Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. szeptember 14. 16:46 Tech, Világ

Megvan az önvezető kétkerekű BMW, de nem azért, hogy hazavigyen sörözés után

A BMW közzétett egy videót, amelyen egy motorja önállóan elindul, gyorsít, végigmegy egy tesztpályán, majd fékez és megáll. A fejlesztés több mint kétéves munka eredménye, de nem az volt a célja, hogy olyan motorokat dobjanak piacra, amelyek önállóan közlekednek az utakon.

A német gyártónál azért építették meg a motort, hogy segítse a mérnököket a motorkerékpárok dinamikájának megértésében. A fejlesztés arra irányul, hogy a motor képes legyen figyelemmel kísérni a környezetét és a motoros vezetési manővereit, hogy ezek összevetésével figyelmeztetni tudja a veszélyesebb szituációkra, esetleg támogassa a vezető döntéseit.

A munka eredménye várhatóan új biztonsági funkciók megjelenése lesz, és nem az, hogy az utakon vezető nélküli, vagy elengedett kormánnyal közlekedő motorosok jelennek meg. Ami azt is jelenti, hogy ha elmész sörözni, nem számíthatsz arra, hogy a motor hazavisz, de arra sem, hogy legalább magát hazavezeti.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech Világ BMW motor önvezetés Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Bucsky Péter
2024. március 28. 12:41 Támogatói tartalom, Tech

Hidrogén-rásegítéses elektromos autóbuszokkal hatékonyabban zöldíthető a hazai buszállomány

Még keresik az ideális alternatív megoldást a buszüzemeltetők, de a Mercedes-Benz hidrogénes megoldása költséghatékony működésével áttörést hozhat a fenntartható közösségi közlekedésben.

Pintér Róbert
2024. március 15. 04:36 Tech, Világ

Már most is nyomasztó a totális megfigyelőrendszer Kínában, de lesz ez még rosszabb

Az új technológiák lehetővé teszik egy digitális szörnyállam létrejöttét, Kína egyre inkább annak intő példája, hogyan ne akarjunk társadalmat építeni.

Hidi János
2024. március 9. 04:36 Tech, Világ

Vihar előtti csend van az elektromos autók piacán

Az év végén látott számokból sokan azt a következtetést vonták le, hogy mégsem zajlik olyan gyorsan a villanyautós átállás, de ez csupán átmeneti lassulás.

Fontos

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.