Hírlevél feliratkozás
Avatar
2021. július 28. 14:52 Világ

Már több mint 3 millió lengyel játszik az oltáslottón a 80 millió forintnak megfelelő főnyereményért

A lengyelek egy bonyolult díjazási rendszerű lottójátékkal próbálják népszerűsíteni a koronavírus elleni oltakozást, és a helyi sajtó szerint a múlt heti 2,8 millió játékos után ezen a héten további 370 000 ember regisztrált a programba.

Cikkünk megjelenésének napján így már összesen majdnem 3.2 millió ember játszik, és várja a különböző heti, vagy később a havi sorsolások eredményét, illetve a fődíj húzását.

A heti sorsoláson öten nyerhetnek majdnem 4 millió forintnak megfelelő lengyel zlotyit, és 60 darab elektromos rollert is kisorsolnak.

A heti, havi, és a főnyeremény sorsolása mellett azonnali nyeremények is vannak, például minden ötszázadik résztvevő 15 ezer forintnyi zlotyival, minden kétezredik játékos pedig 40 ezer forintnak megfelelő zlotyval lesz gazdagabb.

A havi nyeremények augusztus negyedikétől indulnak, és egészen október hatodikáig tartanak majd. A háromhavonta elérhető nyeremény 2 x 8 millió forintnyi zloty, és hozzá egy-egy Toyota Corolla. A főnyeremény kétszer 80 millió forintnak megfelelő zlotyi és egy-egy Toyota CH-R, ezeket is október hatodikán sorsolják majd ki.

Az összdíjazás értéke átszámolva 1,7 milliárd forint, és a nyeremények adómentesek.

Világ Lengyelország lottó oltás oltáslottó Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Stubnya Bence
2022. augusztus 11. 16:03 Pénz, Világ

Jelentősen enyhült a drágulást okozó szállítmányozási káosz

Több mutató alapján is olcsóbban jut el a világ egyik pontjáról a másikra a konténerekben szállított áru, ami az inflációt is enyhítheti. Igaz, még lehetnek akadályok a díjak további csökkenése előtt.

Stubnya Bence
2022. augusztus 11. 14:24 Világ

Forradalmi az amerikai klímavédelmi csomag, de az 1,5 fokos célt bukjuk vele

Több amerikai elnök is nekifutott már, de ez az első alkalom, hogy egy klímacsomagot sikerült átnyomni a szenátuson. Ez nagy dolog, még ha sok baj is van a törvénnyel.

Váczi István
2022. augusztus 11. 12:48 Világ

Nagy fordulat után már csökkennek az árak az amerikai e-kereskedelemben

Miközben a világ jelentős részéhez hasonlóan az Egyesült Államokban is a magas infláció ellen küzdenek a döntéshozók, az e-kereskedelemben már visszatért az árak csökkenése.

Fontos

Avatar
2022. augusztus 11. 04:34 Világ

Őrültség rakétákkal lőni Európa legnagyobb atomerőművét, de lehet-e Csernobil Zaporizzsjából?

Példa nélküli, hogy egy működő atomerőmű körül harcok dúljanak, a felek egymást vádolják azzal, hogy nukleáris katasztrófát kockáztatnak.

Avatar
2022. augusztus 10. 13:04 Közélet, Vállalat

Több ügyet vonhattak össze a Ryanair ellen, mert az áremelésért önmagában nem lenne büntethető

A légitársaságra kiszabott 300 millió forint nem számít túl nagy fogyasztóvédelmi bírságnak, de érdekes lesz látni, hogy pontosan miért kapta a cég.

Bucsky Péter
2022. augusztus 10. 04:34 Közélet

Ha fel kell adni a 480-as üzemanyagárat, kétszeresen is az EU-ra mutogathat a kormány

Áfából a magyar autósok fizetik a legtöbbet az üzemanyagok után, a kormány mégis a jövedéki adót csökkentette, amely már a kötelező uniós minimumot sem éri el.