Hírlevél feliratkozás
Debreczeni Anna
2019. június 17. 13:13 Vállalat

Pénztengerben fürdenek a magyar biztosítók, de az autóipar fejlődése ellenük dolgozik

Bár évtizedes távlat, míg az önvezető autók a piaci folyamatokat befolyásoló mennyiségben jelennek meg az utakon, a vezetési biztonságot növelő technológiák fejlődésének hatása nemzetközi szinten már most érzékelhető a biztosítói díjbevételeken. Pontosabban, azok csökkenésén. A sávtartó, a tolatóradar, a beállássegítő és hasonló rendszerek elterjedésével ugyanis egyre kevesebb a káreset, és ennek bevételcsökkentő hatása van a piacra – mondta nekünk Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) elnöke a szövetség által szervezett sajtóbeszélgetésen.

A hosszú táv 2050-t jelenti a KPMG egyik önvezető autókról készített tanulmányában: prognózisuk szerint az Egyesült Államokban csaknem kétharmadával csökken majd ekkorra az autóbalesetek után kifizetett összeg, ami végső soron az egész piac zsugorodását okozza. Mivel csökken az autózás kockázatossága, ők is kisebb haszonnal tudnak majd erre biztosítást értékesíteni.

Nem kell messzire menni, a légi közlekedés tálcán kínálja a párhuzamot: mivel az automatizáció biztonságosabbá tette a repülést, a biztosítók díjbevételei ebben a szektorban már hosszú ideje lejtmenetben vannak.

Egyelőre azonban Magyarországon még nőnek a biztosítók bevételei, nem is kicsit:

csak a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások (kgfb) díjbevételei tavaly 15 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit a Mabisz adatai szerint.

Ezzel a kgfb meg is nyerte a biztosítási típusok közötti versenyt, ha az abszolút számokat nézzük.

Arányaiban is a kgfb a legnagyobb szereplő, a díjbevételeket nézve a nem-életbiztosítások kategóriájának csaknem harmadát, a cascóval együtt pedig majdnem a felét teszi ki, mintegy 260 milliárd forintot. Jó évet zárt egyébként az egész biztosítási szektor 2018-ban,

a díjbevételek átlépték az álomhatárnak tekintett 1000 milliárdot, amin nagyjából egyenlően osztozik az élet és a nem-élet ág.

Az egyre biztonságosabb autózás említett amerikai trendje Magyarországon még nem érzékelhető, mert a javuló baleseti tendencia csak pár évvel eltolva, a nyugati használtautók behozatalával jelenik meg. Tavaly is jelentősen, több mint 10 százalékkal nőtt a kgfb-k kárráfordítása – ez az az összeg, amit a biztosítók kifizetnek egy káreset után. A képet árnyalja, hogy ebben nem csak a tavaly majdnem évtizedes rekordot döntő személyi sérüléses közúti balesetek növekvő száma van benne, hanem az is, hogy drágulnak az alkatrész- és szervízdíjak, de a munkaerőköltség is egyre magasabb.

Pandurics Anett azt mondja, szakmai viták folynak arról, hogy kié a felelősség, ha egy önvezető autó balesetet okoz. A megszokott egyéni felelősségbiztosítások szinte elvesztik az értelmüket, hiszen ezeknek az autóknak épp az a lényegük, hogy automata vezetési üzemmódban akár újságot is olvashasson benne az ember. A Mabisz elnöke szerint a jövőben ezért feltehetően a nagy autógyártók kötnek majd termék felelősségbiztosítást globálisan, az összes általuk gyártott járműre. De mégsem ilyen egyszerű a képlet, mert hiba esetén hiába terheli a rendszert a felelősség, az autóban ülő ember adott esetben beavatkozhat az eseményekbe.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA gyalogost gázoló önvezető autó időben fékezhetett volna, de nem engedték nekiMegjött az előzetes jelentés a halálos balesetről, és kiderült, hogy az Uber alaphibákat vétett.

Elon Musk, a Tesla alapító-vezérigazgatója már be is lengette, hogy hónapokon belül saját biztosítási konstrukcióval áll elő az autóihoz, mivel a hagyományos biztosítások túl drágák a modelljeire. Ehhez elég nagy helyzeti előnye van, hiszen jól ismeri a vásárlóit: rengeteg adat áll rendelkezésre a vezetők szokásaikról, amelyek alapján várhatóan egészen személyre szabott biztosítást tudnak majd kötni a Teslával.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkGreenGo: ha lesz önvezető autó, lecseréljük a teljes flottátAz önvezető autó drágább, de üzemeltetni olcsóbban lehet, ám ha ez a két változás kioltja egymást, de akkor üzleti szempontból van egyáltalán értelme az egésznek?

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat autó biztosítás MABISZ önvezető autó Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Nagy Zsolt
2024. március 26. 04:37 Vállalat

Dollármilliókat spórol a gyártóknak egy magyar fejlesztés, ami megmutatja, hogyan lehetnek extra hatékonyak

Az EPIC Innolabs adatelemzéssel és szimulációk készítésével segíti a termelés optimalizálását többek között olyan multiknak, mint az Audi vagy az Apollo Tyres.

Torontáli Zoltán
2024. március 20. 12:40 Adat, Vállalat

Egyre összetettebb problémát jeleznek a magyarországi munkaerőköltség, bér és árfolyam adatok

Gyors ütemben nő Magyarországon a munkaerő költsége, euróban nézve is, a dolgozók azonban még nagyobb béremelést szeretnének. Mi lesz így ebből?

Torontáli Zoltán
2024. március 14. 09:11 Vállalat

A Bookingot milliárdokra büntette a GVH pszichés nyomásgyakorlás miatt, mit fog csinálni most a Temuval?

A Booking nyomásgyakorlása piskóta a Temu gyakorlatához képet, sőt ez a fajta marketing a Temu működésének lényege. Ezt kaszálhatja el a magyar hatóság a magyar e-kereskedők panaszára indított eljárásban?

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.