Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. január 13. 14:21 Élet, Világ

Megőrülnek a vásárlók a mopszos, limitált szériás vécépapírért

Egy rózsaszín háttérbe tett csíkos ruhás mopsz virágkoszorúval a fején azt mondja: I love You. Ez az a motívum, amelyet a dm (Drogerie Markt) rátett egy saját márkás vécépapírra, majd a terméket limitált szériában a piacra dobta.

A vásárlók reakciója talán még a cég marketingeseit is alaposan meglepte. A németek megrohanták az üzleteket, és tucatszámra vásárolják fel a 8 tekercses kiszereléseket. Ahogy például a Der Westen írja, van olyan vásárló, aki a dm Facebook-oldalára tett bejegyzése szerint annyit vett belőle, hogy nem fért be a kocsi csomagtartójába.

A vécépapírnak gyorsan kialakult a másodlagos piaca is, az eBay német oldalain a terméket felvásárlók elkezdték egyre borsosabb áron kínálni a csomagokat. Pillanatnyilag ott tartunk, hogy van, aki 33 eurót (több mint 10 ezer forintot) kér a mopszos vécépapírért.

Eladásra kínált mopszos vécépapír az eBay-en. Fotó: eBay

Az őrületet sokan kritizálják, arra utalva, hogy 10 kilogramm vécépapír felhalmozásának nem sok értelme van, ráadásul mivel fogyóeszközről van szó, egyszer mindenképpen meg kell válni a terméktől.

A dm-nek mindenesetre nem először sikerült ráéreznie a német piacon kiaknázható cukiságfaktorra: egy unikornisos tusfürdő korábban hasonló karriert futott be, és volt olyan pillanat, amikor egyetlen flakont több mint 100 euróért (32 ezer forintért) sikerült valakinek eladnia az eBay-en.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Világ dm eBay limitált széria mopsz vécépapír Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Debreczeni Anna
2024. március 27. 10:15 Élet

Szomszédunk jobban aggódik a bolygóért, mint gondolnánk

Minden országban alulbecsülik az emberek a klímaváltozás miatt aggódók arányát a népességen belül, ami nehezebbé teszi a harcot ellene.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. március 23. 04:34 Élet

Lecseng a rekordmelegben szerepet játszó El Niño, a hűvös vízfelszínt hozó La Niña lép majd a helyébe

A Csendes-óceánt illető éghajlati jelenségek következményeit áttételesen világszerte lehet érzékelni, igaz, egyre inkább az üvegházhatású gázok kibocsátása a döntő tényező az időjárás alakulásában.

Fontos

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.

Stubnya Bence
2024. március 26. 09:13 Adat

200-250 ezer főre becsli a jegybank a munkaerőpiac hazai tartalékait

Az alacsonyan és közepesen képzett fiatalok, valamint az 55-74 éves nők körében vannak leginkább olyanok, akik enyhíteni tudnák a munkaerőhiányt.