Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2018. március 6. 16:48 Tech

Instagram-sztár akart lenni, milliós tartozás lett belőle

A magyar popkultúrában egyre nagyobb tere van az instagramos izmozás tömeges társadalmi jelenségként való ábrázolásának. A műmájer, magát valós erőforrásainál látványosabb életmóddal ábrázoló Instagram-sztár alakját az egyik legégetőbb társadalmi kérdésként boncolgatják az elmúlt hetek legsikeresebb magyar YouTube-slágereiben.

Az AK26-tól a Blöfföt már több mint négy millióan látták, a BSW-től a Gucci pedig egy hét alatt közel egymilliós nézettséget hozott. Az Insta-kór azonban nem csak Magyarországon, hanem világszerte szedi az áldozatait, a Business Insider például egy olyan amerikai nő esetét mutatja be, aki 10 ezer dolláros (2,5 millió forintos) tartozást halmozott fel annak érdekében, hogy Instagram-sztár lehessen.

A most 26 éves Lissette Calveiro egy gyakornoki állás miatt költözött Miamiből New Yorkban 2013-ban. Ekkor kezdte el élni luxusnak tűnő életét az Instagramon, véget nem érő brunch-okkal, drága ruhavásárlásokkal és menő nyaralásokkal. Mivel gyakornoki állása csak a közlekedési költségeit fedezte, elkezdte felélni megtakarításait, és még egy részmunkaidős bolti állást is be kellett vállalnia.

 

#GONOLES

Lissette Calveiro (@lissettecalv) által megosztott bejegyzés,

Még abban az évben visszatért Miamiba, ahol alsó-középosztálybeli fizetésért kezdett el dolgozni, de továbbra is fogytak a megtakarításai. Havi kétszáz dollárt (50 ezer forintot) költött arra, hogy soha ne lássák ugyanabban a ruhában kétszer, ezer dollárt (250 ezer forintot) költött designer táskákra, és minden hónapban utazott.

“Sokszor kizárólag az Instagram miatt utaztam. (…) Az erőforrásaim fölött költöttem. Hazugságban éltem, és egyre több lett az adósságom” – mondta a New York Postnak. Végül 2016 végén változtatott az életén, amikor visszaköltözött New Yorkba. Ekkor vált végképp fenntarthatatlanná az életstílusa, emiatt jóval kevésbé lett aktív az Instagramon. A tartozása nagy részét mostanra sikerült törlesztenie.

 

*refuses to go back to NYC*

Lissette Calveiro (@lissettecalv) által megosztott bejegyzés,

Calveiro most már bánja, hogy ilyen sok pénzt elszórt arra, hogy tökéletesnek láttassa életét. “Sok lehetőségem lett volna arra, hogy félretegyek. Befektethettem volna azt a pénzt valahova” – mondta.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech Instagram közösségi média Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Torontáli Zoltán
2024. május 13. 10:06 Adat, Tech

Nemcsak a Temu tarolása a probléma, hanem hogy kicsi a magyar piac

A csehek és a lengyelek kiugróan jók, de Románia és még Horvátország is előttünk jár az e-kereskedelmi piac mutatóiban.

Pintér Róbert
2024. május 12. 05:19 Tech, Vállalat

Kedves magyar cégvezető, mikor ébredsz rá, hogy nem lehet megúszni a digitalizációt?

Románia azért is előzhette a kanyarban Magyarországot, mert romlik a magyar kkv-k versenyképessége, aminek szerves része a digitalizáció alacsony szintje.

Torontáli Zoltán
2024. május 7. 14:03 Tech, Vállalat

Elmegy a piac a magyar e-kereskedők mellett

Vége annak az egyszerű korszaknak, amikor a Kínából nagyban megvett árut kettes szorzóval itthon simán el lehet adni.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. május 17. 10:45 Adat, Közélet

Megmutatjuk, hogyan gyűltek a NER-elit ezermilliárdjai

A nyolc leggazdagabb NER-üzletember együttes vagyona tíz évvel ezelőtt még 50 milliárd sem volt, most viszont már a 2000 milliárd forintot is jóval meghaladja.

Jandó Zoltán
2024. május 17. 05:48 Pénz, Vállalat

Hiába szeretnék sokan, nem lehet csak úgy lejönni a földgázról

Bár jelentősen csökkent a magyar vállalatok földgázfelhasználása, az ipari szereplők nagy része, ha akarna, sem tudna szabadulni a földgáztól.

Stubnya Bence
2024. május 16. 16:16 Adat, Vállalat

Nem ért véget a magyar cégek szenvedése a tavalyi csődhullámmal

Korlátozott forgalomnövekedés, csökkenő árrés és az exportáló cégek szenvedése a kereslet hiánya miatt: ezek lesznek a legnagyobb idei céges kihívások.