Hírlevél feliratkozás
Fehér Miklós
Jandó Zoltán
2023. április 4. 10:47 Pénz, Vállalat

Százezerért árulják a tragikusan elhunyt magyar focistáról elnevezett díjat

A Győri ETO több védjegyét is árverésre bocsátották a napokban, köztük magát a Győri ETO szóösszetételt, illetve a klub egykori, tragikus körülmények között elhunyt labdarúgójáról, Fehér Miklósról elnevezett díjat is. A védjegyek a brókerbotrányba belebukó Quaestor vagyonának maradványai, és most darabonként 100 ezer forintért árulják őket, egyelőre nem sok sikerrel.

Tízmilliárdos ingatlan, százezres védjegyek

A most kalapács alá kerülő védjegyek korábban a Győri ETO FC Kft. illetve az ETO Park Kft. tulajdonában voltak. Egészen 2015-ig ezek a cégek fogták össze a győri élvonalbeli labdarúgást, illetve az ahhoz köthető infrastruktúrát: a 16 ezres stadiont, a 103 szobás ETO-hotelt, a bevásárlóközpontot, a parkolót és az egyéb kisebb értékű ingatlanokat.

A két vállalat, és így az általuk birtokolt ingatlanegyüttes, illetve a csapat a 2000-es évek eleje óta a Quaestor-csoport érdekeltségébe tartozott. Nyolc évvel ezelőtt azonban a Questor botrányos körülmények között bedőlt, és így a győri foci mögül is egyik pillanatról a másikra eltűnt a finanszírozás. A csapatot működtető cég, a Győri ETO FC Kft. először csődvédelembe menekült, ám így sem tudta teljesíteni a labdarúgó-szövetség pénzügyi elvárásait, ezért az együttest az élvonalból a harmadosztályba sorolták vissza*Ez volt az az év, amikor az MLSZ 16-ról 12 csapatosra szűkítette a labdarúgó élvonalat, ahonnan a Győr mellett másik négy csapatot száműztek még..

A győri ingatlanvagyon az egyik legfontosabb Quaestor-hagyaték volt, így komoly érdeklődés övezte a sorsát. A stadiont, a hotelt, a bevásárlóközpontot és a környező infrastruktúrát végül két részletben bő 10 milliárd forintért, tavaly év elején árverezték el. Az ingatlanok kisebbik részét az állam szerezte meg, a nagyobb csomagot pedig a Tiborc István meggazdagodásában is szerepet vállaló, illetve a Borkai ügyben is feltűnő győri építőipari milliárdos, Paár Attila. A felek ezután komoly cserélgetésbe kezdtek, amiből a 24.hu beszámolója szerint nem a stadiont végül megszerző állam jött ki jobban, hanem Paár, aki töredékáron juthatott hozzá többmilliárdnyi ingatlanvagyonhoz.

A két ETO-cégnek azonban az ingatlanokon felül is volt még vagyona, ezek egy részét képezi a most áruba bocsátott összesen kilenc védjegy. Az ETO Park Kft-től az ETO PARK HOTEL kifejezést lehet megvásárolni 100 ezer forintért, míg a Győri ETO FC Kft. kis túlzással a helyi labdarúgás történetét árulja. A kiírás szerint övék a Győri ETO és a Győri ETO FC szóösszetétel, akárcsak a Győri Egyetértés Torna Osztály kifejezés, vagy a Győri ETO FC – a vidék csapata jelmondat.

Emellett több Fehér Miklós nevét viselő védjegy is kalapács alá került. A győri csapat az egykor az együttesben is játszó, tragikus körülmények között, fiatalon elhunyt labdarúgóról nevezte el a helyi labdarúgó-akadémiát, de egy kupa és egy díj is viseli a csatár nevét. Utóbbit mindig a klub adott évben legtöbbet fejlődött utánpótláskorú játékosa kapta meg.

A felszámoló valamennyi védjegy árát százezer forintban határozta meg így a két külön kiírt közbeszerzésen összesen 900 ezer forint folyhatna be az értékesítésükből. Az aukciókon azonban egyelőre egyetlen ajánlat sem érkezett, így előfordulhat, hogy eredménytelenül záródnak.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgy 34 méteres jacht és több ezer hektó ecet maradt a magyar ásványvízkirály birodalmábólTaláltak még 2750 hektoliter ecetet annál a cégnél, amelyből az értékes vagyontárgyakat Mészáros Lőrinc vásárolta ki tavaly, illetve egy jacht is előkerült időközben.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Pénz Vállalat árverés aukció foci Győri ETO labdarúgás Olvasson tovább a kategóriában

Pénz

Torontáli Zoltán
2024. május 21. 13:03 Közélet, Pénz

Megint romolhat az életszínvonal, ha háttérbe szorul az infláció féken tartása

Egy friss elemzés szerint átmeneti javulásban lehetünk, a választások után középtávon könnyen visszatérhet a mostaninál magasabb infláció.

Jandó Zoltán
2024. május 17. 05:48 Pénz, Vállalat

Hiába szeretnék sokan, nem lehet csak úgy lejönni a földgázról

Bár jelentősen csökkent a magyar vállalatok földgázfelhasználása, az ipari szereplők nagy része, ha akarna, sem tudna szabadulni a földgáztól.

Al-Hilal István
2024. május 15. 19:01 Pénz

Teljes gőzzel haladnak az ázsiai gazdaságok, de odafigyelnek az egyensúlyra is

A nagy ázsiai gazdaságok óvatosan próbálják stabilizálni helyzetüket, miközben a belső egyensúlyhiány és a geopolitikai kockázatok továbbra is fennállnak.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. május 21. 16:34 Élet, Világ

Nem sietik el a boltokban használt vékony műanyag zacskók betiltását

Az Európai Unió tesz egy nagy lépést a műanyag hulladék csökkentése érdekében, de nagyon lassan és sok szempontból kritizált módon.

Stubnya Bence
2024. május 21. 05:03 Vállalat

„Korábban volt A- és B-terv, most a munkaadók széttárják a kezüket” – így fulladt le a magyar autóipar

Márciusban földbe állt a magyar jármű- és akkugyártás, de a szenvedés már hónapok óta tart. Érdemes újragondolni az elektromobilitás ösztönzésének formáit.

Avatar
2024. május 20. 05:13 Közélet

Mi a baja Európának a magyar alapítványi egyetemekkel, ami elvágja a diákok és kutatók külföldi útját?

Az egyetemek alapítványi fenntartása nem lenne probléma, ha a kuratóriumi tagok kiválasztása és működése nem lenne önkényes, a közpénzek útja pedig követhetetlen.