Hírlevél feliratkozás
Nagy Zsolt
2022. december 16. 10:41 Vállalat

“Elon magára hagyta a Teslát” – új CEO-t követel a vállalat harmadik legnagyobb részvényese

Miközben Elon Musk egyszerre három céggel próbál zsonglőrködni, a piac nem díjazza a mutatványt, a zuhanó részvényárak miatt egyre idegesebbek a Tesla befektetői. A helyzet odáig fajult, hogy a Tesla harmadik legnagyobb részvényese, KoGuan Leo új CEO-t követel az autógyártó élére, hogy Musk inkább a másik két cég (SpaceX és Twitter) ügyeivel foglalkozhasson. “Elon magára hagyta a Teslát. A cégnek szüksége van, és meg is érdemel egy olyan CEO-t, aki teljes munkaidőben végzi a dolgát.” – fakadt ki egy tweetben a befektető, aki azt kéri a vállalat igazgatótanácsától, hogy találjanak Musk helyett egy utódot, úgy, ahogy az Apple is megtalálta Tim Cookot, miután a vállalat ikonikus CEO-ja, Steve Jobs elhunyt. 

 

A Tesla részvényei a tavalyi év azonos időszakához képest 55 százalékkal gyengébben állnak, Musk lényegében apokaliptikus állapotokat eredményező Twitter-felvásárlása óta a Tesla értéke 225 milliárd dollárral csökkent (leradírozva Musk nevét a leggazdagabbakat listázó összeállítások első helyéről). Bár KoGuan Leo azt hangoztatja, hogy a Tesla részvényei még 160 dolláron is alulárazottnak minősülnek, és további dollármilliókat tervez befektetni a cégbe, a kijelentés annak fényében erős, hogy eközben Elon Musk folyamatosan adja el a saját részvényeit – eddig több mint 35 milliárd dollár értékben vált meg a papíroktól.   

KoGuan Leo 22,7 millió részvény tulajdonosa volt szeptemberben, melyek értéke közel 3,57 milliárd dollár, a tweetjeinek kiposztolása után néhány órával kiderült, hogy Elon Musk újabb, közel 3,7 milliárdnyi részvényt adott el.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat elon musk SpaceX technológia tesla Twitter Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2024. június 20. 05:05 Pénz, Vállalat

Miért emelik a cégek az áraikat a várható idei infláció többszörösével?

A béremelésekhez és a verseny hiányához is köze van annak, hogy néhány szolgáltató szektorban a tavalyi inflációt közelítő mértékben emelték idén az árakat.

Torontáli Zoltán
2024. június 18. 16:30 Tech, Vállalat

Közép-kelet-európai versenytársak szorítják ki a magyar tőkét a magyar e-kereskedelemből

A Foxpost eladása újabb jele annak, hogy a régióban hosszabb távon a magyar cégek nem rúgnak labdába.

Hajdu Miklós
2024. június 12. 19:09 Vállalat, Világ

Milliókkal drágulhatnak a kínai autók Magyarországon az új vámok miatt

Csorbulhat a kínai elektromos autók árelőnye az európai modellekhez képest, de teljesen nem fog eltűnni.

Fontos

Mészáros R. Tamás
2024. június 19. 05:03 Közélet

Az EU-csatlakozás korunk legnagyobb gazdasági csodája

A 2004-es bővítés globális összevetésben is példátlan felzárkózást hozott a térségünkben. Egy erről szóló friss tanulmány a magyar gazdaságpolitikát és az ukrán csatlakozásról szóló vitákat is más megvilágításba helyezi.

Torontáli Zoltán
2024. június 18. 05:03 Élet, Pénz

Egyre bátrabban szabotálják a kártyás fizetést éttermek és kis üzletek

Ez akkor szokott történni, amikor érzik, hogy a vásárlók is partnerek, de arra is utalhat, hogy nő a gazdaságon belül a szürke zóna.

Stubnya Bence
2024. június 17. 05:45 Közélet

A gazdasági helyzet eddig Magyar Pétert segítette, 2026-ig viszont már inkább a Fideszt fogja

A gazdaság gyengélkedése rontotta a kormánypárt mostani eredményét, a Tisza párt eredményét pedig javíthatta. 2026-ig ez a hatás fokozatosan átfordul majd.