Hírlevél feliratkozás
G7.hu
2020. május 3. 11:13 Podcast

Ezután: A tanároknak meg kell tanulnia, hogy nem kontrollálhatják mindig a tanulókat

Mit tanultunk a távoktatásból? Hogyan változott a hozzáállás? Írjanak-e a gyerekek is tantervet? Hogyan készítsük fel a jövő generációit olyan problémákra, amikkel még sosem találkoztunk? Mit mond nekünk egy több mint 160 esztendős iskola története? Többek között erről beszélget Litkai Gergely Moss Lászlóval, a Budapesti Eötvös József Gimnázium igazgatójával. Moss 32 éve tanít magyart és történelmet, válogatott kosárlabdázó.

A beszélgetést a fenti lejátszás gombra kattintva lehet meghallgatni, emellett az adások a G7 szokásos csatornáján is megjelennek, erre érdemes feliratkozni akár Spotify-on, akár bármilyen podcast-alkalmazásban.

Moss szerint a távoktatásba való átállásnál látványossá vált, hogy a tanárok milyen mókuskerékben vannak: azt gondolták, hogy ha két hét lazítás van, akkor teljesen szétesik a tanév. Az átállás nagyjából ennyi ideig tartott, de erre szükség is volt.

A tanároknak el kell engednie a jövőben, hogy mindig kontrollálják a gyerekeket, mondta Moss. A hagyományos hozzáállás szerint tanárnak és diáknak jelen kell lennie egy térben, hogy megtörténhessen az oktatás, de ez már a járvány és a kényszerű távoktatás előtti időkben sem volt igaz.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEzután: Nem biztos, hogy jót tesz a környezetnek a home officeValóban jó a távmunka a környezetnek? Mit hasznosíthatunk a mostani tapasztalatokból? Sok más mellett ezekről beszélgetett Litkai Gergely Bart István klímapolitikai szakértővel.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEzután: Katasztrófasorozat jön, de ezt nem közvetítik majd a híradókIndul a G7 és a Dumaszínház új podcastja, az Ezután. Litkai Gergely beszélget Feledy Botond külpolitikai szakértővel arról, hogy mit várhatunk a koronavírus utáni világban.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Podcast oktatás távoktatás Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Bucsky Péter
2024. március 26. 13:11 Pénz, Podcast

A folyószámlán parkoltatott pénz aktív kezelésével több kolléga bérét kereshetik meg a kkv-k

A magyar vállalatok tízezer milliárd forintot tartanak érdemi kamat nélkül folyószámláikon, pedig tisztes hozamot kínáló, mégis likvid befektetések is elérhetők.

Bucsky Péter
2024. február 10. 04:38 Podcast

Egy évszázaddal később is kimutathatók az oktatáspolitikai döntések hatásai

A Klebelsberg-korszak általános iskolái jobban ellenálltak a falusi iskolák bezárásának. A népességfogyás miatt ma a kisvárosi gimnáziumok kerültek veszélybe.

László Pál
2024. február 6. 15:35 Podcast, Támogatói tartalom

Űrhajós nem, influencer annál inkább lenne a legtöbb általános iskolás

Az alfa generációs magyar gyerekek 55 százaléka már pénzt is keresett, kétharmaduk a technológia segítségével, felük közösségi média platformokon, míg negyedük online streamelésen keresztül jutott bevételhez.

Fontos

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.