nagy a rohanás az 1990 előtt épült családi házak felújítását segítő programnál, ami túlárazásokhoz és átgondolatlan korszerűsítési döntésekhez vezethet.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. július 24. 05:46 Adat

Csak egy rekordot hagyott érintetlenül Magyarország eddigi legdurvább hőhulláma

Végül 15 napig volt érvényben hőségriasztás, de hétfőre is meg lehetett volna hosszabbítani. Az abszolút melegrekord nem dőlt meg, de sok más csúcs igen.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 13:52 Adat, Pénz

Keveset költünk a kormány terveihez képest, és még a megtakarítást sem állampapírba tesszük

A magyar lakosság nem hajlandó jelentősen növelni költéseit, inkább megtakarít, az viszont átrendeződött, hogy hova teszi a pénzét.