Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2020. augusztus 24. 12:39 Világ

A nő, akinek központi szerepe van a Bayern BL-győzelmében

A labdarúgó Bajnokok Ligáját vasárnap elhódító Bayern München kispadján rendszeresen mutatott a kamera egy fiatal, elegáns nőt, aki többek között Hasan Salihamidzic sportigazgató és Hansi Flick vezetőedző társaságában követte a lisszaboni torna meccseit. A döntő – és a korábbi meccsek – után ugyanúgy ölelkezett, ünnepelt a játékosokkal, mint a stáb bármelyik tagja.

A nő, Kathleen Krüger a klub egyik legfontosabb tagja, a Bayern csapatvezetőjeként az egész Bundesliga (a német labdarúgó-bajnokság) legbefolyásosabb női szereplője. Jelenléte azért látványos, mert a női vezetők szerepvállalása egészen kivételes a férfi fociban.

A néhány kivétel közé tartozik a francia labdarúgó-szövetség vezetője, Nathalie Boy De La Tour, a Chelsea igazgatója (egyben az orosz szupergazdag klubtulajdonos, Roman Abramovics jobbkeze), Marina Granovszkaja vagy a horvát válogatott csapatvezetője, Iva Olivari.


Az ünneplés perceiben többször is feltűnik Krüger

A jelenleg 35 éves Krüger közel tíz éve dolgozik csapatvezetőként a Bayernnél. Korábban a klub női csapatában játszott, de 24 évesen visszavonult, mivel a labdarúgásból nem tudott megélni. A női csapat segítőjeként kezdett el dolgozni, majd a Bayern akkori elnöke, Uli Hoeness kereste meg azzal, hogy legyen a sportigazgató, Christian Nerlinger asszisztense.

„Nagyon meglepett a felkérése, először nem találtam a szavakat” – idézte fel az ajánlatot később Krüger. Három évvel később, 2012-ben pedig előlépett csapatvezetőnek, és azóta is betölti a pozíciót. Krüger alapvető feladata, hogy kiszolgálja a játékosokat, mindent annak rendeljen alá, hogy csak a focira koncentráljanak.

Kathleen Krüger emeli magasba a bajnoki címért járó salátástálat idén júniusban. Fotó: AFP

Krüger koordinálja a csapat időbeosztását, felügyeli az étkezési tervet, szervezi az utazásokat, tart kapcsolatot a sajtóval, és akár közvetít az orvosi stáb és az edzők között. Lényegében minden, a csapattal kapcsolatos információ rajta megy keresztül, a vezetők közül ő az első, akihez a játékosok fordulhatnak.

A focistákon kívül egyedül ő van benne a csapat WhatsApp-csoportjában. Ha egy játékos például egy digitális mérleget szeretne kérni a hotelszobájába, akkor Krügerhez kell fordulnia. Napi szinten találkozik a játékosokkal, és elmondása szerint különösen közeli kapcsolatban áll Serge Gnabry-val, David Alabával és Joshua Kimmich-hel, akikkel magánjellegű témákról is szokott beszélgetni.

A csapatkohéziónak, a szervezettségnek különös jelentősége lehet a Bayern BL-győzelmében, ugyanis az európai topcsapatok közül talán a legkevesebb pénzből építette fel a csapatát. A vasárnapi kezdőcsapatáért mindössze 122 millió eurót fizetett (az alábbi képhez képest Perisic helyett a nyerő embernek bizonyuló Coman kezdett, akit 21 millió euróért vett a klub), míg a döntőbeli ellenfelének mindkét szupersztárja, Neymar és Kylian Mbappé is jóval többe került.

Világ Bajnokok Ligája Bayern München labdarúgás Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Avatar
2021. július 31. 17:06 Világ

Párizs megmutatja, mit lehetne kezdeni az olyan városi sztrádákkal, mint a budapesti Rákóczi út

Nagy fejlesztések jönnek a Champs-Élysées-n, nemcsak környezetkímélőbbé, de a belváros számára jövedelmezőbbé is tennék a területet.

Mészáros R. Tamás
2021. július 31. 06:42 Tech, Világ

Japán az olimpia farvizén meghirdette a hidrogénenergia-alapú társadalom jövőképét

Annak ellenére, hogy a technológia jelenlegi hatékonyságának és árának fényében sokan szkeptikusak az ambiciózus terveket illetően.

Avatar
2021. július 30. 16:28 Élet, Világ

Megmentheted-e az egyéni döntéseiddel a világot a klímakatasztrófától?

A cégek szeretik azt mondani, hogy ők csak olyan termékeket gyártanak, amelyeket el lehet adni. A fogyasztóknak kellene más termékeket venniük? De befolyásolhatja az egyéni fogyasztói döntés a piacokat?

Fontos

Kasnyik Márton
2021. augusztus 1. 17:36 Élet

Egyre több a bizonyíték, hogy az ősember jó sok szénhidrátot evett

Vad gabonát őröltek, kenyeret sütöttek, gyökereket és hüvelyeseket főztek jóval azelőtt, hogy elindult volna a tudatos mezőgazdaság.

Avatar
2021. augusztus 1. 07:20 Közélet, Pénz

Mai szemmel szinte elképzelhetetlen állapotok között indult el a forint, épp 75 éve

Magyarország szó szerint romokban hevert, az államnak súlyos fizetési kötelezettségei voltak, bevétele viszont alig. A pengőt fel kellett áldozni.

Stubnya Bence
2021. július 30. 06:04 Pénz

A szegényebbek és a csokból kimaradók egyre nehezebben jutnak majd hitelhez

A hitelesek egy része már most is érzi a jegybank kamatemelési ciklusának hatásait, amely új korszakot jelent, de mi várható így az ingatlanpiacon?