Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. április 9. 09:29 Világ

Nagykorú lett a dm tulajdonosának fia, és rögtön ő lett a világ legfiatalabb milliárdosa

Az amerikai Forbes gazdasági magazin világ leggazdagabb embereit rangsoroló listájának egyik új belépője egyben a legfiatalabb tagja is. Kevin David Lehmann ugyanis úgy lépett be az elit klubba, hogy nagykorúvá válásakor „automatikusan” megörökölte a vagyonát, amelyet 3,3 milliárd dollárra (körülbelül 1000 milliárd forintra) becsülnek.

A Handelsblatt írása szerint Lehman tavaly szeptemberben kapta meg apja, Günther Lehmann részesedését Európa legnagyobb forgalmú drogéria üzletláncában, a Magyarországon is jól ismert dm-ben. Kevin David állítólag még nem vesz részt a cég irányításában, mégis szupergazdag lett.

A dm-et egyébként Götz Werner alapította, de rögtön az indulásnál, 1974-ben pénzügyi nehézségei akadtak az első két bolt utáni terjeszkedésnél. Ekkor társult be hozzá Günther Lehmann, az akkor 33 éves üzletember, aki egy másik láncban már szerzett kiskereskedelmi gyakorlatot. Lehmann partnerként a cég 50 százalékos tulajdonát jegyezte le a nyújtott anyagi segítség ellenértékeként.

A dm-nek ma Európa-szerte 3700 üzlete van, és 60 ezer embert foglalkoztat. Az alapítók közül Werner az egyik legismertebb német üzletember lett, Günther Lehmann azonban mindig kerülte a nyilvánosságot.

Az apa 14 éves korában íratta Kevin David Lehmann nevére a cég 50 százalékát, ám a fiú csak a 18. születésnapján kaphatta meg a vagyon feletti ellenőrzést.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ dm drogéria Götz Werner Günther Lehmann Lehmann milliárdos Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Nagy Zsolt
2024. február 24. 16:19 Világ

Erősíteni kellene Európát katonailag, de ez nem olyan egyszerű

Európának szembe kell néznie azzal a lehetőséggel, hogy legnagyobb katonai szövetségese, az Egyesült Államok nem lesz mindig a segítségére.

Debreczeni Anna
2024. február 24. 15:09 Világ

Csak tíz évvel később tudjuk meg, ha átléptük a 1,5 fokos küszöböt

Tavaly volt a legforróbb év a Földön a mérések kezdete óta.

Hajdu Miklós
2024. február 23. 12:39 Világ

A magyarok 4 Gripent, a svédek egy NATO-csatlakozást kaptak

A svéd (és a magyar) érdekek mellett sokkal lényegesebbnek mutatkoznak a NATO szempontjai Svédország csatlakozásával kapcsolatban.

Fontos

Fabók Bálint
2024. február 27. 04:34 Élet

“Sok kutató próbálja ezt elmondani, de nem igazán jut el az emberekhez” – hogyan formálja át az Alföldet a klímaváltozás?

Az elmúlt években látványosan alakul át a Dél-Alföld: egyre nagyobb a vízhiány, pusztul a madárvilág, egyre több az invazív faj. Állami segítség viszont nem látszódik.

Hajdu Miklós
2024. február 25. 15:58 Közélet

A bevándorlás már a 2000-es években is terítéken volt a magyar politikában

A kétezres években is jellemző volt a munkaerőhiány a magyar gazdaságban, a mostanihoz hasonló reakciókat kiváltva az akkori Orbán-kormányból.

Debreczeni Anna
2024. február 25. 04:34 Vállalat

Hogyan lehet egy ruhamárkának 8000 új terméke naponta?

A kínai Shein a világ egyik legnagyobb fast fashion ruhamárkája, amit annak köszönhet, hogy olcsó és nem akar kreatív lenni.