Hírlevél feliratkozás
Stubnya Bence Bucsky Péter
2024. október 21. 10:52 Adat, Élet

Visszaszorulóban van Magyarországon az éjszakai munka

Csökkent az este vagy éjjel rendszeresen dolgozó magyarok aránya az elmúlt bő öt évben – ez derült ki a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján, amelyeket a G7-nek küldtek el.

 
  • Londonban tavaly a város munkavállalóinak negyede, 1,32 millió ember dolgozott éjszakánként egy érdekes friss kutatás szerint. Ez csökkenés a 2017-es 30 százalékhoz képest.
  • Itthon országosan a 2019-es 11,2 százalékról az idei év közepéig 8,8 százalékra csökkent az éjjel vagy este rendszeresen dolgozók aránya.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA magyarok töltötték a legtöbb időt munkával tavaly az EU-banA nemzeti ünnepeket, a munkahét hosszát és a szabadságokat is figyelembe csaknem ötödével többet dolgoztak a magyarok, mint a legkevesebbet dolgozó franciák.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMire elég, hogy több időt töltünk munkában, mint a nyugat-európaiak?Hiába dolgoznak egyre többen viszonylag sok időt munkával töltve, ha olyan munkát végeznek, amelynek nem magas a hozzáadott értéke.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA magyarok negyven százaléka dolgozik olyan munkabeosztásban, ami megnehezíti a szociális életétAz uniós átlag 32 százalék, ennél jóval több magyar dolgozik rendszeresen hétvégén vagy éjszaka, vagy kiszámíthatatlanul változó beosztás szerint.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgyre több cég ad végtelen szabadnapot, mégis ők járnak jól vele a dolgozók helyettA jelenség mögött egyszerre van ott az új nemzedékek találkozása a kapitalista szervezeti kultúrával, a járvány hatása, néhány amerikai sajátosság, valamint a banki és tech szféra marketinghúzása.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKevesebbet dolgozunk, mint a járvány előttA diplomások egy ideig azért többet dolgoztak, de az év végén már náluk is csökkent a heti munkaórák száma.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat Élet beosztás éjszaka munka munkaidő Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Torontáli Zoltán
2024. október 16. 10:50 Adat, Világ

Az e-autósok harmada visszatért a benzines vagy dízelautóhoz Németországban

Legalábbis azok közül, akik az idei első kilenc hónapban cserélték le a kocsijukat. A hosszabb távú kilátások ugyanakkor így sem rosszak.

Jandó Zoltán
2024. október 15. 13:36 Adat, Élet

Nagyon látványosan felülteljesít a magyar futballválogatott

A keret értékéhez képest rendkívül jó eredményeket ér el a magyar csapat, így sok erősebbnek tartott válogatottat előz meg a világranglistán.

Torontáli Zoltán
2024. október 15. 11:37 Adat, Élet

Kijött a szám arról, hogy mennyire állt földbe a magyar napelemes piac

Még csak ezerhez közelít idén a támogatással telepített háztartási napelemek száma, a piac beszűkült, döntően a még korábbról átnyúló megrendelésekből él.

Fontos

Holtzer Péter
2024. október 19. 06:04 Podcast

Már azt sem tudjuk pontosan, hogy hány gyerek jár a magyar iskolákba

Egyre kevesebbet tudunk a közoktatásról, pedig szakpolitikai elemzések nélkül át sem lehet gondolni, hogy mit kellene hosszú távon csinálni.

Váczi István
2024. október 18. 15:16 Pénz

Újabb álomhatárt tört át az arany, örülhet a nemrég bevásárló magyar jegybank

Idén már több mint 31 százalékkal drágult a nemesfém, és könnyen lehet, hogy még nincs vége az emelkedésnek.

Mészáros R. Tamás
2024. október 18. 05:14 Világ

Orbán azoktól várja a világrendszerváltást, akiknek ez nem áll érdekében

A feltörekvő országok üzleti elitje a gazdasági világrend leváltása helyett annak fenntartásán munkálkodik, és igazából így tesz a magyar kormány is.