Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2020. augusztus 24. 12:39 Világ

A nő, akinek központi szerepe van a Bayern BL-győzelmében

A labdarúgó Bajnokok Ligáját vasárnap elhódító Bayern München kispadján rendszeresen mutatott a kamera egy fiatal, elegáns nőt, aki többek között Hasan Salihamidzic sportigazgató és Hansi Flick vezetőedző társaságában követte a lisszaboni torna meccseit. A döntő – és a korábbi meccsek – után ugyanúgy ölelkezett, ünnepelt a játékosokkal, mint a stáb bármelyik tagja.

A nő, Kathleen Krüger a klub egyik legfontosabb tagja, a Bayern csapatvezetőjeként az egész Bundesliga (a német labdarúgó-bajnokság) legbefolyásosabb női szereplője. Jelenléte azért látványos, mert a női vezetők szerepvállalása egészen kivételes a férfi fociban.

A néhány kivétel közé tartozik a francia labdarúgó-szövetség vezetője, Nathalie Boy De La Tour, a Chelsea igazgatója (egyben az orosz szupergazdag klubtulajdonos, Roman Abramovics jobbkeze), Marina Granovszkaja vagy a horvát válogatott csapatvezetője, Iva Olivari.


Az ünneplés perceiben többször is feltűnik Krüger

A jelenleg 35 éves Krüger közel tíz éve dolgozik csapatvezetőként a Bayernnél. Korábban a klub női csapatában játszott, de 24 évesen visszavonult, mivel a labdarúgásból nem tudott megélni. A női csapat segítőjeként kezdett el dolgozni, majd a Bayern akkori elnöke, Uli Hoeness kereste meg azzal, hogy legyen a sportigazgató, Christian Nerlinger asszisztense.

„Nagyon meglepett a felkérése, először nem találtam a szavakat” – idézte fel az ajánlatot később Krüger. Három évvel később, 2012-ben pedig előlépett csapatvezetőnek, és azóta is betölti a pozíciót. Krüger alapvető feladata, hogy kiszolgálja a játékosokat, mindent annak rendeljen alá, hogy csak a focira koncentráljanak.

Kathleen Krüger emeli magasba a bajnoki címért járó salátástálat idén júniusban. Fotó: AFP

Krüger koordinálja a csapat időbeosztását, felügyeli az étkezési tervet, szervezi az utazásokat, tart kapcsolatot a sajtóval, és akár közvetít az orvosi stáb és az edzők között. Lényegében minden, a csapattal kapcsolatos információ rajta megy keresztül, a vezetők közül ő az első, akihez a játékosok fordulhatnak.

A focistákon kívül egyedül ő van benne a csapat WhatsApp-csoportjában. Ha egy játékos például egy digitális mérleget szeretne kérni a hotelszobájába, akkor Krügerhez kell fordulnia. Napi szinten találkozik a játékosokkal, és elmondása szerint különösen közeli kapcsolatban áll Serge Gnabry-val, David Alabával és Joshua Kimmich-hel, akikkel magánjellegű témákról is szokott beszélgetni.

A csapatkohéziónak, a szervezettségnek különös jelentősége lehet a Bayern BL-győzelmében, ugyanis az európai topcsapatok közül talán a legkevesebb pénzből építette fel a csapatát. A vasárnapi kezdőcsapatáért mindössze 122 millió eurót fizetett (az alábbi képhez képest Perisic helyett a nyerő embernek bizonyuló Coman kezdett, akit 21 millió euróért vett a klub), míg a döntőbeli ellenfelének mindkét szupersztárja, Neymar és Kylian Mbappé is jóval többe került.

Világ Bajnokok Ligája Bayern München labdarúgás Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Stubnya Bence
2020. október 29. 15:35 Adat, Világ

Tömegesen váltak kamuvállalkozóvá a járvány alatt a lengyelek

Már tavaly is bőven az uniós átlag felett volt az országban az egyéni vállalkozók aránya, ami a járvány miatt még nőtt is. Hasonló a helyzet, mint nálunk a katával.

Avatar
2020. október 28. 12:02 Világ

Öt „Mi lett volna, ha…” forgatókönyv a világjárványról, tanulságokkal

Alakulhatna még rosszabbul is ez az év, de jobban is, ha mindenki racionálisan viselkedne, belátva, hogy mind a nemzetközi, mind az emberek közötti együttműködésre nagy szükség van most.

Váczi István
2020. október 28. 10:32 Világ

Csőd fenyegeti az európai repülőterek negyedét

Ha az év végéig nem javul a járványhelyzet, és nem kapnak állami támogatást, rengeteg európai reptér válik fizetésképtelenné – figyelmeztetett az európai repterek kereskedelmi szövetsége.

Fontos

Fabók Bálint Jandó Zoltán
2020. október 29. 06:40 Közélet

Ismerőseinek és saját érdekeltségeinek játszott át közpénzt az úszó vb-s cég körözött vezetője

A Bp2017 kiperelt szerződéslistája betekintést enged abba, hogy az adófizetői pénzek hogyan gazdagítanak egy állami vezetőt és környezetét.

Bucsky Péter
2020. október 28. 06:45 Adat

Az autózás lett a koronavírus nyertese Magyarországon

Míg a közösségi közlekedésben az utasok harmada eltűnt, a közúti járműforgalom már a járvány előtti szinten van - sose közlekedtünk még olyan szennyezően, mint most.

Jandó Zoltán
2020. október 27. 12:11 Adat

Olyan megyékben terjed leggyorsabban a járvány, ahol tavasszal fertőzöttet sem láttak

Úgy tűnik, hogy jelenleg Nógrád és Vas megyékben a legrosszabb a helyzet, de biztosak nem lehetünk benne, mert továbbra is sok adatot visszatartanak.