Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2020. augusztus 24. 12:39 Világ

A nő, akinek központi szerepe van a Bayern BL-győzelmében

A labdarúgó Bajnokok Ligáját vasárnap elhódító Bayern München kispadján rendszeresen mutatott a kamera egy fiatal, elegáns nőt, aki többek között Hasan Salihamidzic sportigazgató és Hansi Flick vezetőedző társaságában követte a lisszaboni torna meccseit. A döntő – és a korábbi meccsek – után ugyanúgy ölelkezett, ünnepelt a játékosokkal, mint a stáb bármelyik tagja.

A nő, Kathleen Krüger a klub egyik legfontosabb tagja, a Bayern csapatvezetőjeként az egész Bundesliga (a német labdarúgó-bajnokság) legbefolyásosabb női szereplője. Jelenléte azért látványos, mert a női vezetők szerepvállalása egészen kivételes a férfi fociban.

A néhány kivétel közé tartozik a francia labdarúgó-szövetség vezetője, Nathalie Boy De La Tour, a Chelsea igazgatója (egyben az orosz szupergazdag klubtulajdonos, Roman Abramovics jobbkeze), Marina Granovszkaja vagy a horvát válogatott csapatvezetője, Iva Olivari.


Az ünneplés perceiben többször is feltűnik Krüger

A jelenleg 35 éves Krüger közel tíz éve dolgozik csapatvezetőként a Bayernnél. Korábban a klub női csapatában játszott, de 24 évesen visszavonult, mivel a labdarúgásból nem tudott megélni. A női csapat segítőjeként kezdett el dolgozni, majd a Bayern akkori elnöke, Uli Hoeness kereste meg azzal, hogy legyen a sportigazgató, Christian Nerlinger asszisztense.

„Nagyon meglepett a felkérése, először nem találtam a szavakat” – idézte fel az ajánlatot később Krüger. Három évvel később, 2012-ben pedig előlépett csapatvezetőnek, és azóta is betölti a pozíciót. Krüger alapvető feladata, hogy kiszolgálja a játékosokat, mindent annak rendeljen alá, hogy csak a focira koncentráljanak.

Kathleen Krüger emeli magasba a bajnoki címért járó salátástálat idén júniusban. Fotó: AFP

Krüger koordinálja a csapat időbeosztását, felügyeli az étkezési tervet, szervezi az utazásokat, tart kapcsolatot a sajtóval, és akár közvetít az orvosi stáb és az edzők között. Lényegében minden, a csapattal kapcsolatos információ rajta megy keresztül, a vezetők közül ő az első, akihez a játékosok fordulhatnak.

A focistákon kívül egyedül ő van benne a csapat WhatsApp-csoportjában. Ha egy játékos például egy digitális mérleget szeretne kérni a hotelszobájába, akkor Krügerhez kell fordulnia. Napi szinten találkozik a játékosokkal, és elmondása szerint különösen közeli kapcsolatban áll Serge Gnabry-val, David Alabával és Joshua Kimmich-hel, akikkel magánjellegű témákról is szokott beszélgetni.

A csapatkohéziónak, a szervezettségnek különös jelentősége lehet a Bayern BL-győzelmében, ugyanis az európai topcsapatok közül talán a legkevesebb pénzből építette fel a csapatát. A vasárnapi kezdőcsapatáért mindössze 122 millió eurót fizetett (az alábbi képhez képest Perisic helyett a nyerő embernek bizonyuló Coman kezdett, akit 21 millió euróért vett a klub), míg a döntőbeli ellenfelének mindkét szupersztárja, Neymar és Kylian Mbappé is jóval többe került.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ Bajnokok Ligája Bayern München labdarúgás Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Mészáros R. Tamás
2024. május 2. 04:32 Világ

Egyre több az elektromos autó, egyre több a panasz is Kínában

A kínai vásárlók nagyobb hatótávolságot és jobb tölthetőséget várnak, nő az elektromos autókkal elégedetlenek aránya. Délkelet-Ázsiában ugyanakkor egyre jobban megy a biznisz a kínai gyártók számára.

Váczi István
2024. április 30. 04:37 Világ

Olyan lehetőség előtt áll az orosz hadsereg Ukrajnában, mint utoljára két éve

Nem sikerült kihúzniuk az ukránoknak jelentősebb területveszteség nélkül a lőszerutánpótlás és létszámbeli erősítés beérkezéséig, és az is kérdés, nem kerülnek-e még nagyobb bajba.

Avatar
2024. április 27. 04:37 Világ

Amerika részben hátat fordít a fenntarthatóságnak, Európa még kitart

Bár az ESG-célkitűzéseket mindössze néhány évvel ezelőtt állították fel, már annyi feszültséget okoztak, hogy az Egyesült Államokban részben feladták őket.

Fontos

Bucsky Péter
2024. május 3. 04:31 Adat, Közélet

Átformálta a lakáspiacot a kormány a sok százmilliárdos támogatásokkal

A legalább három gyermeket nevelőknél látványos a lakástulajdonosok arányának növekedése, a falvakban pedig fogyni kezdtek az üresen álló házak.

Torontáli Zoltán
2024. május 1. 04:34 Élet, Vállalat

Hogyan lehet olcsóbb az Afrikából ideszállított eper, mint a magyar?

Az semmi, hogy a görög-spanyol-egyiptomi szamóca olcsóbb, mint a magyar, de lassan a német-holland-belga is az lesz, ha nem fejlesztjük sürgősen az ágazatot.

Bucsky Péter
2024. április 29. 04:33 Adat, Élet

Külföldi polgármestert is választhatna több magyar település a nagy arányuk alapján

Nem feltétlenül ott él a legtöbb külföldi állampolgár Magyarországon, ahol azt a gazdasági fejlettség alapján várnánk.