Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. április 9. 09:29 Világ

Nagykorú lett a dm tulajdonosának fia, és rögtön ő lett a világ legfiatalabb milliárdosa

Az amerikai Forbes gazdasági magazin világ leggazdagabb embereit rangsoroló listájának egyik új belépője egyben a legfiatalabb tagja is. Kevin David Lehmann ugyanis úgy lépett be az elit klubba, hogy nagykorúvá válásakor „automatikusan” megörökölte a vagyonát, amelyet 3,3 milliárd dollárra (körülbelül 1000 milliárd forintra) becsülnek.

A Handelsblatt írása szerint Lehman tavaly szeptemberben kapta meg apja, Günther Lehmann részesedését Európa legnagyobb forgalmú drogéria üzletláncában, a Magyarországon is jól ismert dm-ben. Kevin David állítólag még nem vesz részt a cég irányításában, mégis szupergazdag lett.

A dm-et egyébként Götz Werner alapította, de rögtön az indulásnál, 1974-ben pénzügyi nehézségei akadtak az első két bolt utáni terjeszkedésnél. Ekkor társult be hozzá Günther Lehmann, az akkor 33 éves üzletember, aki egy másik láncban már szerzett kiskereskedelmi gyakorlatot. Lehmann partnerként a cég 50 százalékos tulajdonát jegyezte le a nyújtott anyagi segítség ellenértékeként.

A dm-nek ma Európa-szerte 3700 üzlete van, és 60 ezer embert foglalkoztat. Az alapítók közül Werner az egyik legismertebb német üzletember lett, Günther Lehmann azonban mindig kerülte a nyilvánosságot.

Az apa 14 éves korában íratta Kevin David Lehmann nevére a cég 50 százalékát, ám a fiú csak a 18. születésnapján kaphatta meg a vagyon feletti ellenőrzést.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ dm drogéria Götz Werner Günther Lehmann Lehmann milliárdos Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Mészáros R. Tamás
2024. július 25. 05:15 Világ

Kifürkészhetetlen, hogy milyen gazdaságpolitika jön, ha Trump nyer

Egyszerre védené a „dolgozó emberek", a hazai ipar és a milliárdos befektetők érdekeit, újabb vámháborút ígér, ami az exportfüggő Magyarországnak is fájhat.

Hajdu Miklós
2024. július 24. 17:39 Világ

A Lukoil-blokád csak újabb ürügy az ukrajnai magyar vétóra, meddig mehet ez?

A fegyverszállításokat ugyan nem tudja blokkolni Magyarország, de a támogatások kifizetését igen, és minden jel szerint meg is teszi, amíg lehet.

Jandó Zoltán
2024. július 22. 16:23 Adat, Világ

Mennyi esélye van Kamala Harrisnek legyőzni Trumpot?

A fogadóirodák oddsai alapján 38 százalék, de az elmúlt hetekben már minden felmérés azt mutatta, hogy több, mint a regnáló elnöknek.

Fontos

Bucsky Péter
2024. július 25. 18:19 Élet, Pénz

Tele van kérdőjelekkel az álomszerű utasszám-növekedés, amit a MÁV kommunikál

Egyelőre nem látszik, hogy az ország- és vármegyebérletek bevezetése óta érdemben nőtt volna a közösségi közlekedést választók száma.

Jandó Zoltán
2024. július 24. 05:46 Adat

Csak egy rekordot hagyott érintetlenül Magyarország eddigi legdurvább hőhulláma

Végül 15 napig volt érvényben hőségriasztás, de hétfőre is meg lehetett volna hosszabbítani. Az abszolút melegrekord nem dőlt meg, de sok más csúcs igen.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.