Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. október 5. 12:51 Vállalat

Új konkurenciát kaptak a nagy drogériák, a Kifli.hu után újabb cseh szereplő érkezett a magyar piacra

A magyar online kiskereskedelmi térben évek óta nagyon aktívak a cseh gyökerű cégek, elég csak a Mall.hu-ra vagy a Kifli.hu-ra gondolni, amely egyaránt a regionális terjeszkedés jegyében jelent meg nálunk és jelentős piaci szereplő lett.

Ebbe a sorba most a Pilulka is beállt. A cég márkaneve magyarul tablettát jelent, de meglepő módon nem fordítják magyarra, ahogy például a Rohlik tette a Kiflivel. A Pilulka.hu a magyar kiskereskedelmi viszonyok között leginkább egy drogéria áruválasztékát kínálja, a tabletta elnevezés arra utal, hogy az üzleti modellben a gyógyszertár is benne lehet, de pillanatnyilag Magyarprszágon online módon nem lehet gyógyszert értékesíteni (de például étrend-kiegészítőket igen).

A cég országos kiszállítással állapodott meg a GLS és a Packeta átvételi pontjaira, legfeljebb háromnapos szállítási határidőket vállal, és 15 ezer forintos kosárértéktől nem számít fel szállítási díjat.

Grósz Béla, a Pilulka magyar vezetője azt mondta nekünk, a legtöbb esetben reális, hogy másnapra kiszállítják a megrendelt termékeket.

Martin Kasa, a Pilulka vezetője a Seznam Zprávy cseh lapnak többek között azt mondta, hogy egy-egy új piacra való belépés több tízmillió cseh koronás költséggel jár, a nevet nem fordítják le a helyi nyelvre akkor, ha úgy látják, hogy a vásárlók jól fogadják az eredetit. Magyarország után pár héttel Ausztriában is megjelennek a szolgáltatással, és a terjeszkedéshez a már kiépített infrastruktúrát használják fel: a magyar rendeléseket a szlovákiai, az osztrák megrendeléseket pedig a csehországi raktárból szolgálják ki.

A cégcsoportot 2013-ban alapította a Kasa testvérpár, Martin és Petr. Az online kereskedelem mellett ma már 140 fizikailag is létező üzletük van, a céget 2020-ban bevezették a prágai tőzsdére, a nagy dobás pedig a tervek szerint a németországi megjelenés lesz.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat drogéria online kiskereskedelem Pilulka Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Hajdu Miklós
2024. március 31. 04:32 Élet, Vállalat

Hosszú út vezetett odáig, míg ismét magyar céghez kerül a Boci csokoládé

Élénk visszhangot váltott ki, amikor a Nestlé húsz éve Csehországba vitte az édesség gyártását, amelynek eredete közel száz évre vezethető vissza.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.

Kiss Péter
2024. április 11. 04:34 Pénz

A kínai ingatlanpiaci válság Amerikával ellentétben nem fog rendszerszintű krízissé fajulni

Az ország új növekedési modellje már nem az ingatlanpiacra fog támaszkodni, így annak gazdasági súlya tovább csökken, és ez a részvénypiacra is hatással lesz.

Hartvig Áron
2024. április 10. 04:34 Közélet

Ezentúl csak akkor lesz napelem a magyar háztartásokban, ha a hozzá tartozó akkumulátorra nagy támogatás jár

A jelenleg zajló háztartási napelempályázat egy dolgot már a lezárása előtt bizonyított: akkumulátorok nélkül többé nem kerülnek napelemek a háztetőkre.