Hírlevél feliratkozás
Mészáros R. Tamás
2021. február 22. 16:13 Tech, Világ

A techszektor maga alá gyűrné, de minimum megcsapolná az autóipart

Az autók kerekes számítógépek lesznek, az autós cégek pedig bérgyártókká válhatnak - már ha belemennek ebbe az előnytelen alkuba.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2021. február 13. 15:58 Tech

A digitális oltásigazolás technológiája rég kész, mégis elég nehéz lesz bevezetni

Nem mindegy, hogy milyen adatokat tud rólunk és mit tehetünk majd azzal az applikációval, amit a mobilunkra telepítünk.

Tovább olvasom

Milyen érmével lehet elvinni a bevásárlókocsit, 100, 50 vagy 20 forintossal, mivel helyettesíthető külföldön például az 1 eurós érme, illetve hova tette az ember azt a bizonyos spéci műanyag lapocskát, amivel a rendszer működik? Csupa olyan kérdés, amely értelmetlenné válhat, ha a Németországban már tesztelt új megoldást bevezetik.

Tovább olvasom

Tavaly nyáron a kelet-európai nagyvállalatok 13 százaléka mondta azt, hogy a bevételének több mint 20 százalékát várja digitális értékesítési csatornából, ám idén év végére ez az arány várhatóan 47 százalékra emelkedik - ez derült ki az IDC piackutató és a világ egyik vezető informatikai cége, az Oracle közös régiós felméréséből.

Tovább olvasom

Avatar
2021. január 22. 12:19 Tech

A jövő aligha alapulhat kizárólag megújuló energiatermelésen

További technikai áttörések kellenek ahhoz, hogy végleg megszabaduljunk a fosszilis energiahordozók égetésétől.

Tovább olvasom

Minden korábbinál többet, 501,3 milliárd dollárt költött a világ megújuló energetikai beruházásokra, elektromos autókra és más olyan technológiákra, amelyek a fosszilis energiaforrásoktól történő elszakadást segítik.

Tovább olvasom

A sport területén már sikeresen alkalmazott távolságtartásra sarkalló karkötők használatát egyre több vállalat vezetheti be. Az eszközök azonnal jelzik, ha viselőik túl közel kerülnek egymáshoz – jórészt ennek is köszönhető, hogy a technológiát használó, zömmel amerikai sportligákban szereplő csapatok körében sikerült megúszni a tömeges megbetegedéseket.

Tovább olvasom

A román versenyhivatal 32,3 millió lejre (2,4 milliárd forintra) büntette meg a Dante Internationalt erőfölénnyel való visszaélés miatt - írja a Romania Insider. A Dante International a tulajdonosa Románia legnagyobb webáruházának, az Emagnak, amely Magyarországon is piacvezető.

Tovább olvasom

A koronavírus járvány kétségtelen legnagyobb nyertese a technológiai szektor. Legalábbis azok az ismert tech-cégek, amelyeknek  részvényeivel tőzsdén kereskednek. Nem olyan egyértelmű azonban a helyzet, ha összességében a technológiai cégek, különösen a startupok helyzetét vizsgáljuk.

Tovább olvasom

Fabók Bálint
2020. december 27. 07:43 Tech, Vállalat

Csóró programozóból lett Románia leggazdagabb embere, vezetésével munkahelyek százmilliói fognak megszűnni

Bukaresti garázscégből pár év alatt a világ egyik legfelkapottabb technológiai cége lett a UiPath, amely élen jár az irodai munkahelyek automatizálásában.

Tovább olvasom