Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2018. december 22. 16:02 Tech, Világ

Nyugaton a közélet uralja a Twittert, nálunk valami egészen más

A Twitter sosem lett igazán népszerű Magyarországon. Bár körülbelül 400 ezer magyar felhasználója van, az iNow adatelemző szerint mindössze két százalékuk számít aktív posztolónak, akiket egy szóval trendszetterként kategorizál a cég.

Bár a felhasználók száma alapján a Twitter nálunk és a világban is elmarad a Facebooktól vagy az Instagramtól, számos külföldi országban meghatározó tényező. Közel 350 millió aktív felhasználója van, és a Facebook után a második legnagyobb közösségi oldalnak számít például az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Spanyolországban, Törökországban, Iránban vagy Egyiptomban.

 

A Twitter a nyugati világban a politikai szereplők egyik legfontosabb csatornája. Erre jó példa, hogy egyik leglelkesebb felhasználója Donald Trump, aki az első számú hatalom vezetőjeként alapvetően 280 karakteres Twitter-üzenetekben kommunikál a világgal. A Twitternek kulcsszerepe volt például az iráni tömegmegmozdulások idején is, és szintén emlékezetes volt Elon Musk egyik tweetje, amikor a Twitteren fontolgatta, hogy kivezeti a Teslát a tőzsdéről.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÁzsiaiak és afrikaiak százezrei állnak top 10-es magyar Facebook-oldalak mögöttA tíz legnépszerűbb magyar Facebook-oldal felét nem is Magyarországról kedvelik a legtöbben. Havasi Balázst például Algériából, Mága Zoltánt pedig Bangladesből.

Ehhez képest Magyarországon az üzletemberek és a politikusok távolról kerülik a Twittert két fideszes politikus kivételével. Az ismertebb a dajcstomi néven tweetelő, Csányi Sándor által Twitter-huszárnak nevezett Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, akinek több mint 70 ezer követője van. A másik pedig Navracsics Tibor uniós biztos, akit több mint 30 ezren követnek.

Érdekes módon ezt a trendszetternek, politikailag fajsúlyosnak tartott közeget Magyarországon leginkább a pornóipar dominálja, a 15 legnépszerűbb oldal negyede a pornóval kapcsolatos a Socialbakers adatai szerint. Ebben annak lehet szerepe, hogy míg a Facebook akár a középkori festményeken megvillanó melleket is szűri, addig a Twitteren anális szexvideót is lehet nézni.

 

A legnépszerűbb magyar Twitter-fiók Palvin Barbaráé, akinek több mint egymillió követője van, és az egyik legismertebb magyarnak számít a világban. A 25 éves modell ezzel kimagaslik a magyar mezőnyből, az őt követő Időképnek 400 ezer követője van. A Tv2-t és a Hvg.hu-t közel ugyanannyi ember követi, és utánuk következik az Aletta Ocean néven működő portnószínésznő, aki posztjai alapján igyekszik kihasználni a Twitter liberális kereteit.

A talán legismertebb magyarok közül Aletta Oceanre keresnek a legtöbben a Google 0 és 100 között mozgó relatív skálája szerint. 

Közel 300 ezer követője van a Wow Hungary nevű oldalnak, amely a Magyar Turisztikai Ügynökségé, és a kulturális értékeink bemutatásával igyekszik több rajongót szerezni Magyarországnak, a lájkok alapján jóval kevesebb sikerrel, mint Aletta Ocean. A hetedik helyen egy Laszlo Kovacs nevű perui színész áll. A Wikipedia oldala alapján Kovacs magyar apától született, és szappanoperákban játszva lett ismert színész az országban.

A tíz legnépszerűbb oldal közé még Fluor Tomi, a Sziget és még egy naponta több tucat videót posztoló melegpornóoldal került be. Őket követi a Telekom, két zenetévé és két pornószínész.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech Világ közösségi média pornó Twitter Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Pintér Róbert
2024. március 15. 04:36 Tech, Világ

Már most is nyomasztó a totális megfigyelőrendszer Kínában, de lesz ez még rosszabb

Az új technológiák lehetővé teszik egy digitális szörnyállam létrejöttét, Kína egyre inkább annak intő példája, hogyan ne akarjunk társadalmat építeni.

Hidi János
2024. március 9. 04:36 Tech, Világ

Vihar előtti csend van az elektromos autók piacán

Az év végén látott számokból sokan azt a következtetést vonták le, hogy mégsem zajlik olyan gyorsan a villanyautós átállás, de ez csupán átmeneti lassulás.

Bucsky Péter
2024. március 8. 14:42 Támogatói tartalom, Tech

Magyar gyártású midibuszokkal tehető népszerűbbé a közösségi közlekedés

A hazai gyártású Mercedes-Benz Sprinterek átvették a vezető szerepet a midibuszok piacán.

Fontos

Bucsky Péter
2024. március 28. 04:34 Közélet, Pénz

Több százmilliárdos állami forrás olajozhatta meg Tiborcz és Jellinek terjeszkedését

A NER nagyvállalkozói akkor is bőkezű állami segítséget élveznek, ha nem indulnak közbeszerzéseken.

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.