Hírlevél feliratkozás

Bár az Egyesült Államokban a járvány miatt kilakoltatási moratórium van érvényben, a hirtelen megugró munkanélküliség miatt sokan nem tudják fizetni a bérleti díjakat, és emiatt előfordul, hogy a lakástulajok mégis megpróbálják a jogi kiskapukat kihasználva kilakoltatni a nemfizető bérlőiket.

Tovább olvasom

Az elektromos hálózatról tölthető, avagy plug-in hibridek egyre népszerűbbek a vásárlók körében, a gyártók pedig úgy beszélnek róluk, mint amelyek a technológia jelenlegi szintjén megfelelő kompromisszumot kínálnak a hatótávolság és a környezetvédelmi szempontok között. Idén Európában nagyjából 50 új tölthető hibrid modellt dobtak piacra, így a vásárlók már mintegy száz típusból válogathatnak.

Tovább olvasom

Avatar
2020. szeptember 19. 16:18 Tech

A mobilozási szokásaink elárulják, hogy van-e munkánk

A mesterséges intelligencia segítségével meg tudják mondani a kutatók, hogy ki vesztette el az állását, ami segítheti a gazdaságpolitikát a mostani helyzetben.

Tovább olvasom

Avatar
2020. szeptember 17. 17:11 Tech

Csökkenhet a jólét, ha nagyon gyorsan tisztább Földet szeretnénk

Az emberek szívesen áldoznak arra, hogy zöldebb legyen a környezet, de van egy pont, ahol a költségek már fájnak.

Tovább olvasom

Elektromos bicikli, kisméretű elektromos autó vagy tetővel ellátott e-moped - a kerékpárjairól ismert német Canyon egy olyan járművet tervezett, amely ezek közül egyszerre mindegyik és igazán egyik sem.

Tovább olvasom

Avatar
2020. szeptember 6. 07:45 Tech

Lebuktatjuk az autóneppert vagy magunkat verjük át?

A használt autós csalások megelőzésére léteznek állami és piaci megoldási kísérletek is, de egy gombnyomásos, teljesen biztonságos információs oldal nincs.

Tovább olvasom

Avatar Avatar
2020. szeptember 4. 20:01 Tech

Hogyan lehet a jövő a magyar kutatás-fejlesztésé?

A járvány új lehetőségeket nyit meg a k+f-ben, de egyelőre néhány nagyvállalat döntésétől függ, hogy ezekkel élhetnek-e majd a magyar kutatók.

Tovább olvasom

Tavaly történt meg először, hogy az új erőműveken belül már a szél- és a napenergia került többségbe – derül ki a Bloomberg energetikai kutatócégének adatsorából.

Tovább olvasom

Valószínűleg mindenki találkozott már azzal a jelenséggel, hogy a különböző márkák meglehetősen eltérő módon használják az elvileg éppen a vásárlók dolgát megkönnyíteni hivatott ruhaméreteket. Ez a probléma még inkább súlyossá vált a tavaszi hónapokban, hiszen a bezárt üzletek miatt a felpróbálás sem jöhetett szóba, egy még ki nem próbált márkánál pedig gyakran lutri a vásárlás.

Tovább olvasom

Straub Ádám
2020. augusztus 15. 17:18 Tech

Végigcsináltuk az állami online informatikusképzést

A tanfolyam legutóbb az összeomlott vizsgafelület miatt került be a hírekbe, de a sikerrel vizsgázók sem tudhatják még pontosan, hogyan tovább.

Tovább olvasom