Hírlevél feliratkozás

Egyre több neves közgazdász mutat rá arra, hogy a technológiai fejlődés szinte automatikusan növeli a vagyoni egyenlőtlenségeket, ha teljesen szabadjára engedik a piaci folyamatokat.

Tovább olvasom

Az indiai HCL Technologies felvásárolja a magyar Starschemát, amely különféle adatfeldolgozási szolgáltatásokat nyújt, és partnerei között több is megtalálható a világ legnagyobb forgalmú cégei közül.

Tovább olvasom

Pletser Tamás
2022. január 13. 06:57 Tech

Sokat kell még várni az olcsó elektromos autókra

A növekvő nyersanyagárak megakaszthatják az elektromos autók forradalmát, miközben az akkumulátorok gyártásához szükséges értékláncok kiépítése nagyon hosszú folyamat.

Tovább olvasom

Avatar
2022. január 11. 17:15 Tech, Vállalat

Néhány győztes és sok áldozat, ilyen a technikai forradalmak és a kockázati tőke világa

A kockázati tőke gyorsan jön, de gyorsan el is tűnik, a jelek szerint Közép-Kelet-Európában most egy kibontakozó regionális ciklus felszálló ágában vagyunk.

Tovább olvasom

Magyarországon nem nagyon népszerű közösségi oldal a Twitter, de ha mégis ránézel néha, alighanem szembejött már veled is egy-két ehhez hasonló, színes négyzetekből álló poszt.

Tovább olvasom

A John Deere bemutatott egy új, teljesen önvezető traktort, amely hat pár kamerával pásztázza a környezetét, és működése közben rengeteg adatot gyűjt, amit aztán mesterséges intelligenciás alkalmazásokkal értékel. A 8R jelzésű traktor (amennyiben erre engedélyt kap) képes kimenni a földekre és ott elvégezni a munkát anélkül, hogy közben bármilyen utasítást adni kellene neki.

Tovább olvasom

Avatar
2021. december 29. 17:03 Tech

Irigylésre méltó a magyar e-sport fejlődése, és ez még csak a kezdet

A járvány kezdete óta az e-sport több fontos mérföldkövet is átlépett, a következő években pedig üzleti értelemben is masszív növekedési pályára állhat.

Tovább olvasom

Nehéz helyzetben van a Pegasus gyártójaként elhíresült izraeli NSO Group, a vállalatot csőd fenyegeti, és még az is szóba került, hogy beszüntetik a kémszoftver működését – írta a Bloomberg bizalmas pénzügyi jelentések és egy bennfentessel folytatott beszélgetés alapján.

Tovább olvasom

Pintér Róbert
2021. december 28. 16:33 Tech

Mit várhatunk a technológiától 2022-ben?

Leginkább abban várható technológiai újítás, ahogyan bankolunk, az internetet használjuk, és ahogyan vásárlunk, illetve eljuttatják hozzánk a megrendelt termékeket.

Tovább olvasom

Idén továbbra is érezhető a koronavírus válság hatása az elektronikai eszközök piacán. A karantén átvészelése érdekében sokan hozták előre a vásárlásaikat; vettek például új TV készülékeket, emiatt idén csökkent a Black Friday hetére koncentrált kereslet. A chiphiány miatt a gyártók nem tudták legyártani a keresett mennyiséget bizonyos termékekből, ami felfelé tolja az árakat.  Arról, hogy mit vettek a magyarok a Black Friday-en, mi változott az elmúlt évekhez képest, és hogy mennyire ösztönzi vásárlásra a magyar fogyasztókat ez a hét, Sztupár Andreával a GfK kereskedelmi igazgatójával beszélgettünk.

Tovább olvasom