Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2020. november 5. 13:54 Élet

A középosztálybeli családok is elkezdtek magánrepülővel járni

A kis magángépek üzemeltetői váratlan üzleti sikereknek örvendhettek idén, miközben a légitársaságok jelentős része csődközeli helyzetbe került a koronavírus miatt. A luxusrepülők utasai között ugyanis megjelentek a középosztálybeli nyugat-európai családok, akik a lezárások elől menekülve vagy épp a fertőzéstől tartva egyre gyakrabban döntöttek a privát gépek kibérlése mellett. Adam Twidell, a gépfoglalásokra specializálódott PrivateFly vezetője a Wired-nek azt nyilatkozta, hogy

a nyári szünidő alatt a magánrepülők utasainak húsz százaléka gyerek volt.

Az újabb célcsoport igényeinek a szolgáltatók is igyekeznek megfelelni, a fedélzetre a háziállatok is gond nélkül felvihetők, Twidell nemrég egy tizenhárom macskával repülő családról is hallott.

A kisgépek üzemeltetői márciusban kezdték érzékelni az addigi utasaikhoz képest jóval kevésbé tehetős családi ügyfelek sokasodását. Sokan ugyanis külföldön tartózkodtak, miközben a klasszikus légitársaságok már egyre kevesebb járatot indítottak, sőt eleve a nemzetközi repülőterek megközelítése is fokozódó problémát jelentett. A hazavágyó családok ugyanakkor magánrepülővel a hozzájuk legközelebbi reptérről egyénileg egyeztetett időpontban juthattak haza, miközben a fertőzés kockázatát is minimalizálhatták.

A nagyfokú rugalmasság és a viszonylagos biztonság miatt a nyári szezonban is népszerűek maradtak a privát gépek. Ekkorra a tavaszi lezárások jobbára megszűntek, és sokan vakációra indultak, előfordultak azonban hirtelen korlátozások is, amelyek gyors újratervezésre kényszerítették a nyaralókat. Giles Vickers-Jones, egy másik, magánrepüléssel foglalkozó vállalkozás alapítója egy brit család példáját hozta fel az amerikai lapnak:

Amikor újra bevezették a kéthetes karantént a Spanyolországból beutazókra, egy ott pihenő családot átszállítottunk Olaszországba, ahol nyugodtan folytathatták a nyaralásukat. Mivel a két helyszín között nem volt közvetlen járat, az utat csak a mi szolgáltatásunkkal tehették meg.

Persze az útiköltség a szokásos repülőjegy-áraknál jóval magasabb. Egy átlagosnak tekinthető kilencven perces út az Egyesült Királyság és Franciaország között nagyjából hatezer fontba, vagyis közel 2,5 millió forintba kerül, ami azonban szétteríthető akár több család között is – vagyis ha sikerül megszervezni egy közös családos nyaralást, akkor viszonylag megfizethető áron kötöttségektől mentes és színvonalas szolgáltatás jár, és nem csak a nagy gépeket fogadó légikikötők közelíthetők meg, hanem több ezer kisebb reptér is.

A várakozások szerint a járvány második hullámát is viszonylag könnyen átvészelhetik a kisgépek üzemeltetői. Igaz, az ősszel szokásos vállalati ügyfelek jórészt eltűntek, de a fokozódó szigorítások következtében egyrészt megint sokan kényszerülnek az útjukat váratlanul megszakítva hazatérni, másrészt a légitársaságok elkezdték lemondani a korábban meghirdetett járataikat, amelyek helyett az utazók egy része valószínűleg magángépet fog bérelni. Az utazni vágyók vagy kényszerülők pedig újra felértékelik, hogy a magánrepülővel való utazás során mindössze 20-30 személlyel kerülnek kapcsolatba, miközben egy hagyományos repülőút nagyjából 700 kontaktussal jár.

A Wired által idézett adatok szerint mindezek ellenére a kisgépek forgalma is csökkent idén, de messze nem olyan mértékben, mint az utasszállító repülőké. Az ágazat jövőjére nézve pedig kifejezetten kecsegtető, hogy idén sok új utas próbálta ki a magánrepülőket, és bebizonyosodott, hogy mindez nem csak a milliárdosok és hírességek kiváltsága. Twidell szerint a magánrepülő-utakra specializálódott cégeknek most kell meggyőzniük a repülni vágyókat arról, hogy a kisgépek használata egyáltalán nem számít luxusnak, hanem a nyugati világban a középosztály számára is elérhető alternatíva.

Élet koronavírus magánrepülőút repülés repülő Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Hajdu Miklós
2022. május 27. 16:28 Élet

A járvány után idén az infláció tépázhatja meg az önfeledt nyaralást

A rendkívül erős utazási kedv és infláció ütközésén múlik a nyári szezon sikere.

Avatar
2022. május 25. 13:34 Élet

Kétszer akkora erővel csap le az infláció a szegényebb brit háztartásokra, mint a gazdagokéra

70 százalékkal többet fizetnek a rezsiért, mint tavaly ilyenkor, az év második felében újabb nagy áremelés jöhet.

Torontáli Zoltán
2022. május 21. 17:04 Élet, Vállalat

Miért van egyre többször áruhiány az élelmiszerboltokban?

A bolt nem kap árut a nagykertől, mert az nem kap a gyártótól, mert az nem jut alapanyaghoz vagy nem tudja becsomagolni, esetleg elszállíttatni. Látványos lett a kereskedelem válsága.

Fontos

Hajdu Miklós
2022. május 27. 13:37 Adat

Akad még néhány termék, amit egyelőre nem érint az infláció

Nem minden drágult, de kérdés, hogy meddig marad így.

Debreczeni Anna
2022. május 27. 09:09 Támogatói tartalom, Tech

Mit csinálnál, ha ezentúl csak hallgatni tudnád az Instát?

Alapvető szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy a felhasználóbarát digitális világ tervezésekor gondoljunk a fogyatékossággal élő embertársainkra is.

Jandó Zoltán
2022. május 27. 06:57 Pénz, Vállalat

Olcsóbban jött Magyarországra az orosz gáz márciusban

Márciusban jóval a tőzsdei jegyzések alatti áron érkezett Magyarországra az orosz gáz. A háború kirobbanását követően egész Európa látványosan többet vásárolt az oroszoktól.