Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. április 9. 09:29 Világ

Nagykorú lett a dm tulajdonosának fia, és rögtön ő lett a világ legfiatalabb milliárdosa

Az amerikai Forbes gazdasági magazin világ leggazdagabb embereit rangsoroló listájának egyik új belépője egyben a legfiatalabb tagja is. Kevin David Lehmann ugyanis úgy lépett be az elit klubba, hogy nagykorúvá válásakor „automatikusan” megörökölte a vagyonát, amelyet 3,3 milliárd dollárra (körülbelül 1000 milliárd forintra) becsülnek.

A Handelsblatt írása szerint Lehman tavaly szeptemberben kapta meg apja, Günther Lehmann részesedését Európa legnagyobb forgalmú drogéria üzletláncában, a Magyarországon is jól ismert dm-ben. Kevin David állítólag még nem vesz részt a cég irányításában, mégis szupergazdag lett.

A dm-et egyébként Götz Werner alapította, de rögtön az indulásnál, 1974-ben pénzügyi nehézségei akadtak az első két bolt utáni terjeszkedésnél. Ekkor társult be hozzá Günther Lehmann, az akkor 33 éves üzletember, aki egy másik láncban már szerzett kiskereskedelmi gyakorlatot. Lehmann partnerként a cég 50 százalékos tulajdonát jegyezte le a nyújtott anyagi segítség ellenértékeként.

A dm-nek ma Európa-szerte 3700 üzlete van, és 60 ezer embert foglalkoztat. Az alapítók közül Werner az egyik legismertebb német üzletember lett, Günther Lehmann azonban mindig kerülte a nyilvánosságot.

Az apa 14 éves korában íratta Kevin David Lehmann nevére a cég 50 százalékát, ám a fiú csak a 18. születésnapján kaphatta meg a vagyon feletti ellenőrzést.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ dm drogéria Götz Werner Günther Lehmann Lehmann milliárdos Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Mészáros R. Tamás
2024. június 13. 05:19 Világ

Elkezdődött a harc a kínai elektromos autók ellen, kétélű fegyverekkel

Az Európai Bizottság védővámokat vetett ki, noha korábban ezek más szektorokban nem jártak sikerrel. Alternatív eszközök viszont nem nagyon vannak az EU kezében.

Hajdu Miklós
2024. június 12. 19:09 Vállalat, Világ

Milliókkal drágulhatnak a kínai autók Magyarországon az új vámok miatt

Csorbulhat a kínai elektromos autók árelőnye az európai modellekhez képest, de teljesen nem fog eltűnni.

Avatar
2024. június 12. 11:35 Világ

Három egyszerű trükk a lakásárak csökkentésére

A lakások nagyon gyors drágulása nemcsak hazánkban, hanem Lengyelországban is probléma, amit az állami támogatás csak tovább súlyosbít.

Fontos

Gergely Péter
2024. június 15. 17:33 Pénz

Berobbant a csok plusz, megint nagyon fogynak a támogatott lakáshitelek

Háromszor annyi támogatott lakáshitelt vett fel a lakosság 2024 első négy hónapjában, mint egy éve, ami egyértelműen a csok plusz megjelenésének tulajdonítható.

Jandó Zoltán
2024. június 15. 13:33 Adat

Egy százalék a magyar Európa-bajnoki cím esélye, és ez nagy előrelépés

Anglia a legesélyesebb az Európa-bajnokság megnyerésére, a magyar válogatottnak 1 százalék esélyt adnak a fogadóirodák.

Bucsky Péter
2024. június 15. 05:42 Adat, Közélet

A Mi Hazánk is jobban szerepelt magához képest a cigányság körében, mint a Tisza

Az nem meglepő, hogy a települési szintű adatok szerint a cigányság továbbra is a Fidesz erős bázisa, érdekes viszont Magyar Péter pártjának leszereplése.