Hírlevél feliratkozás
Stubnya Bence
2021. április 6. 12:48 Világ

A közszférában nagyon sok múlik a szervezettségen, ha meg akarják tartani a motivált dolgozókat

A közalkalmazottak belső motivációját számos különösebben nem költséges szervezeti gyakorlattal is fent lehet tartani – többek között ez az eredménye egy nagyon széles körben, kétezer szervezetben és 5 országban, 4 millió fő részvételével elvégzett kutatásnak.

Dan Honig, a Johns Hopkins School of Advanced International Studies (SAIS) adjunktusa a Twitteren a tanulmányáról azt írta, hogy annak elemei különálló kutatások alapján eddig is ismertek voltak, például az, hogy az egyértelmű szervezeti célok, a munkavállalói autonómia és a vezetői visszajelzések erősen korrelálnak a magasabb belülről fakadó munkavállalói motivációval, viszont a kutatás mindezt most egy sokkal nagyobb, országokon és szervezeteken átívelő mintán is bebizonyította.

A tanulmány szerint a belülről fakadó motiváció a közszférában azért különösen fontos, mert a magánszférához képest itt több az olyan pozíció, amelyben nehezen ellenőrizhetőek a feladatok, egy munkavállalónak több felettese is lehet, és gyakran több egymást átfedő szervezeti célja is van egy szervezeti egységnek.

A kutató szerint a tanulmány egyértelmű ok-okozatiságot nem tud kimutatni az említett szervezeti tényezők erőssége és a munkavállalók belső motivációja között, viszont a munkavállalók motivációjának hosszú távú változását, és a szervezetbe belépőket-elhagyókat tanulmányozva is van ok-okozatiságra utaló bizonyíték.

A felmondáson gondolkodók motivációját vizsgálva az derült ki, hogy a jó menedzsment a szervezetben tartja azokat a munkavállalókat, akiknek erősebb a belső motivációja, és ugyanezek a munkavállalók könnyebben lépnek ki, ha úgy érzik, hogy a menedzsment nem segíti őket a számukra fontos szervezeti célok elérésében. Ugyanezt a jelenséget egyébként Honig egy másik kutatásban a gyermekvédelemben dolgozó szociális munkásoknál is tapasztalta: egy nagy presztizsű szociális munka mesterszakos ösztöndíjas programjában a belsőleg jobban motivált résztvevők nagyobb arányban hagyták ott a gyermekvédelmi területet.

Bár ez sem erős ok-okozatiság, de szintén van a kutatás alapján arra utaló bizonyíték, hogy a szervezeti motivációs tényezők és a munkavállalók belső motivációja közti összefüggés erősebb, amikor a munkaadó nehezen tudja a feladatokat ellenőrizni. Honig szerint ebből az következik, hogy a menedzsment teljesítménye jobban számít, amikor a nagyobb feladathoz tartozó alfeladatok nem egyértelműek, tehát a munkavállaló kreativitásán múlik a feladat megoldása.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ közszféra menedzsment motiváció munkavállaló szervezet Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Nagy Zsolt
2024. február 24. 16:19 Világ

Erősíteni kellene Európát katonailag, de ez nem olyan egyszerű

Európának szembe kell néznie azzal a lehetőséggel, hogy legnagyobb katonai szövetségese, az Egyesült Államok nem lesz mindig a segítségére.

Debreczeni Anna
2024. február 24. 15:09 Világ

Csak tíz évvel később tudjuk meg, ha átléptük a 1,5 fokos küszöböt

Tavaly volt a legforróbb év a Földön a mérések kezdete óta.

Hajdu Miklós
2024. február 23. 12:39 Világ

A magyarok 4 Gripent, a svédek egy NATO-csatlakozást kaptak

A svéd (és a magyar) érdekek mellett sokkal lényegesebbnek mutatkoznak a NATO szempontjai Svédország csatlakozásával kapcsolatban.

Fontos

Fabók Bálint
2024. február 27. 04:34 Élet

“Sok kutató próbálja ezt elmondani, de nem igazán jut el az emberekhez” – hogyan formálja át az Alföldet a klímaváltozás?

Az elmúlt években látványosan alakul át a Dél-Alföld: egyre nagyobb a vízhiány, pusztul a madárvilág, egyre több az invazív faj. Állami segítség viszont nem látszódik.

Hajdu Miklós
2024. február 25. 15:58 Közélet

A bevándorlás már a 2000-es években is terítéken volt a magyar politikában

A kétezres években is jellemző volt a munkaerőhiány a magyar gazdaságban, a mostanihoz hasonló reakciókat kiváltva az akkori Orbán-kormányból.

Debreczeni Anna
2024. február 25. 04:34 Vállalat

Hogyan lehet egy ruhamárkának 8000 új terméke naponta?

A kínai Shein a világ egyik legnagyobb fast fashion ruhamárkája, amit annak köszönhet, hogy olcsó és nem akar kreatív lenni.