Hírlevél feliratkozás
Debreczeni Anna
2023. szeptember 14. 11:38 Adat

Jóval kevesebben fáznak Magyarországon az uniós átlaghoz képest

Az európaiak 9,3 százaléka, tízből egy ember nem tudta számára megfelelően melegen tartani lakását tavaly az Eurostat adatai szerint. Ez jelentős, 2,4 százalékpontos növekedés 2021-hez képest.

A mutató önbevalláson alapul, tehát szubjektív. Az egyes háztartások társadalmi és kulturális jellemzői erősen befolyásolják, kinek mit jelent otthonának megfelelően melegen tartása.

  • A legtöbben Bulgáriában, Cipruson, Görögországban és az Ibériai-félszigeten fáztak 2022-ben, míg Finnországban, Luxemburgban és Szlovéniában okozta a legkevesebb gondot a lakás felfűtése megfelelő hőfokra.  
  • Magyarországon az uniós átlag fele, a lakosság 4,7 százaléka érezte úgy, hogy nem tudja elég melegen tartani az otthonát.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHőcsapdában a magyar panelek lakóiA környező országokban már prioritás az épületek energiahatékonyságának növelése, Magyarországon évekkel ezelőtt leálltak azok az állami programok, amelyek segíthetnék az energiahatékonyságot javító mélyfelújításokat.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÚgy fűtöttünk mínusz 4 fokban, mintha plusz 1 lenneMegugrott ugyan a hazai gázfogyasztás a múlt heti hideg miatt, de sokkal kisebb mértékben, mint amit várhattunk volna a hőmérséklet és az elmúlt évek alapján.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKétmilliárd köbméterrel kevesebb gázt égettünk a télen, mint egy évvel korábbanEz a teljes fogyasztásunk negyede. Bár a felhasználás visszaesésében a kedvező időjárásnak is volt némi szerepe, a fő ok a gáz drasztikus drágulása volt.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat fűtés rezsi Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Stubnya Bence
2024. május 24. 05:10 Adat, Élet

Gyorsabban jövünk ki a megélhetési válságból a várakozásokhoz képest

Egyre több jel utal arra, hogy a tavalyi sokk után bátrabban fogyasztunk az év elején, mint ami várható volt. Kár, hogy az ipar közben mélyrepülésben van.

Torontáli Zoltán
2024. május 21. 10:52 Adat

Volt javulás, de még mindig korán halnak a magyarok

Tíz év alatt alig emelkedett a születéskor várható élettartam Magyarországon.

Jandó Zoltán
2024. május 17. 10:45 Adat, Közélet

Megmutatjuk, hogyan gyűltek a NER-elit ezermilliárdjai

A nyolc leggazdagabb NER-üzletember együttes vagyona tíz évvel ezelőtt még 50 milliárd sem volt, most viszont már a 2000 milliárd forintot is jóval meghaladja.

Fontos

Stubnya Bence
2024. május 23. 13:49 Vállalat

Az egész magyar gazdaság megérzi, ha le kell állnia a gödi akkugyárnak

Komoly gazdasági érdekekkel állnak szemben a civilek jogos környezetvédelmi aggályai, ezért hatalmas tétje van a másodfokú bírósági döntésnek.

Hajdu Miklós
2024. május 23. 10:43 Közélet, Vállalat

Sokmilliárdos pénzhegyen ülő állami cég került Lázár János alapítványának tulajdonába

Évről évre több milliárd forintos nyereséget ér el az a vállalat, amit most adott át ingyen az állam a Lázár János által kezelt alapítványnak.

Torontáli Zoltán
2024. május 23. 05:07 Tech, Vállalat

Három magyar élelmiszerboltlánc kezd kísérletezni a személyzet nélküli nyitva tartással

Nagy az óvatoskodás a témában, mert az indulás erősen kísérleti jellegű lesz.