Hírlevél feliratkozás
Nagy Zsolt
2022. december 16. 10:41 Vállalat

“Elon magára hagyta a Teslát” – új CEO-t követel a vállalat harmadik legnagyobb részvényese

Miközben Elon Musk egyszerre három céggel próbál zsonglőrködni, a piac nem díjazza a mutatványt, a zuhanó részvényárak miatt egyre idegesebbek a Tesla befektetői. A helyzet odáig fajult, hogy a Tesla harmadik legnagyobb részvényese, KoGuan Leo új CEO-t követel az autógyártó élére, hogy Musk inkább a másik két cég (SpaceX és Twitter) ügyeivel foglalkozhasson. “Elon magára hagyta a Teslát. A cégnek szüksége van, és meg is érdemel egy olyan CEO-t, aki teljes munkaidőben végzi a dolgát.” – fakadt ki egy tweetben a befektető, aki azt kéri a vállalat igazgatótanácsától, hogy találjanak Musk helyett egy utódot, úgy, ahogy az Apple is megtalálta Tim Cookot, miután a vállalat ikonikus CEO-ja, Steve Jobs elhunyt. 

 

A Tesla részvényei a tavalyi év azonos időszakához képest 55 százalékkal gyengébben állnak, Musk lényegében apokaliptikus állapotokat eredményező Twitter-felvásárlása óta a Tesla értéke 225 milliárd dollárral csökkent (leradírozva Musk nevét a leggazdagabbakat listázó összeállítások első helyéről). Bár KoGuan Leo azt hangoztatja, hogy a Tesla részvényei még 160 dolláron is alulárazottnak minősülnek, és további dollármilliókat tervez befektetni a cégbe, a kijelentés annak fényében erős, hogy eközben Elon Musk folyamatosan adja el a saját részvényeit – eddig több mint 35 milliárd dollár értékben vált meg a papíroktól.   

KoGuan Leo 22,7 millió részvény tulajdonosa volt szeptemberben, melyek értéke közel 3,57 milliárd dollár, a tweetjeinek kiposztolása után néhány órával kiderült, hogy Elon Musk újabb, közel 3,7 milliárdnyi részvényt adott el.

Vállalat elon musk SpaceX technológia tesla Twitter Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Váczi István
2023. március 21. 17:59 Vállalat

Heteken belül hozzájuthatnak pénzükhöz a Wizz Air pórul járt utasai

A légitársaság vezérigazgatója elismerte, hogy tavaly nyáron lényegében összeomlott a működésük, de szavai szerint hamarosan felszámolják ennek következményeit.

Fabók Bálint
2023. március 21. 08:38 Vállalat

Példátlan, ahogy az eddigi egyik legnagyobb tranzakcióval kimentették a svájci bankot

Precedensértékű, hogy a svájci állam a részvényesek megkerülésével bírt rá egy magánintézményt a tulajdonosváltásra.

Jandó Zoltán
2023. március 20. 10:06 Vállalat

Megindult a licit a bukott magyar ásványvízkirály egymilliárdos jachtjáért

Két jelentkező biztos van a 34 méteres luxushajóra, ennyi licit ugyanis már érkezett. A vevőjelölteknek 30 milliós előleget kellett letennie.

Fontos

Nagy Zsolt
2023. március 23. 11:39 Tech

Túl gyorsan fejlődik a ChatGPT, a szabályozás csak fut utána

Geopolitikai dilemmák és etikai aggályok sora övezi az utóbbi évek legizgalmasabb technológiai újításának előretörését.

Krekó Péter
2023. március 22. 17:34 Világ

Magyarország külpolitikáját a tehetetlenségi erő viszi előre

A magyar külpolitika, öndefiníciójával ellentétben, nem realista, érdekelvű és rugalmas, hanem éppen hogy ideologikus, dogmatikus és rugalmatlan.

Váczi István
2023. március 22. 15:17 Világ

Csillogóan berendezett kirakat lett csak a Putyin-Hszi találkozó

Szép szavakból nem volt hiány, de az orosz-kínai partnerség már nem korlátok nélküli, és egyelőre új gázvezeték sem épül.