Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2020. augusztus 24. 12:39 Világ

A nő, akinek központi szerepe van a Bayern BL-győzelmében

A labdarúgó Bajnokok Ligáját vasárnap elhódító Bayern München kispadján rendszeresen mutatott a kamera egy fiatal, elegáns nőt, aki többek között Hasan Salihamidzic sportigazgató és Hansi Flick vezetőedző társaságában követte a lisszaboni torna meccseit. A döntő – és a korábbi meccsek – után ugyanúgy ölelkezett, ünnepelt a játékosokkal, mint a stáb bármelyik tagja.

A nő, Kathleen Krüger a klub egyik legfontosabb tagja, a Bayern csapatvezetőjeként az egész Bundesliga (a német labdarúgó-bajnokság) legbefolyásosabb női szereplője. Jelenléte azért látványos, mert a női vezetők szerepvállalása egészen kivételes a férfi fociban.

A néhány kivétel közé tartozik a francia labdarúgó-szövetség vezetője, Nathalie Boy De La Tour, a Chelsea igazgatója (egyben az orosz szupergazdag klubtulajdonos, Roman Abramovics jobbkeze), Marina Granovszkaja vagy a horvát válogatott csapatvezetője, Iva Olivari.


Az ünneplés perceiben többször is feltűnik Krüger

A jelenleg 35 éves Krüger közel tíz éve dolgozik csapatvezetőként a Bayernnél. Korábban a klub női csapatában játszott, de 24 évesen visszavonult, mivel a labdarúgásból nem tudott megélni. A női csapat segítőjeként kezdett el dolgozni, majd a Bayern akkori elnöke, Uli Hoeness kereste meg azzal, hogy legyen a sportigazgató, Christian Nerlinger asszisztense.

„Nagyon meglepett a felkérése, először nem találtam a szavakat” – idézte fel az ajánlatot később Krüger. Három évvel később, 2012-ben pedig előlépett csapatvezetőnek, és azóta is betölti a pozíciót. Krüger alapvető feladata, hogy kiszolgálja a játékosokat, mindent annak rendeljen alá, hogy csak a focira koncentráljanak.

Kathleen Krüger emeli magasba a bajnoki címért járó salátástálat idén júniusban. Fotó: AFP

Krüger koordinálja a csapat időbeosztását, felügyeli az étkezési tervet, szervezi az utazásokat, tart kapcsolatot a sajtóval, és akár közvetít az orvosi stáb és az edzők között. Lényegében minden, a csapattal kapcsolatos információ rajta megy keresztül, a vezetők közül ő az első, akihez a játékosok fordulhatnak.

A focistákon kívül egyedül ő van benne a csapat WhatsApp-csoportjában. Ha egy játékos például egy digitális mérleget szeretne kérni a hotelszobájába, akkor Krügerhez kell fordulnia. Napi szinten találkozik a játékosokkal, és elmondása szerint különösen közeli kapcsolatban áll Serge Gnabry-val, David Alabával és Joshua Kimmich-hel, akikkel magánjellegű témákról is szokott beszélgetni.

A csapatkohéziónak, a szervezettségnek különös jelentősége lehet a Bayern BL-győzelmében, ugyanis az európai topcsapatok közül talán a legkevesebb pénzből építette fel a csapatát. A vasárnapi kezdőcsapatáért mindössze 122 millió eurót fizetett (az alábbi képhez képest Perisic helyett a nyerő embernek bizonyuló Coman kezdett, akit 21 millió euróért vett a klub), míg a döntőbeli ellenfelének mindkét szupersztárja, Neymar és Kylian Mbappé is jóval többe került.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ Bajnokok Ligája Bayern München labdarúgás Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Stubnya Bence
2024. június 21. 08:59 Közélet, Világ

Egyre messzebb kerül Európa a saját akkuipar kiépítésétől

A kínai versenytársak és az amerikai állami támogatások miatt szenvednek az európai szereplők, megrendeléseket buknak és beruházásokat halasztanak el.

Avatar
2024. június 19. 17:00 Világ

Amikor saját részvényeseit perli az olajipari óriás: trójai faló vagy zseniális klímahack?

Az ExxonMobil és a részvényesi álca mögé bújt klímaaktivista csoportok közti jogi csata kimenetele fontos precedenst teremthet abban, hogy mit kérhetnek számon a részvényesek egy olajipari vállalaton.

Mit hoz az Európai Parlament jobbra tolódása a gazdaság számára?

Ha ellenállás bontakozik ki az EU-s költségvetési szabályokkal szemben, akkor a költségvetési lazítás irányába mozdulhatnak el a tagországok.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. június 24. 14:01 Közélet

Egy pincében végzi be a rendszerváltás legnagyobb pártja, megvehető a neve és logója

Az MDF-hez kapcsolódó védjegyeket 80 ezer forintos kikiáltási áron bocsátja árverésre az utódpárt JESZ felszámolója.

Stubnya Bence
2024. június 24. 10:56 Adat, Élet

Nőtt az anyagi összeomlás szélén állók aránya Magyarországon

Az arány 1 százalékpontot romlott tavaly 2022-höz képest, de még így is jobb a helyzet, mint 2013-ban.

Ercse Kriszta
2024. június 23. 06:35 Élet, Közélet

Az oktatási rendszer alapvető hibáit mutatja, hogy ilyen sokan megbuknak elsőben

Logisztikai és nem szakmai alapon kényszerül sok gyerek túl korán az általános iskolába, ahol nem kapja meg a számára szükséges támogatást.