Hírlevél feliratkozás
Nagy Zsolt
2022. december 16. 10:41 Vállalat

“Elon magára hagyta a Teslát” – új CEO-t követel a vállalat harmadik legnagyobb részvényese

Miközben Elon Musk egyszerre három céggel próbál zsonglőrködni, a piac nem díjazza a mutatványt, a zuhanó részvényárak miatt egyre idegesebbek a Tesla befektetői. A helyzet odáig fajult, hogy a Tesla harmadik legnagyobb részvényese, KoGuan Leo új CEO-t követel az autógyártó élére, hogy Musk inkább a másik két cég (SpaceX és Twitter) ügyeivel foglalkozhasson. “Elon magára hagyta a Teslát. A cégnek szüksége van, és meg is érdemel egy olyan CEO-t, aki teljes munkaidőben végzi a dolgát.” – fakadt ki egy tweetben a befektető, aki azt kéri a vállalat igazgatótanácsától, hogy találjanak Musk helyett egy utódot, úgy, ahogy az Apple is megtalálta Tim Cookot, miután a vállalat ikonikus CEO-ja, Steve Jobs elhunyt. 

 

A Tesla részvényei a tavalyi év azonos időszakához képest 55 százalékkal gyengébben állnak, Musk lényegében apokaliptikus állapotokat eredményező Twitter-felvásárlása óta a Tesla értéke 225 milliárd dollárral csökkent (leradírozva Musk nevét a leggazdagabbakat listázó összeállítások első helyéről). Bár KoGuan Leo azt hangoztatja, hogy a Tesla részvényei még 160 dolláron is alulárazottnak minősülnek, és további dollármilliókat tervez befektetni a cégbe, a kijelentés annak fényében erős, hogy eközben Elon Musk folyamatosan adja el a saját részvényeit – eddig több mint 35 milliárd dollár értékben vált meg a papíroktól.   

KoGuan Leo 22,7 millió részvény tulajdonosa volt szeptemberben, melyek értéke közel 3,57 milliárd dollár, a tweetjeinek kiposztolása után néhány órával kiderült, hogy Elon Musk újabb, közel 3,7 milliárdnyi részvényt adott el.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat elon musk SpaceX technológia tesla Twitter Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.

Bucsky Péter
2024. július 23. 05:19 Közélet, Vállalat

A pénz már a Molnál van, de jobb lesz-e a magyar hulladékos rendszer?

Fél év alatt elvitte a Mol az ágazati profit harmadát, miközben nőtt a hazai hulladékgyűjtés és kezelés korábban átlagosnak számító költségszintje.

Jandó Zoltán
2024. július 22. 11:54 Adat, Vállalat

Magyar olajellátás: „ha Al Caponéval üzletelsz, legyen B-terved”

Nagyobb a füstje, mint a lángja a Lukoil-ügynek: nem valószínű, hogy az orosz olajipari cég ukrajnai szankcionálása komoly gondokat okozna a hazai energiaellátásban.

Fontos

Bucsky Péter
2024. július 25. 18:19 Élet, Pénz

Tele van kérdőjelekkel az álomszerű utasszám-növekedés, amit a MÁV kommunikál

Egyelőre nem látszik, hogy az ország- és vármegyebérletek bevezetése óta érdemben nőtt volna a közösségi közlekedést választók száma.

Jandó Zoltán
2024. július 24. 05:46 Adat

Csak egy rekordot hagyott érintetlenül Magyarország eddigi legdurvább hőhulláma

Végül 15 napig volt érvényben hőségriasztás, de hétfőre is meg lehetett volna hosszabbítani. Az abszolút melegrekord nem dőlt meg, de sok más csúcs igen.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 13:52 Adat, Pénz

Keveset költünk a kormány terveihez képest, és még a megtakarítást sem állampapírba tesszük

A magyar lakosság nem hajlandó jelentősen növelni költéseit, inkább megtakarít, az viszont átrendeződött, hogy hova teszi a pénzét.