Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2024. július 21. 08:45 Adat

Rekord drága a Forma-1 Magyarországnak, mi lesz a nézőszámmal?

A hétvégén tartják a Forma-1-es Magyar Nagydíjat, amely megrendezésének lehetőségéért ezúttal közel 20 milliárd forintot fizethet az állam. A díjat dollárban határozták meg, így forintértéket az árfolyam is befolyásolja.

  • A jogdíjat először a 2000-es évek elején rögzítették, ezt követően évekig 10 százalékkal nőtt dollárban. Később a növekedés mértéke 7,5, majd 5 százalékra csökkent, jövőre pedig már csak 2 százalékkal emelkedik a fizetendő összeg.
  • A helyszíni nézők száma nem is nőhet ilyen ütemben, de azzal, hogy tavaly több mint háromszázezren látogattak ki négy nap alatt a Hungaroringre, így is megdőlt a korábbi rekord. A szervezők idén is hasonlóban reménykednek.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEzúttal 12 milliárdba került a Magyar Nagydíj, és ez már tényleg sokTíz éve még ötmillió dollárral kevesebbet fizettünk az átlagos jogdíjnál, tavaly már 10 millióval többet. Ha valamikor, akkor most lehet alkudni, de ahhoz lépni kell.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkJobban járt idén a Hungaroring azzal, hogy nem voltak nézők a Forma-1-es futamonA zárt kapus verseny után milliárdokkal kevesebbet kell fizetni, igaz, cserébe egy évvel tovább marad a nemzetközi szinten is kimagaslóan magas jogdíj.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTöbb mint tízmilliárdot fizet az állami média a Forma-1-értEnnél több pénzt egy szerződés keretében csak a magyar labdarúgásért fizetett ki az MTVA. Nyolc év alatt bő 80 milliárd ment el a sportközvetítésekre.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkOlyan jó volt az idei Forma-1, hogy jó haszonnal lehetne eladni az egész cirkusztA Verstappen - Hamilton párbaj és a Netflix megnövelte a nézettséget és a versenysorozat többet ér, mint valaha.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat Forma-1 hungaroring jogdíj mogyoród nézőszám Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Stubnya Bence Bucsky Péter
2024. október 21. 10:52 Adat, Élet

Visszaszorulóban van Magyarországon az éjszakai munka

A 2019-es 11,2 százalékról az idei év közepéig 8,8 százalékra csökkent az éjjel vagy este rendszeresen dolgozók aránya itthon.

Torontáli Zoltán
2024. október 16. 10:50 Adat, Világ

Az e-autósok harmada visszatért a benzines vagy dízelautóhoz Németországban

Legalábbis azok közül, akik az idei első kilenc hónapban cserélték le a kocsijukat. A hosszabb távú kilátások ugyanakkor így sem rosszak.

Jandó Zoltán
2024. október 15. 13:36 Adat, Élet

Nagyon látványosan felülteljesít a magyar futballválogatott

A keret értékéhez képest rendkívül jó eredményeket ér el a magyar csapat, így sok erősebbnek tartott válogatottat előz meg a világranglistán.

Fontos

Avatar
2024. október 21. 15:53 Pénz

Ki törhet be a két óriás mellé az elhízás elleni készítmények piacára?

Az Eli Lilly és a Novo Nordisk pozíciója aligha van veszélyben, az utánuk következő helyezések sorsa az évtized második felében dőlhet el.

Stubnya Bence Torontáli Zoltán
2024. október 21. 05:40 Élet, Vállalat

Miért nem kerülnek utcára azok a magyar dolgozók, akiknek a munkáját átveszik a robotok?

Csökken a munkaerőhiány, de még mindig megvédi a dolgozókat az elbocsátástól. Sok cég akkor sem épít le, ha automatizál vagy romlanak a kilátásai.

Vermes Nikolett
2024. október 20. 05:27 Élet, Vállalat

A magyar piactér, amely nem akar versenyezni a Temuval, mégis sikeres

A Meska kézműves-design online piactér is érzi az óriások nyomását, de az alapító bízik abban, hogy az egyedi termékekre megmarad a kereslet.