Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. november 9. 11:15 Adat, Világ

Szlovákiában megállt az életkörülmények eddigi fokozatos javulása

Egy napokban közzétett friss felmérés adatai arra utalnak, hogy Szlovákiában a járvány időszaka nem hozott jelentős visszaesést a lakosság általános életszínvonalában, de az elmúlt évek fokozatos és stabilan kiszámítható javulásának biztosan vége lett.

A háztartások pénzügyi helyzete egy év alatt érdemben nem változott, a jövedelem elköltésének szerkezete viszont igen. Tavaly még csak a válaszadók 17 százaléka mondta azt, hogy szórakozásra és hobbira egyetlen eurócentet sem költ, most azonban már a kérdőívet kitöltők harmada nyilatkozott így. A válaszadóknak most már 11 százaléka állítja, hogy semmit sem fordít az egészségére, míg arányuk tavaly még csak 6 százalék volt.

A felmérésben résztvevők 43 százaléka véli úgy, hogy anyagilag kiegyensúlyozott a helyzete, és még jelentősebb költésekre is futja a jövedelméből, arányuk azonban egy éve még 46 százalék volt.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat Világ életszínvonal felmérés Szlovákia szórakozás Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Fabók Bálint
2024. március 18. 10:11 Adat, Élet

Hol eszik a legtöbb zöldséget és gyümölcsöt Európában?

Több mint négyszer annyi gyümölcsöt és zöldséget esznek átlagosan Albániában, mint Szlovákiában. A magyar fogyasztás Európa alsó negyedében van.

Hajdu Miklós
2024. március 16. 04:37 Adat, Élet

Kihajítaná az összes gázkazánt az EU a következő 15 évben

Elfogadta az Európai Parlament a gázfűtés kivezetésére irányuló szabályokat, a lépés erősen hat majd a magyar háztartásokra.

Hajdu Miklós
2024. március 12. 18:09 Adat

Sokat költött gazdasági terjeszkedésre a kormány, aztán jött az energiaválság

Mindig is többet költött a Fidesz-kormány gazdasági ügyekre az uniós átlagnál, majd ezt tovább növelte az energiaárak elszállása. Az államadósság terhe már szintén kiemelkedővé vált.

Fontos

Pálos Máté
2024. március 18. 04:34 Élet, Közélet

Több ezer oktató szólalt fel az egyre méltatlanabb bérek ellen három nagy állami egyetemen

Azonnali béremelést, az anyagi megbecsültség hiányának megszüntetését, továbbá a zavartalan és színvonalas oktatás biztosítását kérik a fenntartótól.

Lukács András
2024. március 17. 04:33 Élet

Gyermekeink egészségét veszélyezteti a műfű és a gumiburkolat

Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a sportpályákon, játszótereken is használt műfüves, illetve gumiburkolatú felületeknek komoly környezeti és egészségi kockázatai vannak.

Pintér Róbert
2024. március 15. 04:36 Tech, Világ

Már most is nyomasztó a totális megfigyelőrendszer Kínában, de lesz ez még rosszabb

Az új technológiák lehetővé teszik egy digitális szörnyállam létrejöttét, Kína egyre inkább annak intő példája, hogyan ne akarjunk társadalmat építeni.