Hírlevél feliratkozás

Két jelentősnek tűnő informatikai tendert is kiírt a napokban az egészségügyi közbeszerzéseket intéző Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ). A tavaly még Állami Egészségügyi Ellátó Központ néven futó szervezet beszerzései a rendelőkben és a kórházakban is egyszerűsítenék az adminisztrációt, így a betegek, illetve az orvosok és az ápolók dolgát is.

Tovább olvasom

Stubnya Bence
2021. április 20. 06:04 Tech

Ózd elbukott a robotokkal szemben, de tudjuk, hogy ezt máshol hogyan előzhetjük meg

Az automatizálás eddig a munkaerőhiányt ellensúlyozta, tömeges munkanélküliséget nem okozott, de az oktatást át kell szerveznünk, hogy ez így is maradjon. Szalavetz Andrea kutatóval beszélgettünk.

Tovább olvasom

Egy brit-lengyel startup kifejlesztette a világ első általános fizetésre alkalmas, bőr alá ültethető mikrochipjét.

Tovább olvasom

Avatar
2021. április 13. 18:02 Tech

Magyarország Közép-Kelet-Európa gázkereskedelmi központjává válhat

Míg korábban csak két jelentős beszállítási kapacitású vezetékrendszere volt az országnak, néhány éven belül hét oda-vissza szállításra alkalmas hálózata lesz.

Tovább olvasom

A demográfiai változások és a gazdasági fejlődés, illetve az életszínvonal emelkedésének együttes hatásaként eljutottunk annak a korszaknak a küszöbére, amikor a fejlett világból nézve olcsó kínai munkások mítosza elkezd szertefoszlani. A CNBC ma hosszas összefoglalóban mutatja be azt, amire régebben még aligha számíthattunk: Kínában egyre nehezebb gyári munkásokat találni.

Tovább olvasom

Az európai cégek egyelőre komoly lemaradásban vannak az akkumulátorgyártás globális piacán, azonban az európai e-autó eladások felpörgésével, és azzal, hogy a nagy európai autógyártók felismerték a lemaradásukat, Európa az akkumulátorgyártás teljes ellátási láncának kialakításával igyekszik előre törni a világpiacon - derül ki a Bloomberg cikkéből.

Tovább olvasom

Nem bírja tovább a dél-koreai LG az okostelefon piacának kegyetlen árversenyét, és üzleti megfontolások miatt inkább kiszáll a piacról. Ahogy a BBC írja, a döntés abban az értelemben nem meglepetés, hogy a cég már januárban jelezte, mérlegeli a telefonbizniszben rejlő lehetőségeket, mivel ez az üzletága az elmúlt hat évben összesen 4,5 milliárd dollár veszteséget termelt.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2021. április 5. 07:37 Tech

Hiába szeretnénk gyorsan rengeteg oltást gyártani, ez a termék nem olyan, mint a többi

Egyedi gyártástechnológia, újfajta alapanyagok, kiépítetlen ellátási láncok, de sokszor maga a biológia is keresztbe tesz.

Tovább olvasom

Avatar
2021. április 2. 17:53 Tech

Öt dolog, amit megtanulhatunk egy sakkvilágbajnoktól

Kockázatos, ha a mély megértést, ami új dolgok megalkotásához szükséges, elcseréljük a felszínes ismeretekre.

Tovább olvasom

Az online kiskereskedelmi forgalom 2019-ben 781 milliárd forint volt, tavaly azonban a járvány miatt nagyon felgyorsult a netes értékesítés bővülése. A Reacty Digital piackutató erre vonatkozó 2020-as felmérése még folyamatban van, Pintér Róbert üzletfejlesztési igazgató azonban egy webináron azt mondta, becslésük szerint a tavalyi eredmény 1000 milliárd forint felett lesz, ami azt jelenti, hogy

Tovább olvasom