Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2022. december 12. 10:08 Fizetett hirdetés, Tech, Világ

Az úttörő – húsz éves a Porsche Cayenne

Egy Porsche karaktervonásai és élvezetes vezethetősége egy hétköznapi, családi használatra tökéletes terepjáróba öntve. Nagyjából így szólt az ötlet, amely életre hívta a Porsche Cayenne-t, amelynek legelső generációja 2002-ben rajtolt el.

Az időközben eltelt húsz évben pedig csak fokozódott a Cayenne sikere, épp úgy, mint képességei: az időközben harmadik generációba lépett modell nem csupán a világ élvonalába tartozó prémium SUV, hanem önmaga sokoldalúságának tökéletes bizonyítéka is: a Porsche Cayenne Turbo GT a világ leggyorsabb SUV modelljeként tündököl, miközben a konnektoros hibrid modellek akár 48 kilométeres elektromos hatótávval csökkentik a lábnyomukat, a Coupé változat pedig bebizonyítja, hogy az ikonikus 911-hez még közelebb álló formaterv sem követel nagy kompromisszumokat a családi használat terén.

Forrás: Porsche Centrum Budapest

A kezdetek nem mindig egyszerűek. A Porsche a 90-es években pénzügyi nehézségekkel küszködött, amelyből egyféle kiút mutatkozott: a márka eredeti filozófiáját követve padlógázzal menni előre és új modellekkel bővíteni a kínálatot. Az 1996-ban megjelent, középmotoros Boxster a hagyományos sportautós vonalat követte, de már ekkor megszülettek egy még merészebb, ’Colorado’ néven futó projekt első tervrajzai. A sokoldalú, családi használatra is született Porsche végül a Cayenne nevet kapta, amelyből azóta már több mint egymillió talált gazdára.

A Cayenne tökéletesen hű maradt a zuffenhauseni sportautó-gyártó alapelveihez: kategóriája legsportosabb alternatívájaként menetdinamikában és élményben adott többet, mint konkurensei, miközben kivételes minőségével, tágasságával és személyre szabhatóságával ki kiemelkedett.

A Porsche pedig minden egyes új generációval meghaladta saját határait és még magasabbra tört. Mára a Cayenne kétféle karosszériával, összesen 19 különböző változatban érhető el 340-től 680 lóerőig, köztük a különösen népszerű konnektoros hibrid változatokkal, amelyek háromféle teljesítményszinten teremtik meg a helyi károsanyag-kibocsátás nélküli autózás lehetőségét.

Forrás: Porsche Centrum Budapest

A Cayenne nem csupán megjelenésében, menetdinamikájában és képességeiben fejlődött sokat az évek múlásával, de a személyre szabási lehetőségek tekintetében is. Az egyediséget pedig különböző exkluzív szériák is fokozzák, mint például a Platinum Edition modellek. A SUV modell különleges változatát exkluzív, selyemfényű platina színű kiegészítők teszik még különlegesebbé. A különösen gazdag alapfelszereltség nem csak különösen stílusos látványt, hanem kivételesen vonzó ár-érték arányt is jelent. A Cayenne, a Cayenne E-Hybrid és a Cayenne S Platinum Edition elérhető hagyományos, illetve Coupé változatban is.

A Cayenne Platinum Edition kifinomult és exkluzív megjelenésének létrehozásában számos különböző selyemfényű, platina színű részlet veszi ki a részét. Az első légbeömlők betétjei, a hátsó LED-es fényív Porsche felirata, a hátsó modellmegjelölés és a széria 21 colos RS Spyder Design keréktárcsák (a Platinum Edition kiváltságai) mind ezt a színt kapják.

A fekete sport kipufogóvégek és ablakkeretek tovább hangsúlyozzák a különleges kiadás sportosan elegáns megjelenését. Ehhez illeszkedve a Platinum Edition modellek fehér és fekete, valamint Jet fekete metál, Carrara fehér metál, mahagóni metál, holdfénykék metál és kréta különleges színben elérhetők.

