Hírlevél feliratkozás
Straub Ádám
2019. július 14. 15:02 Tech

Megéri lemondani a kábeltévé-előfizetést?

Az amerikaiak 35 százalékának már nincs kábeltévé-előfizetése, itthon azonban még nem olyan egyértelmű, hogy jó döntés csak a streamingszolgáltatókra hagyatkozni.

Tovább olvasom

Avatar
2019. július 8. 06:18 Tech, Vállalat

Olyan jól megy a magyar programozósuliknak, hogy már a régióban terjeszkednek

A veszteséges működés tavaly már inkább kivétel volt mint alapszabály, a piacon beindult a konszolidáció, páran kiszálltak. A Green Fox és a Codecool azonban elindult meghódítani a régiót.

Tovább olvasom

Senki sem tudja, miért tűnhetett jó ötletnek elkészíteni az appot, ami bárkit levetkőztet. A DeepNude rendkívül egyszerű dologra volt képes: adtak neki egy bikinis képet, és a programot futtató számítógép erőforrásaitól függően fél-egy perc alatt levette a bikinit a képről. Esetleg a bugyit is. Ezt eddig bármelyik jobb Photoshop mester is meg tudta tenni. Emellett a DeepNude elvben teljes ruhákat is el tudott tüntetni. A gyakorlatban azonban ezeknél már gyakorta hibázott az algoritmus.

Tovább olvasom

Meglepőnek tűnhet, de a több tucat tonnát nyomó repülőgépek tervezése során nagyon fontos szempont, hogy a lehető legkevésbé károsodjanak, ha esetleg a hozzájuk képest elenyésző tömegű madarakkal ütköznének. A légi közlekedés biztonságára komoly veszélyt jelentenek az efféle balesetek, ezért a gyártók alapos tesztek során szimulálják, hogy mi történne az új modelljeikkel, ha nekiszállna egy-egy madár.

Tovább olvasom

(A szerző a HOLD Alapkezelő portfóliómenedzsere, a cikk az Alapblogon is megjelenik)

Tovább olvasom

Straub Ádám
2019. június 29. 16:40 Tech

Egymillió forintot is könnyen el lehet szórni esküvői fotókra és videóra

Van, aki már 120 ezer forint körüli összegért szállít 70-80 képet a szertartásról, míg egy fullos csomagban ezer kép is lehet, egymillió forintért.

Tovább olvasom

Mark Zuckerberg és cége most tényleg belecsapott a lecsóba. Egy ártatlannak, sőt már-már jószolgálatinak tűnő bejelentéssel hatalmas ellenfelek komoly seregét húzta magára. Nézzük sorba, mi történt a héten.

Tovább olvasom

A kétkerekű közlekedési eszközök között az elektromos biciklik számítanak az utóbbi évek egyik slágertermékének. Magasabb árfekvésük miatt egyelőre inkább Európa nyugati felén különösen népszerűek, de nálunk is egyre többet látni belőlük az utakon.

Tovább olvasom

A 2010-es kormányváltás után legalább fél évtizedig úgy nézett ki, hogy a kormány nem akarja ösztönözni a napenergia terjedését, vagy legfeljebb csak abban az intézményi körben, amely részesülhetett az uniós támogatásokból. Az alacsony kamatok és a napelemekre 2015-ben bevezetett magas termékdíj 2018-as felére csökkentése aztán a lakossági körnek is meghozta a kedvét, és az utóbbi egy-két évben egymás után jelentették be vagy adták át az energiatermelő vállalatok nagy napelemparkjait is.

Tovább olvasom

A Facebook megerősítette, hogy 2020-tól saját valutát vezet be Libra néven. A fizetőeszközről napok óta terjengenek a találgatások, így bejelentése nem nagy meglepetés, a részletekkel azonban csak most állt elő a cég.

Tovább olvasom