Hírlevél feliratkozás

Minden korábbinál többet, 501,3 milliárd dollárt költött a világ megújuló energetikai beruházásokra, elektromos autókra és más olyan technológiákra, amelyek a fosszilis energiaforrásoktól történő elszakadást segítik.

Tovább olvasom

A sport területén már sikeresen alkalmazott távolságtartásra sarkalló karkötők használatát egyre több vállalat vezetheti be. Az eszközök azonnal jelzik, ha viselőik túl közel kerülnek egymáshoz – jórészt ennek is köszönhető, hogy a technológiát használó, zömmel amerikai sportligákban szereplő csapatok körében sikerült megúszni a tömeges megbetegedéseket.

Tovább olvasom

A román versenyhivatal 32,3 millió lejre (2,4 milliárd forintra) büntette meg a Dante Internationalt erőfölénnyel való visszaélés miatt - írja a Romania Insider. A Dante International a tulajdonosa Románia legnagyobb webáruházának, az Emagnak, amely Magyarországon is piacvezető.

Tovább olvasom

A koronavírus járvány kétségtelen legnagyobb nyertese a technológiai szektor. Legalábbis azok az ismert tech-cégek, amelyeknek  részvényeivel tőzsdén kereskednek. Nem olyan egyértelmű azonban a helyzet, ha összességében a technológiai cégek, különösen a startupok helyzetét vizsgáljuk.

Tovább olvasom

Fabók Bálint
2020. december 27. 07:43 Tech, Vállalat

Csóró programozóból lett Románia leggazdagabb embere, vezetésével munkahelyek százmilliói fognak megszűnni

Bukaresti garázscégből pár év alatt a világ egyik legfelkapottabb technológiai cége lett a UiPath, amely élen jár az irodai munkahelyek automatizálásában.

Tovább olvasom

A július 4-i függetlenség napjára egy különleges videóval állt elő az amerikai Jimmy Donaldson a YouTube-on. A MrBeast néven működő vlogger haverjaival különböző tűzijátékokat próbált ki, az egydollárostól indulva egy 160 ezer dolláros (47 millió forintos) eszközig, amelyet a világ legdrágább tűzijátékaként jellemzett.

Tovább olvasom

Az 1989-ben alapított szlovén repülőgépgyártó, a Pipistrel nem tartozik az iparág legismertebb szereplői közé. A vitorlázógépeket és kismotoros repülőket gyártó vállalat azonban számos díjat nyert innovációival, a környezetbarát repülés egyik úttörője, és 2007-ben elkészítette a világ első kétüléses elektromos repülőjét.

Tovább olvasom

Avatar
2020. december 10. 17:48 Tech

Miért nem megoldás a klímaváltozásra a jelenlegi nukleáris technológia?

Nagy szükség lenne egy olcsó, megbízható, kevesebb hulladékkal járó és atomfegyverek gyártásának rémével nem fenyegető nukleáris megoldásra.

Tovább olvasom

Ha lakást vagy házat vásárolunk akár újonnan, akár használtan, ma már kötelező az energetikai tanúsítvány ehhez is, akárcsak egy hűtőhöz vagy porszívóhoz. Az EE-től az AA++-ig terjedő skála alapján a legjobbakba sorolt ingatlant vásárolva akár azt is gondolhatjuk, hogy nagyon sokat tettünk a környezet védelméért, hiszen egy-egy ilyen ház kifűtéséhez vagy éppen hűtéséhez alig van szükség energiára.

Tovább olvasom

A friss nyugat-európai mobiltelefon-eladási adatok fontos eltéréseket mutatnak a globális számokhoz képest. A mértékadónak tekintett IDC szerint Európában az idei harmadik negyedévben 2019-hez képest kis mértékben csökkentek az eladások, de a piac jelentős részét továbbra is a Samsung-Apple páros uralja, 35,6 illetve 28,5 százalékos részesedéssel.

Tovább olvasom