A külsőhöz tökéletesen igazodik a stílusos belső tér kréta színű biztonsági övekkel és ’Platinum Edition’ felirattal ellátott, szálcsiszolt alumínium ajtóküszöbökkel. Ehhez társul az alumínium belső csomag és számos ezüstszínű elem.

Forrás: Porsche Centrum Budapest

A Cayenne Platinum Edition különösen gazdag alapfelszereltséggel rendelkezik. Ez magában foglalja a LED-es fényszórókat Porsche Dynamic Light System (PDLS) rendszerrel, a panoráma napfénytetőt, a sötétített hátsó üvegezést, a Bose ® Surround audiorendszert, a hangulatvilágítást, a nyolc irányban elektromosan állítható, bőr sportüléseket, az első és a hátsó fejtámlák Porsche pajzsát, valamint a műszerfal analóg óráját. A Porsche Exclusive Manufaktur személyre szabási lehetőségek széles skáláját kínálja a külsőhöz és a belsőhöz egyaránt, a választható módosításoktól kezdve az egészen egyedi igények megvalósításáig.

A 340 lóerős Cayenne Platinum Edition magyarországi alapára bruttó 97.245 euró, a modellek pedig rendelhetők. Érdemes ellátogatni a Porsche Centrum Budapest márkakereskedésbe is, ahol első kézből élhetjük át, hogy mit tud nyújtani a Porsche ikonikus többcélú modellje. A tesztvezetés pedig garantáltan megerősít minket: hazaértünk.

A cikk megjelenését a Porsche Centrum Budapest támogatta.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Fizetett hirdetés Tech Világ Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2024. június 19. 11:31 Fizetett hirdetés

Így lépi át az elektromos autózás korlátait a Porsche Taycan

Ha a Porsche valamibe belekezd, nem csupán az elsőségre törekszik, hanem általában átlépi a műfaj korlátait. A több mint 75 éves autógyártó az elektromos autózás műfajába is így lépett be, amikor 2019-ben bemutatta a Taycant. A négyajtós sportautó számos világújdonsággal érkezett, a folyamatosan bővülő kínálat pedig egyre szélesebb közönség szívébe lopta be magát. A siker magától értetődő volt. De a Porsche nem dőlt hátra és most még jobbá tette a Taycant.

Forint Ferenc
2024. május 8. 17:05 Fizetett hirdetés

Már van megoldás a nagy méretű és nagy átmérőjű fémszerkezetek vágására

Többé nem jelent problémát a nehezen kezelhető fémprofilok precíziós vágása a gyártó vállalatok számára. A Vass Acélcsarnok Kft. legújabb csőlézer vágógépe végre megoldást kínál a nagy átmérőjű csövek, zártszelvények és profilok vágására.

Forint Ferenc
2024. február 27. 11:48 Fizetett hirdetés

Így válasszunk kabátot, ha sikkesen szeretnénk öltözködni

A méret még mindig ugyanannyira lényeg, mint a funkcionalitás.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. június 20. 05:05 Pénz, Vállalat

Miért emelik a cégek az áraikat a várható idei infláció többszörösével?

A béremelésekhez és a verseny hiányához is köze van annak, hogy néhány szolgáltató szektorban a tavalyi inflációt közelítő mértékben emelték idén az árakat.

Mészáros R. Tamás
2024. június 19. 05:03 Közélet

Az EU-csatlakozás korunk legnagyobb gazdasági csodája

A 2004-es bővítés globális összevetésben is példátlan felzárkózást hozott a térségünkben. Egy erről szóló friss tanulmány a magyar gazdaságpolitikát és az ukrán csatlakozásról szóló vitákat is más megvilágításba helyezi.

Torontáli Zoltán
2024. június 18. 16:30 Tech, Vállalat

Közép-kelet-európai versenytársak szorítják ki a magyar tőkét a magyar e-kereskedelemből

A Foxpost eladása újabb jele annak, hogy a régióban hosszabb távon a magyar cégek nem rúgnak labdába.