Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. április 9. 09:29 Világ

Nagykorú lett a dm tulajdonosának fia, és rögtön ő lett a világ legfiatalabb milliárdosa

Az amerikai Forbes gazdasági magazin világ leggazdagabb embereit rangsoroló listájának egyik új belépője egyben a legfiatalabb tagja is. Kevin David Lehmann ugyanis úgy lépett be az elit klubba, hogy nagykorúvá válásakor „automatikusan” megörökölte a vagyonát, amelyet 3,3 milliárd dollárra (körülbelül 1000 milliárd forintra) becsülnek.

A Handelsblatt írása szerint Lehman tavaly szeptemberben kapta meg apja, Günther Lehmann részesedését Európa legnagyobb forgalmú drogéria üzletláncában, a Magyarországon is jól ismert dm-ben. Kevin David állítólag még nem vesz részt a cég irányításában, mégis szupergazdag lett.

A dm-et egyébként Götz Werner alapította, de rögtön az indulásnál, 1974-ben pénzügyi nehézségei akadtak az első két bolt utáni terjeszkedésnél. Ekkor társult be hozzá Günther Lehmann, az akkor 33 éves üzletember, aki egy másik láncban már szerzett kiskereskedelmi gyakorlatot. Lehmann partnerként a cég 50 százalékos tulajdonát jegyezte le a nyújtott anyagi segítség ellenértékeként.

A dm-nek ma Európa-szerte 3700 üzlete van, és 60 ezer embert foglalkoztat. Az alapítók közül Werner az egyik legismertebb német üzletember lett, Günther Lehmann azonban mindig kerülte a nyilvánosságot.

Az apa 14 éves korában íratta Kevin David Lehmann nevére a cég 50 százalékát, ám a fiú csak a 18. születésnapján kaphatta meg a vagyon feletti ellenőrzést.

Világ dm drogéria Götz Werner Günther Lehmann Lehmann milliárdos Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Torontáli Zoltán
2021. április 10. 12:55 Világ

A globális járványadatok a nemek közötti egyenlőtlenségekre is utalnak

Nagyon eltérő a nő-férfi arány a kórházakban a gazdag és a szegény országok között.

Avatar
2021. április 8. 17:05 Világ

Merkel visszavonulása után akár fel is értékelődhet Magyarország szerepe

Az idei választások után új kormánykoalíció jön, és a Danube Capital elemzése szerint az új korszakban, illetve a járvány hatására akár még vonzóbbak is lehetünk a német ipar számára.

Stubnya Bence
2021. április 8. 12:40 Világ

A járvány majdnem a teljes EU-ban csökkentette a várható élettartamot

Magyarországon csaknem 10 hónappal csökkent a születéskor várható élettartam a járvány miatt, ezzel az európai középmezőnyben vagyunk.

Fontos

Stubnya Bence
2021. április 10. 06:58 Podcast

A legjobb iskolai teljesítmény sem hoz annyi vagyont, mint az öröklés

G7 Podcast! A magas jövedelem mellett a szülők vagyona is komoly előnyt ad az életben a fiataloknak. Hogy mekkorát, arról Darvas Zsolttal beszélgettünk az új kutatása alapján.

Torontáli Zoltán
2021. április 9. 06:25 Adat

Nagyítóval kell keresni az árkülönbséget az Aldi, a Lidl és a Penny Market között

Tizennégy hónapja vásárolunk a diszkontokban, de most tényleg feltehetjük a kérdést: van bármi különbség a három lánc között? És hogyan állnak a Tescóhoz képest?

Fabók Bálint
2021. április 8. 06:03 Vállalat

Európa egyik leggyorsabban növekvő cége lett a kisvárdai kick-box-bajnok családi vállalkozása

A független mobilokat áruló FirstPhone egy telítettnek hitt piacon találta meg a rést, rohamtempóban nő, és már 34 üzlete van.