Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2020. augusztus 24. 12:39 Világ

A nő, akinek központi szerepe van a Bayern BL-győzelmében

A labdarúgó Bajnokok Ligáját vasárnap elhódító Bayern München kispadján rendszeresen mutatott a kamera egy fiatal, elegáns nőt, aki többek között Hasan Salihamidzic sportigazgató és Hansi Flick vezetőedző társaságában követte a lisszaboni torna meccseit. A döntő – és a korábbi meccsek – után ugyanúgy ölelkezett, ünnepelt a játékosokkal, mint a stáb bármelyik tagja.

A nő, Kathleen Krüger a klub egyik legfontosabb tagja, a Bayern csapatvezetőjeként az egész Bundesliga (a német labdarúgó-bajnokság) legbefolyásosabb női szereplője. Jelenléte azért látványos, mert a női vezetők szerepvállalása egészen kivételes a férfi fociban.

A néhány kivétel közé tartozik a francia labdarúgó-szövetség vezetője, Nathalie Boy De La Tour, a Chelsea igazgatója (egyben az orosz szupergazdag klubtulajdonos, Roman Abramovics jobbkeze), Marina Granovszkaja vagy a horvát válogatott csapatvezetője, Iva Olivari.


Az ünneplés perceiben többször is feltűnik Krüger

A jelenleg 35 éves Krüger közel tíz éve dolgozik csapatvezetőként a Bayernnél. Korábban a klub női csapatában játszott, de 24 évesen visszavonult, mivel a labdarúgásból nem tudott megélni. A női csapat segítőjeként kezdett el dolgozni, majd a Bayern akkori elnöke, Uli Hoeness kereste meg azzal, hogy legyen a sportigazgató, Christian Nerlinger asszisztense.

„Nagyon meglepett a felkérése, először nem találtam a szavakat” – idézte fel az ajánlatot később Krüger. Három évvel később, 2012-ben pedig előlépett csapatvezetőnek, és azóta is betölti a pozíciót. Krüger alapvető feladata, hogy kiszolgálja a játékosokat, mindent annak rendeljen alá, hogy csak a focira koncentráljanak.

Kathleen Krüger emeli magasba a bajnoki címért járó salátástálat idén júniusban. Fotó: AFP

Krüger koordinálja a csapat időbeosztását, felügyeli az étkezési tervet, szervezi az utazásokat, tart kapcsolatot a sajtóval, és akár közvetít az orvosi stáb és az edzők között. Lényegében minden, a csapattal kapcsolatos információ rajta megy keresztül, a vezetők közül ő az első, akihez a játékosok fordulhatnak.

A focistákon kívül egyedül ő van benne a csapat WhatsApp-csoportjában. Ha egy játékos például egy digitális mérleget szeretne kérni a hotelszobájába, akkor Krügerhez kell fordulnia. Napi szinten találkozik a játékosokkal, és elmondása szerint különösen közeli kapcsolatban áll Serge Gnabry-val, David Alabával és Joshua Kimmich-hel, akikkel magánjellegű témákról is szokott beszélgetni.

A csapatkohéziónak, a szervezettségnek különös jelentősége lehet a Bayern BL-győzelmében, ugyanis az európai topcsapatok közül talán a legkevesebb pénzből építette fel a csapatát. A vasárnapi kezdőcsapatáért mindössze 122 millió eurót fizetett (az alábbi képhez képest Perisic helyett a nyerő embernek bizonyuló Coman kezdett, akit 21 millió euróért vett a klub), míg a döntőbeli ellenfelének mindkét szupersztárja, Neymar és Kylian Mbappé is jóval többe került.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ Bajnokok Ligája Bayern München labdarúgás Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Fontos

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.