Hírlevél feliratkozás
László Pál
2023. december 29. 10:36 Podcast, Támogatói tartalom

Újra pozícióba kerültek a vevők autóvásárláskor, megint lehet alkudni

Normalizálódtak az ellátási láncok az idén, jövőre 3-4 százalék körül lehetnek az akciós THM-ek. Újra lehet alkudni az autóvásárláskor, vannak készletek is, így a magyar autóeladások is óvatosan el tudnak indulni, jövőre 5-10 százalékot nőhetnek.

Fekete Csaba, a CIB Lízing vezérigazgatója volt a G7 podcast vendége. A beszélgetést ide kattintva, vagy bármely podcast lejátszón lehet meghallgatni:

Európa a világ autópiacának nagyjából negyedét teszi ki évi 20 millió eladott autóval, amihez Magyarország mintegy 130 ezerrel járul hozzá, de ennek akár negyede is reexport lehet. Az itthoni árak ugyanis még mindig kedvezőbbek a nyugat-európaiakhoz képest, annak ellenére, hogy aki most új autót akar venni, akkor nagy szerencsével 6 millió forintnál be tud szállni, de az átlagos magyar újautó ár jóval 10 millió forint felett kezdődik. 

A globális autópiaci trendek jelenleg az elektrifikáció, az autómegosztás, a digitalizáció és az autonóm vezetés. Ezek közül az elektromos meghajtású autók terjedése jár az élen, 2021-ről 2022-re 55 százalékkal emelkedett a darabszámuk, így a világ összes autó eladásának közel 15 százalékát már ezek teszik  ki.

A növekmény legnagyobb részét Kína viszi el, ott 85 százalékkal nőttek az eladások, míg az USA-ban 55 százalékkal. Európában erősen függ a kormányzati támogatásoktól az e-autók elterjedése, de így is majdnem 20 százalékkal nőtt.

De nagyon hosszú út áll még az e-autók előtt. A világon évente eladott mintegy 90 millió autóból 10-15 millió között volt az e-autók száma. Ha továbbra is 50-60 százalékos mértékben nő évente az eladásuk, akkor csak 2045-ben jutunk el oda, hogy nagyjából fele-fele arányban legyenek a belső égésű motoros autók és az e-autók az utakon.

Magyarországon jelenleg 5 százalék az e-autók aránya az éves eladásoknál. A nemrég bejelentett 30 milliárd forintos támogatáscsomag növekedést hozhat, de komoly korlátok vannak. Az akkumulátor kapacitástól az autó bekerülési értékéig, az igénybe vehető összeg 2,8-4 millió forintig terjed. Magánszemélyek nem, csak cégek vehetik fel, de ez nem nagy korlátozás, hiszen a magas árak miatt a korábbi 20-25-ről 5 százalékra csökkent a magánvásárlók aránya az újautópiacon.

A podcast megjelenését a CIB Bank támogatta.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Podcast Támogatói tartalom autó autóvásárlás Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Holtzer Péter
2024. június 8. 05:43 Podcast

„Mindenkinek ebből kéne tanulnia” – így segíthet itthon is a világ egyik legnagyobb tanulási platformja

Egyetemi vizsgára készülve, elitgimnáziumban, de tanodákban is tanulnak már itthon az amerikai nonprofit platform oktatási anyagaiból. A 28. óra adásának vendége Lovas Eszter, a Khan Academy hazai képviselője volt.

László Pál
2024. május 28. 09:45 Podcast, Támogatói tartalom

A generatív MI olyan, mint az úthenger – dönteni kell, hogy elé állunk vagy felülünk rá

Minden cégnek jobb, ha inkább felül, és megpróbálja irányítani ezt a dolgot.

Bucsky Péter
2024. március 26. 13:11 Pénz, Podcast

A folyószámlán parkoltatott pénz aktív kezelésével több kolléga bérét kereshetik meg a kkv-k

A magyar vállalatok tízezer milliárd forintot tartanak érdemi kamat nélkül folyószámláikon, pedig tisztes hozamot kínáló, mégis likvid befektetések is elérhetők.

Fontos

Stubnya Bence
2024. június 17. 05:45 Közélet

A gazdasági helyzet eddig Magyar Pétert segítette, 2026-ig viszont már inkább a Fideszt fogja

A gazdaság gyengélkedése rontotta a kormánypárt mostani eredményét, a Tisza párt eredményét pedig javíthatta. 2026-ig ez a hatás fokozatosan átfordul majd.

Mit hoz az Európai Parlament jobbra tolódása a gazdaság számára?

Ha ellenállás bontakozik ki az EU-s költségvetési szabályokkal szemben, akkor a költségvetési lazítás irányába mozdulhatnak el a tagországok.

Hidi János Kovács Márton
2024. június 16. 05:42 Tech, Világ

Felgyorsítható a zöld átmenet, vagy bukni fogjuk a klímacélokat?

A jó trend már kialakult, de nincs elég beruházás ahhoz, hogy elérjük a párizsi klímakonferencián kitűzött klímacélt. Miben lehet mégis bízni?