Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. augusztus 4. 16:12 Vállalat, Világ

Lakókocsi-hajó hibridet kezdett árulni a Tchibo, a németek megőrülnek érte

Lakóautóhoz hasonló hajókat kezdett értékesíteni Németországban a leginkább a kávéiról ismert Tchibo, és a vásárlók megrohamozták érte a céget. Helen Rad, a Tchibo szóvivője a német Mopo magazinnak azt mondta, a július 28-tól kezdve kínált “karavánhajó” iránt hihetetlenül nagy az érdeklődés.

Fotó: Tchibo

A lakóhajót csak az év végéig árulja a Tchibo, és természetesen nem ő gyártja, hanem egy hamburgi társaság, a Deutsche Composite GmbH. Egyébként is piacon van tehát a termék, a Tchibo ezúttal az ismertségét és a marketinget teszi hozzá az értékesítéshez, illetve 6600-8500 euró árengedményt és levásárolható kuponokat is ad a vevőknek.

A karavánhajót két változatban árulják, a kisebb méretű az árengedmény nélkül 105 ezer euróba, a kicsit nagyobb verzió pedig 117 ezer euróba kerül, azaz forintra átszámolva 35 milliónál kezdődik.

A szerkezetet csak egy 15 lóerős motor hajtja, és nem tengeri használatához nem kell hajóvezetői engedély. Mivel csak 15-20 centiméteres a süllyedése, még megfenekleni sem nagyon tud. A lakóautókhoz hasonló a mérete és a berendezése, van benne egy kisebb konyha és egy mini fürdőszoba is. A jármű eleje egy óriási panorámaablak, a hátulja egy kis terasz, de fel lehet menni a tetejére, amely napozóteraszként is használható.

Fotó: Tchibo

A kisebb modell fedélzetén egyszerre öten, a nagyobb fedélzetén hatan tartózkodhatnak, a fekvőhelyek száma mindkettőben négy.

A vízből kiemelve a hajót egyszerűen rá lehet csatlakoztatni egy megfelelő utánfutó-trélerre, és azonnal vontatható lakókocsi válik belőle.

Fotó: Tchibo

A Tchibo minden karavánt úgy ad át, hogy a konyhába betesz egy kávéfőzőt és egy nagyobb adag kávét is.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Világ hajó karaván karavánhajó lakóautó lakókocsi tchibo Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2024. május 1. 04:34 Élet, Vállalat

Hogyan lehet olcsóbb az Afrikából ideszállított eper, mint a magyar?

Az semmi, hogy a görög-spanyol-egyiptomi szamóca olcsóbb, mint a magyar, de lassan a német-holland-belga is az lesz, ha nem fejlesztjük sürgősen az ágazatot.

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. május 5. 05:32 Élet, Világ

Már egészen messziről is átjárnak a magyarok Szlovákiába élelmiszerért

Tényleg megéri 80-100 kilométerről rendszeresen kijárni cigiért, sörért, sajtért és sok minden másért? Egyre többen gondolják úgy, hogy igen.

Jandó Zoltán
2024. május 4. 05:07 Adat

Soha nem volt még ilyen enyhe az év eleje Magyarországon

Nemcsak globálisan, Magyarországon is kiugróan magas volt az átlaghőmérséklet 2024 első harmadában. Februárban és márciusban is megdőlt a hőmérsékletrekord.

Bucsky Péter
2024. május 3. 04:31 Adat, Közélet

Átformálta a lakáspiacot a kormány a sok százmilliárdos támogatásokkal

A legalább három gyermeket nevelőknél látványos a lakástulajdonosok arányának növekedése, a falvakban pedig fogyni kezdtek az üresen álló házak.